Fotak / kamera na kvalitne foto a videa.
Fotak / kamera na kvalitne foto a videa.
Zdravim,
chcem sa spytat aky fotoaparat pripadne kameru by ste mi odporucili na kvalitne fotky a videa?
Poziadavky:
- HD Video (1080p)
- kvalitny zoom
- kvalitne foto , proste pekne , minimalny sum a tak
- dobra vydrz
Proste chcem fotak / kameru na vylety, zajazdy .. (futbalovy zapas a pod. preto zoom)
Pokukavam po GoPro kamere, akurat neviem ake su z nej fotky.
Vopred dakujem za vsetky rady, nemam vobec prehlad v tychto veciach.
Cena do 300 Eur.
chcem sa spytat aky fotoaparat pripadne kameru by ste mi odporucili na kvalitne fotky a videa?
Poziadavky:
- HD Video (1080p)
- kvalitny zoom
- kvalitne foto , proste pekne , minimalny sum a tak
- dobra vydrz
Proste chcem fotak / kameru na vylety, zajazdy .. (futbalovy zapas a pod. preto zoom)
Pokukavam po GoPro kamere, akurat neviem ake su z nej fotky.
Vopred dakujem za vsetky rady, nemam vobec prehlad v tychto veciach.
Cena do 300 Eur.
Re: Fotak / kamera na kvalitne foto a videa.
k zvyšku sa veľmi vyjadriť neviem, ale subjektívne sa mi zdá že GoPro fotí horšie ako moderné mobily...
A akože na GoPro máš zoom ? GoPro má super široký objektív, tak si budeš asi ťažko zoomovať.
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem co spekulujes s predrazenymi nezmyslami ako Gopro. Za ten rozpocet mas zrkadlovku.
OK, gopro nechame tak
pozeral som na alze zrkadlovky , len tie idu od 400 + ..
dal som si ultrazoomy, tam to je uz lepsie .. zaujali ma tieto na prvy pohlad
http://www.alza.sk/nikon-coolpix-l820-black-d392958.htm
http://www.alza.sk/canon-powershot-sx50 ... 349129.htm
pozeral som na alze zrkadlovky , len tie idu od 400 + ..
dal som si ultrazoomy, tam to je uz lepsie .. zaujali ma tieto na prvy pohlad
http://www.alza.sk/nikon-coolpix-l820-black-d392958.htm
http://www.alza.sk/canon-powershot-sx50 ... 349129.htm
-
Ryan Giggs
VIP
A mozes mi rozumne vysvetlit preco to hladas na predrazenej alze?
Za nejakych 330 eur kupiš zrkadlo aj s objektivom. A tie obrazky ktore s tym urobiš budu neporovnateľne lepšie ako s akymkoľvek kompaktom.
Za nejakych 330 eur kupiš zrkadlo aj s objektivom. A tie obrazky ktore s tym urobiš budu neporovnateľne lepšie ako s akymkoľvek kompaktom.
go pro urcite nie je blbost ako je tu spominane, zjavne uzivatel len nema skusenosti s touto kamerou... je to ale urcene na iny druh natacania aky pozadujes zjavne ty... no 3ka ma naozaj velmi kvalitny obraz a dokaze riesit zaujimave pohlady + lahka manipulacia a skoro nulova namaha pri natacani
sam som mal 1ku a teraz tocim na 2ku a maximalna spokojnost... 3ka je v plane no cena je momentalne pre mna trochu moc
no tocenie na nu je skor na kratke adrenalinove videa kedze mikrofon je tu rieseny len naozaj velmi okrajovo, skoro nulovo, viacmenej nepouzitelny, a samotna konstrukcia s obalom je na to priamo robena
spominane fotaky neviem ako kvalitne riesia zoom a ako velmi ho chces pouzivat no do toho by som asi nesiel
zrkadlovka v tomto smere je asi najlepsie riesenie, len nie som si isty ci do 300 e zozenies nieco kvalitne
resp co sa da do 300 e zohnat, samemu by sa mi nieco take zislo tak som zvedavy na linky...
sam som mal 1ku a teraz tocim na 2ku a maximalna spokojnost... 3ka je v plane no cena je momentalne pre mna trochu moc
no tocenie na nu je skor na kratke adrenalinove videa kedze mikrofon je tu rieseny len naozaj velmi okrajovo, skoro nulovo, viacmenej nepouzitelny, a samotna konstrukcia s obalom je na to priamo robena
spominane fotaky neviem ako kvalitne riesia zoom a ako velmi ho chces pouzivat no do toho by som asi nesiel
zrkadlovka v tomto smere je asi najlepsie riesenie, len nie som si isty ci do 300 e zozenies nieco kvalitne
resp co sa da do 300 e zohnat, samemu by sa mi nieco take zislo tak som zvedavy na linky...
-
Ryan Giggs
VIP
Skus nevytrhavat vety z kontextu. Pisal som ze je to predrazena blbost. To je rozdiel. Je X podobnych kamier ktore tocia podobne kvalitne za podstatne menej penazi (Sony atd.). Navyse pre jeho potrebu nepouzitelne.
Zakladne zrkadlovky sa daju kupit do 350 eur aj so setovym objektivom. A neskor ked sa s tym clovek nauci, nie je problem vymenit sklo za nejake lepsie.
Zakladne zrkadlovky sa daju kupit do 350 eur aj so setovym objektivom. A neskor ked sa s tym clovek nauci, nie je problem vymenit sklo za nejake lepsie.
nevytrhavam z kontextu... napisal si ze je to blbost... blbost je len to co si napisal
to ze je to drahe je pravda ale k blbosti to ma daleko
tocenie s touto kamerou si neviem vynachvalit
okrem toho s moznostami ktore ponuka tato kamera sa nechyta nic ine ani sony, jedine ze to das na stativ a tocis futbal, ale to som uz vysvetloval ze tato kamera nie je na taketo staticke zabery, to je snad jasne
samozrejme ze s gopro zoom nehrozi, ta kamera sa v podstate ovlada sama a on hlada nieco ine, takze s tym suhlasim ze by ho na futbal urcite nevyuzil
hod sem nejake linky na dobre zrkadlovky s kvalitnym objektivom na full hd video do 300 e... dik
to ze je to drahe je pravda ale k blbosti to ma daleko
tocenie s touto kamerou si neviem vynachvalit
okrem toho s moznostami ktore ponuka tato kamera sa nechyta nic ine ani sony, jedine ze to das na stativ a tocis futbal, ale to som uz vysvetloval ze tato kamera nie je na taketo staticke zabery, to je snad jasne
samozrejme ze s gopro zoom nehrozi, ta kamera sa v podstate ovlada sama a on hlada nieco ine, takze s tym suhlasim ze by ho na futbal urcite nevyuzil
hod sem nejake linky na dobre zrkadlovky s kvalitnym objektivom na full hd video do 300 e... dik
-
Ryan Giggs
VIP
Netrep. Napisal som ze je to predrazeny nezmysel. Tak ako nevytrhavas? To ze je to predrazene je pravda. A to ci si to vies alebo nevies vynachvalit nie je meritkom kvality.
Napr. Nikon D3100. Do 300 kupis telo. Za cca 330 aj so setovym objektivom.
Napr. Nikon D3100. Do 300 kupis telo. Za cca 330 aj so setovym objektivom.
blbost - nezmysel... je to len synonymum... kontext zostal zachovany
to ze to oznacis za nesmysel nie je meritkom kvality
video nevyzera tak zle ale to zalezi aj od kvality objektivu, co by mohlo navysit cenu...
ale na stativ a zabery sportu pri dobrom svetle... to by slo
to ze to oznacis za nesmysel nie je meritkom kvality
video nevyzera tak zle ale to zalezi aj od kvality objektivu, co by mohlo navysit cenu...
ale na stativ a zabery sportu pri dobrom svetle... to by slo
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem ci si naozaj pribrzdeny alebo to robis naschval... Kontext zachovany nezostal pretoze ja som sa o kvalite gopro nikde nevyjadroval, cely cas hovorim o cene. Klucove slovo je tam totiz predrazeny. To len ty tu dookola omielas to iste. Tak sa laskavo nauc citat ked uz chces reagovat.
Video u zrkadlovky samozrejme zavisi od objektivu, ale stale to bude nahravat lepsie nez akykolvek kompakt ci ultrazoom v tej cene. O fotkach ani nehovorim. A samozrejme lepsi objektiv sa da vzdy dokupit, u ultrazoomu to ale nehrozi.
Video u zrkadlovky samozrejme zavisi od objektivu, ale stale to bude nahravat lepsie nez akykolvek kompakt ci ultrazoom v tej cene. O fotkach ani nehovorim. A samozrejme lepsi objektiv sa da vzdy dokupit, u ultrazoomu to ale nehrozi.
o.t. klucove slovo je podstatne meno... nebud stvorec...
hm, no z alzy preto lebo som zvykol kupovat veci hlavne tam .. predsa dobre prehladne nakupovanie.. s cenami ohladne fotakov neviem ci su predrazene alebo nie..
mohol by si mi dat nejaky teda tip na nejaky iny shop?
pripadne sa este spytam, nejaky dobry kompakt, ktory neni rozmerovo velky, a da sa v pohode aj strcit do vacsieho vrecka alebo proste lahko nositelny .. ?
mohol by si mi dat nejaky teda tip na nejaky iny shop?
pripadne sa este spytam, nejaky dobry kompakt, ktory neni rozmerovo velky, a da sa v pohode aj strcit do vacsieho vrecka alebo proste lahko nositelny .. ?