Brigáda
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Brigáda
to sa ti ako podarilo získať občiansky keď nemáš 15?
ak si nájdeš takú brigádu, a ak bude mať zamestnávateľ o teba záujem, tak ťa môže prijať. Ale nie je to pravdepodobné, lebo pracovnej sily je kopec a radšej zoberie staršieho ako teba keď má z čoho vyberať§ 11 ods. 4 ZP
(4) Práca fyzickej osoby vo veku do 15 rokov alebo práca fyzickej osoby staršej ako 15 rokov do skončenia povinnej školskej dochádzky je zakázaná. Tieto fyzické osoby môžu vykonávať ľahké práce, ktoré svojím charakterom a rozsahom neohrozujú ich zdravie, bezpečnosť, ich ďalší vývoj alebo školskú dochádzku len pri
a) účinkovaní alebo spoluúčinkovaní na kultúrnych predstaveniach a umeleckých predstaveniach,
b) športových podujatiach,
c) reklamných činnostiach.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Neviem, ci teraz netresnem, ale velmi davno, ked som ja riesil OP, tak sa myslim dalo vybavit tesne pred dovrsenim 15 (neviem, aka dlha doba predtym) OP skor. Hovorim, nepamatam sa isto, ale myslim, ze sa to dalo.
Ja som ho robil pred 4 rokmi a absolútne NEPRIPADALO DO ÚVAHY mať vystavený OP pred 15. narodeninami. Všetci ho dostali pár dní po.
najskor 90 dni a najneskor 30 dni pred 15 rokmi si vies vybavit obciansky, ja som si vybavil 40 dni pred narodedinami a za 10 dni mi prisiel tak mam 14 a mam obciasky a 15 budem mat o mesiac
Tak sa asi niečo zmenilo. Ja si to pamätám tak, že vybaviť si si ho mohol (ako hovoríš), aj dlho pred 15, no dostať si ho mohol až v deň narodenín.
hej, tak to asi menili lebo aj ja sa tak pametam že to tak bolo