Logicky analyzator
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Logicky analyzator
Zdravim, nedavno som sa rozpraval so znamym a vravel ze na opravu zakladnych dosiek vyuziva logicky analyzator.... trosku som aj pogoogloval ale chcem sa spytat kompetentnych co je to za vecicku a ci to pouzivate taktiez ?
-
Andi_Cibula
Addict
Re: Logicky analyzator
Je to pristroj zobrazujuci priebeh logickych signalov (0 a 1) v case. Strucny vyklad tu, prekliknut na angl. verziu potom:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Logický_analyzátor
Kamarad ale trochu zavadza, neviem si predstavit logicku analyzu tak brutalne zloziteho zariadenia ako je zakladna doska, tych signalov su tam tisicky a datove toky megabity, gigabity/s a ich komunikacia nie je okrem vyrobcu znama (protokoly apod.).
Nemal nahodou na mysli priznakovy analyzator ? Ci o ake zakladne dosky ide ? Priznakovy analyzator moze ponukat napr. moznost prekladu a (de)kodovania pouzivanych komunikacnych protokolov a pracu s komunikaciou na vyssej aplikacnej urovni, nepohliada sa na to na urovni bitov.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Logický_analyzátor
Kamarad ale trochu zavadza, neviem si predstavit logicku analyzu tak brutalne zloziteho zariadenia ako je zakladna doska, tych signalov su tam tisicky a datove toky megabity, gigabity/s a ich komunikacia nie je okrem vyrobcu znama (protokoly apod.).
Nemal nahodou na mysli priznakovy analyzator ? Ci o ake zakladne dosky ide ? Priznakovy analyzator moze ponukat napr. moznost prekladu a (de)kodovania pouzivanych komunikacnych protokolov a pracu s komunikaciou na vyssej aplikacnej urovni, nepohliada sa na to na urovni bitov.
-
Chalesnik
Medium Professional
Neviem vravel o tomto ... ze to pripoji na zbernicu a nieako to zisti ci je vadna alebo nie ... pocul som to prvy krat tak preto sa pytam
nenazval len tak trosku honosnejsie BIOS POST kartu?
-
Chalesnik
Medium Professional
tak to ti neviem povedat.... toto zariadenie funguje aj na novsich doskach ?