Citate knihy?
Re: Citate knihy?
Ja som to tak myslel, ze modernu ako v dnesnom svete. Technologie, elektornika atd. v tom nejake fantasy. Urcite su take knihy.
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
prave som docital Martin Mojzis - Jeden vydych kona a aj Feynman Richard P.-Snad ti nedělají starosti cizí názory tuto knihu asi nik necital okrem mna a par fanatikov
ide o taky zivotopis 2 najvacsieho fyzika po Einsteinovi.
mala ukazka:
mala ukazka:
Spoiler
Mám přítele - umělce. Někdy zaujme stanovisko, s nímž
nesouhlasím. Utrhne třeba květinu a řekne: „Podívej, jak je
krásná,” a já s ním souhlasím. Pak ale dodá: „Já, coby umělec,
jsem schopen krásu květiny vidět. Ale ty, coby vědec, ji rozdělíš
na kousíčky a stane se z ní bezvýrazná hmota.” Myslím, že je
svým způsobem střelený.
Tak především, krása, kterou vidí on, je přístupná i ostatním
lidem - a věřím, že dokonce i mně. Přestože asi nemám tak
esteticky vytříbený vkus jako on, krásu květin ocenit umím. Ale
současně toho vidím na květině mnohem víc než on. Dovedu si
představit její buňky, které mají také svou krásu. Neexistuje jen
krása v rozměru jednoho centimetru; existuje i v rozměrech
menších.
Na menší ploše probíhají složité činnosti buněk a jiné procesy.
Je zajímavé, že se barvy u květin vyvinuly pro přilákání hmyzu,
který květiny opyluje; znamená to, že hmyz barvy vidí. To
vyvolává otázku: existuje estetický smysl, kterým disponujeme
my, také u nižších forem života? Z vědeckého poznání vyplývají
různé druhy zajímavých otázek, a to nás na květině ještě více
vzrušuje, přidává jí na tajemnosti a zvyšuje náš údiv nad ní. Pouze
přidává a zvyšuje. Nechápu, proč by jí to mělo na kráse ubírat.
nesouhlasím. Utrhne třeba květinu a řekne: „Podívej, jak je
krásná,” a já s ním souhlasím. Pak ale dodá: „Já, coby umělec,
jsem schopen krásu květiny vidět. Ale ty, coby vědec, ji rozdělíš
na kousíčky a stane se z ní bezvýrazná hmota.” Myslím, že je
svým způsobem střelený.
Tak především, krása, kterou vidí on, je přístupná i ostatním
lidem - a věřím, že dokonce i mně. Přestože asi nemám tak
esteticky vytříbený vkus jako on, krásu květin ocenit umím. Ale
současně toho vidím na květině mnohem víc než on. Dovedu si
představit její buňky, které mají také svou krásu. Neexistuje jen
krása v rozměru jednoho centimetru; existuje i v rozměrech
menších.
Na menší ploše probíhají složité činnosti buněk a jiné procesy.
Je zajímavé, že se barvy u květin vyvinuly pro přilákání hmyzu,
který květiny opyluje; znamená to, že hmyz barvy vidí. To
vyvolává otázku: existuje estetický smysl, kterým disponujeme
my, také u nižších forem života? Z vědeckého poznání vyplývají
různé druhy zajímavých otázek, a to nás na květině ještě více
vzrušuje, přidává jí na tajemnosti a zvyšuje náš údiv nad ní. Pouze
přidává a zvyšuje. Nechápu, proč by jí to mělo na kráse ubírat.
-
lowmanek
Light Professional
Nie si sam (aj ked priznam sa, ze este som ju necital, ale je vo vyhliadke). O Einsteinovy odporucam zivotopis od Isaacsona...zaujimave citanie 
Čítal niekto Lolitu od Nabokova? Stojí to za to?
Lolitu som čítala a spočiatku som z toho mala pomerne zmiešané pocity, ale spracovanie je veľmi dobré a presvedčila ma. Pokiaľ sa ti extrémne nehnusí téma, o ktorej Nabokov pojednáva, tak ju určite odporúčam 
Či to nie je poňaté tak staromódne, samé opisy a vnútorné rozpoloženia..som akčnejší čitateľ.
Inak momentálne čítam Egypťan Sinuhe od Mika Waltari a hoci je to dobrá kniha, je určite o level nižšie ako podobné Quo Vadis od Sienkiewicza. Sinuhe ako hlavná postava mi je nesympatický, lebo je dosť asexuálny, čo mi príde neprirodzené, viac sa mi pozdáva jeho šikovný otrok Kaptah.
Inak momentálne čítam Egypťan Sinuhe od Mika Waltari a hoci je to dobrá kniha, je určite o level nižšie ako podobné Quo Vadis od Sienkiewicza. Sinuhe ako hlavná postava mi je nesympatický, lebo je dosť asexuálny, čo mi príde neprirodzené, viac sa mi pozdáva jeho šikovný otrok Kaptah.
No, opisy a vnútorné rozpoloženia tam sú (čo nie je prekvapivé vzhľadom na to, že kniha opisuje druh vzťahu), ale nie je to nuda, do postáv sa dá dobre vžiť a je tam aj dosť hraničných situácii. Pomer opisy:akcia by som dala zhruba 60:40 
Zdravim chcel by som sa opytat ci by vedel niekto poradit nejaku knihu o Manipulacií davu ,Public relations, temy ktorym sa venoval Edward Bernays. Niečo čo sa da zohnať preložene SK/CZ
Vopred dakujem
Vopred dakujem
SVETOVÁ VOJNA Z (Max Brooks)
Nič podobné som doteraz nečítal a nemyslím tým zombie žáner.
Svetová vojna prebehla. Mala svoje štádiá.
1. Varovania.... 3.Veľká Panika.... 4.Obrat.... 7. Totálna vojna....
Nedostanete ucelený príbeh, ale každé štádium je opísané prostredníctvom príbehu alebo rozhovoru nejaké človeka z rôznych oblastí sveta. Neuveriteľne sugestívne. A postupne sa vám z týchto čriepkov skladá mozaika toho ako tá vojna prebiehala v globále, všetko začne do seba zapadať, ako si s ňou poradili jednotlivé štáty, akú stratégiu použili, prispôsobenú svojej historickej skúsenosti (Ukrajinci používali počas Paniky nervový plyn, aby oddelili zombie od ľudí v dave, Izrael postavil obrovský múr, Číňania stratégiu postavili na počte svojej armády, India a Pakistan použili atómové zbrane a S. Kórea...well, tá bola najpripravenejšia :sarcasm: ), prečítate si o zlome vo vojne, Redekerov plán (nezachránite všetkých), prečítate si ako sa formovala vojnová ekonomika v USA, ale trebárs aj na Kube, o útekoch na Sever, o úkrytoch v hradoch (Spišský bol jeden z úspešnejších
o tom aké nové štáty a politické systémy sa formovali (Svätá Ruská Ríša a pod.), návrat k telesným trestom v USA ako najúčinnejšej forme represie, keď na represiu nemáte čas.. proste totálne kompletne zmapovaná apokalypsa, písaná veľmi veľmi zaujímavým štýlom.
Rozhodne pre mňa najlepšia kniha o zombie akú som kedy čítal, prirovnal by som to najlepšie asi ku knihe Deň Trifidov I prípadne aj II.
S filmom nemá takmer nič spoločné, najviac sa film inšpiroval jedným príbehom z Izraelu.
Nič podobné som doteraz nečítal a nemyslím tým zombie žáner.
Svetová vojna prebehla. Mala svoje štádiá.
1. Varovania.... 3.Veľká Panika.... 4.Obrat.... 7. Totálna vojna....
Nedostanete ucelený príbeh, ale každé štádium je opísané prostredníctvom príbehu alebo rozhovoru nejaké človeka z rôznych oblastí sveta. Neuveriteľne sugestívne. A postupne sa vám z týchto čriepkov skladá mozaika toho ako tá vojna prebiehala v globále, všetko začne do seba zapadať, ako si s ňou poradili jednotlivé štáty, akú stratégiu použili, prispôsobenú svojej historickej skúsenosti (Ukrajinci používali počas Paniky nervový plyn, aby oddelili zombie od ľudí v dave, Izrael postavil obrovský múr, Číňania stratégiu postavili na počte svojej armády, India a Pakistan použili atómové zbrane a S. Kórea...well, tá bola najpripravenejšia :sarcasm: ), prečítate si o zlome vo vojne, Redekerov plán (nezachránite všetkých), prečítate si ako sa formovala vojnová ekonomika v USA, ale trebárs aj na Kube, o útekoch na Sever, o úkrytoch v hradoch (Spišský bol jeden z úspešnejších
Rozhodne pre mňa najlepšia kniha o zombie akú som kedy čítal, prirovnal by som to najlepšie asi ku knihe Deň Trifidov I prípadne aj II.
S filmom nemá takmer nič spoločné, najviac sa film inšpiroval jedným príbehom z Izraelu.
na world war z sa chystam, cital som "pokracovanie" zombie survival guide a to bola celkom sranda.
(radsej som necital prispevok od begbeee, vyzera to na riadny spoiler)
cez vikend som precital od kulhanka cestu krve (dobrak, cynik), viac menej na jedno posedenie. tak ako predtym nocny klub, ked som si precital popis knihy, prislo mi to uplne nezaujimave ale ked to clovek cita... s hlavnou postavou sa da lahko zzit a detailnost kulhankovych opisov cohokolvek je neuveritelna (mam pocit ze po tejto knihe by som bez problemov vedel amputovat prst alebo nohu
)
(radsej som necital prispevok od begbeee, vyzera to na riadny spoiler)
cez vikend som precital od kulhanka cestu krve (dobrak, cynik), viac menej na jedno posedenie. tak ako predtym nocny klub, ked som si precital popis knihy, prislo mi to uplne nezaujimave ale ked to clovek cita... s hlavnou postavou sa da lahko zzit a detailnost kulhankovych opisov cohokolvek je neuveritelna (mam pocit ze po tejto knihe by som bez problemov vedel amputovat prst alebo nohu
neviete poradit nejakeho autora na fajn detektivky? citam dominika dana a sidney sheldona tak nieco v takomto duchu
Neviem v akom duchu je dominik dan ale má prečítané 2 knihy od Michaela connellyho a som spokojný.
Tak Dan Brown je podľa mňa detektívkový autor, ak chceš zažiť poriadnu detektívku tak skús Meno Ruže12maros34 napísal:neviete poradit nejakeho autora na fajn detektivky? citam dominika dana a sidney sheldona tak nieco v takomto duchu
ak chces detektivky tak mozes tiez skusit nieco od Eda Mcbaina, su to sice starsie knihy ale vcelku dobre. pripadne spionazne/detektivne romany od Daniela Silvu. Aj ked ako spominal .etc Connelly je podla mna momentalne top v tomto zanri.
Conellyho som sice cital len jednu knihu, ale som mal pocit ze zozaciatku kym sa to rozbehlo vela stran ubehlo cize zaciatok nic moc a potom nejake nakopnutie, mozno mu dam este sancu. dana browna som tiez cital vsetky knihy. tak dik za rady
Dik za Connellyho, vyzera to zaujimavo.
Ako je na tom Dominik Dan. Citat som zacal len tento rok, tak viacej a zatial to boli len zahranicni autori. Trochu ma odradza to prostredie v ktorom sa to odohrava. Je tam poznat, ze sa to odohrava na Slovensku? (Odohravaju sa tam vsetky knihy?) A ako je na tom pribeh? Je vinnik znamy az na konci, alebo hned od zaciatku?
Co som cital bolo od Johna Standforda, ale to je skor thriller a nie detektivka, Karin Slaughter - Will Trent seria, to bolo v pohode, ale tiez to nebola uplne detektivka. Teraz J D Robb, ale to mi pride strasne pomale alebo co.
Ako je na tom Dominik Dan. Citat som zacal len tento rok, tak viacej a zatial to boli len zahranicni autori. Trochu ma odradza to prostredie v ktorom sa to odohrava. Je tam poznat, ze sa to odohrava na Slovensku? (Odohravaju sa tam vsetky knihy?) A ako je na tom pribeh? Je vinnik znamy az na konci, alebo hned od zaciatku?
Co som cital bolo od Johna Standforda, ale to je skor thriller a nie detektivka, Karin Slaughter - Will Trent seria, to bolo v pohode, ale tiez to nebola uplne detektivka. Teraz J D Robb, ale to mi pride strasne pomale alebo co.
-
audiotrack
VIP
Jo Nesbo celého dána schová do vrecka. Prečítaj si jednu knihu, a nebudeš vedieť prestať12maros34 napísal:neviete poradit nejakeho autora na fajn detektivky? citam dominika dana a sidney sheldona tak nieco v takomto duchu
On chcel *fajn* detektívky, nie extra triedu 
-
Croven
Star
ja ked som mal 10-12 tak som mal rád troch patracov
to bolo ok,take jednohubky