licencie OS a PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: licencie OS a PC

Príspevok od používateľa hojko »

Ocakaval som, ze to ukoncis podobnym stylom. Dakujem, bola to lahka vyhra. Ale aj ty si vyhral cenu utechy, screenshoot s VirtualPC a aktualizaciou Defenderu (prepac, nemam MSE, nakolko mam legalny NOD32 (dokaz som dal vo vyreze z NOD32)).
Prílohy
preuplinka.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ťažko argumdentovať človeku, ktorý ani len netuší že to čo je pre neho samozrejmosť, je pre ďalších 100 miliónov neznámy pojem. Tvoji známi majû šťastie, že majú tak šikovného človeka ako Ty, ktorý im nainštaloval cracknutú korporátnu verziu. Avšak nerátaš so situáciou, kde má daný človek retailové, alebo oem iSO, ktorého aktivácia nie je taká jednoduchá ako na leaknutom korporátnom, eventuélne predaktivovanom obraze inštalačky. Som rád že si spoznal čaro korporátnej licencie, ktorú si ukradol a si na ňu hrdý, ja sa idem hanbiť do kúta za tých ľudí, čo si svojpomocne stiahli a nainštalovali OEM a retail verzie s rôznymi pochybnými aktivátormi, a len môj výjazd a oprava ich stojí polovicu licencie legálneho OS, nevraviac o sietiach, kde keď sa spustí WGA shitstorm, tak si klient "zarobí" aj na 5 licencií :-)

P.S.: To je Defender a nie MSE
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Uplink, ja legálny OS mám ale jeden čas som mal nelegálnu osmičku aj sedmičku. Pri nelegálnej sedmičke funguje aj MSE, aj aktualizácie (vrátane tých čo sú proti aktivátorom) a môžeš si aj overovať pravosť systému a vyjde že je legálny. Celé je to o použitom aktivátore. Kvalitný aktivátor nespôsobuje žiadny problém a ani nijak nespomaľuje PC. Taktiež nebeží "realtime". Osmička sa aktivuje KMS serverom, na nete sú rôzne akademické servery ktoré MS nemôže zrušiť. A windows máš "legálny", pred kontrolou by to neobstálo ale je legálny. MSE aj aktualizácie samozrejme fungujú.

Čo sa týka integrity média: 99% ľudí ťahá z digital river oficiálnych linkov, z ktorých inštalujem aj legálne kópie na klientske PC. Vyhovuje mi to viac ako inštalácia z DVD, je to rýchlejšie a oveľa praktickejšie. Samozrejmosť je priložený sha-1 hash.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

MichalkoOo - ešte raz a naposledy, je rozdiel či stiahneš iSO z dôveryhodnej komunity/portálu, alebo z random torrentu. A taktiež je rozdiel či stiahneš predaktivované iSO [vyrobené z korporátnej edície], alebo retail/oem. A taktiež je rozdiel aký máš aktivátor, je ich na nete desiatky, a vedieť ktorý je správny a ktorý nie si vyžaduje skúsenosti, ktoré Ty, ja a hojko možno máme, ale bfu vo väčšine prípadov nie. Riešim oveľa väčšie hlúposti. A tým že je trh zamorený kvantom wannabe "pseudo-servisákov", ktorí inštalujú systém s prvým iSOm, ktoré im pribehne pod paprče, tak to tak vyzerá, ako vyzerá. A výsldok je ten že ja idem ku klientovi a buď mu OS reaktivujem, čo ho stojí circa toľko, čo polovica licencie. Takže mi šlo len o to že kúpená licencia je výhodná aj v tom, že je dynamickejšia pre obnovu, tak isto keď zavoláš do MS, sa Ti pripoja cez remote na PC a pomáhajú Ti, keď si v ťažkostiach. Skúsil by si to spraviť s predaktivovanou korporátnou verziou, alebo niečím iným.

Mne osobne by za to 70-120 eur nikdy nestálo, za tie možnosti, ktoré mám od dňa nula s legálnym OS, mnohým stoja a potom taký "profík" ako hojko mi sem postne screenshot z Defenderu namiesto MSE a pochváli sa že mu ide aj MSE a pod. netvrdím že by ho na korporátnom iSO nerozbehal, jasne že áno, lebo sú aktivované v rámci domény, alebo lokálne v inštalácii a tým pádom sa neoverujú. Avšak aj tá doba je už preč, som zvedavý ako sa bude dariť ľuďom pri Windowse 8.1 a ďalej...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

uplink, vazim si ta (dost veci som sa naucil pri citani tvojich prispevkov) ale "ukradnut" W7+MSE dokaze aj cvicena opica...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak tam napisal, ze je to Defender, lebo kvoli Nodu nema MSE.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ArkanoviTigrovi - ukradnúť áno, správne cracknúť nie. Prečítaj si fóra kde s tým majú ľudia problém, alebo začni robiť v oblasti iT ako servisák a technik a stretávaj sa s ľuďmi, nie z fachu a uvidíš o čom si ani nesníval...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nech sa paci, aby si sa neohanal Defenderom o ktorom som tam pisal. A teraz som vyvratil tvoje slova z prvej strany, tak ako o VirtualPC, tak aj o MSE :smt006
Prílohy
00preuplinka.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko - už som to tu písal, ako to je v praxi :smt006 a gratulujem, že si taký šikovný v kradnutí, zapadol by si v politike. Avšak gro ľudí nemá páru aký je rozdiel medzi komunitným enterprise obrazom, a splaškovým 10x stiahnutým rozpakovaným a spakovaným iSOm z nejakého verejného torrent trackeru ;) a taktiež nemajú párú ktorý z tých stoviek aktivátorov je ten "správny"...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Staci si precitat komentare k torrentu a skusenosti ludi, tam sa clovek docita, co funguje a co nie, pripadne v com mozu byt problemy. Skoda, ze miesto toho, aby si si priznal, ze si napisal trochu nezmyselne prispevky v tejto teme a priznal si chybu, tak to odklanas na moju sikovnost. Ale dakujem teda.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hojko, nehnevaj sa za tieto slová, ale Ty si hotentót, alebo nemlehet? BFU nečíta fóra. BFU ani nevie že nejaké fóra sú. Máš z času na čas článok o PC gramotnosti užívateľov na rôznych portáloch, tak si ich prečítaj. BFU nevie nič a ani kopa "rádoby" technikov nevie nič. Nečítajú fóra. Jasným dôkazom obmedzenosti tupcov je to, že ma 100/100 ľudí presviedčalo že Corsair Neutron GTX nemá problémy s raid0. Ja idem na istotu, lebo som dal na 100 k*kotov a bum, problémy sú, musel som kúpiť Intely. Máme na fóre 5tich pc gramotných ľudí, ktorí rozumejú tomu aký je rozdiel medzi korporátnou, retail a oem verziou. Zvyšok nemá páru a nechá si poradiť od ľudí na fóre. A potom tu máš 4,95 milióna ľudí, ktorí na fórach nie sú a sťahujú ako počuli od známeho "z torrentov", alebo "zo sťahuj to". Avšak kvalita, či funkcionalita z dlhodobého hľadiska je neznámy pojem.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

uplink, kazdy kto nema v hlave nasrate si dokaze win "zlegalizovat", ty mozno zarabas na ludskej blbosti,
nad tym sa pousmej ale neber to ako hlas ludu...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hnevam sa, lebo sa stale snazis pisat o niecom inom, len tak, aby ti to vyhovovalo, len nie, aby si si priznal chybu. Tvoje tvrdenie som plne vyvratil, napr: "skúšal si používať MSE, alebo Virtuálnu Mašinu s XPčkami? Myslím že nie, lebo by Ti rýchlo prestali fungovať tie "updaty"...;)" - dodal som ti screenshoty, ktore potvrdzuju, ze MSE aj VirtualPC s WinXP bezi aj na Windowse, ktory nie je zakupeny. To, ze sa tu ohanas tvojimi klientami ako nic nevedia, ze to len ja mam spravny Windows a pod. neznamena, ze to tak je. Ako som ti dokazal, MSE aj VirtualPC funguje a to, ze si zacal poukazovat na tvojich klientov len dokazuje tvoju odbornost tejto problematiky.
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Takisto som dával na dosť PC Win7, Xp a používajú MSE bez žiadnych problémov a to sa za extra "odborníka" nepovažujem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Neuveriteľné akí obmedzení dokážete byť. Vy ste na fóre, máte smart phony, viete si cracknúť hru, stiahnuť a pustiť film, nainštalovať kódeky, stiahnuť čierny office a nainštalovať si ho, aktivovať ho. 99% mojich klientov to nevie a nikdy vedieť nebude, lebo som ich to učil, ale spravia to 1x a potom to zabudnú, lebo PC používajú ako väčšina ľudí, nie ako Vy - Vy PC žijete, rovnako ako ja, oproti tým, čo ho zapnú raz za dva dni na 10 minút. Vy nie ste normálni ľudia, commoners. Oni sú. Mail, zoznam, azet, facebook, ebanking, koniec. To je pre nich PC. Ak majú smartphone, vedia z neho volať a smskovať. Keď na ňom používajú appky ktoré im tam dám, považujú sa za hackerov. Gro klientov s iOS sa pýšia tým, keď im zmením zvonenie z marimby na nejakú mp3ku, lebo čo? To nevedia, je to komplikovaný proces. Milión krát si vymažú celú iTunes library, etc. Preto má väčšina "inteligentov" iPhone, lebo ten je na zákaldné funckie prieborný a nadávajú na prichádzajúci iOS 7.

Vy všetci rad radom máte ohromný problém pochopiť že už len to že ste súčasťou fóra znamená že ste mizivé percento PC užívateľov, ktorý vedia o PC viac ako ho len zapnúť a vypnúť.

Dovolím si tvrdiť že väčšina ľudí čo má PC a nie sú to teenageri, alebo mladí ľudia [rozumej 35+], o torrentoch, legalizácii, licenciách a iných nemajú ani len tušenia. Je pre nich PC len krabica s obrazovkou, dokonca pre väčšinu z nich je PC po dnes len obrazovka a keď sa ich spýtam aký majú procesor, povedia "pentium" a keď sa ich spýtam aký veľký HDD majú, povedia "2 megabyty", alebo "4 megabyty" samozrejme myslia ramku a ani tam neuvedú správnu predponu.

Neuveriteľné, že ja, ktorý sa vyhýbam spoločnosti viem o "commoners" viac ako Vy, čo sa pýšite tým akí ste sociálni, spoločenskí a neviem čo?

Skúste prijať fakt, že už len to že ste členmi fóra je špeciálne a výnimočné, oproti väčšine gramotnej civilizácie, ktorá o nejakých fórach ani len netuší a PC používajú na dennom poriadku.

Toľko ku hojkovým d*bom ako "vedia si prečítať fórum/komentáre" a pod.

Fakt neuveriteľné že tak "inteligentným" ľuďom to musím takto polopate vysvetľovať, hanbite sa.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Miesto tych zvastov si mal uznat chybu alebo este lepsie, vobec sa nevyjadrovat, tema by zapadla prachom. Ale nie, pan ujo dokonaly uplink si musi zase cosi dokazovat. Trapko
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie - akých žvástov? Myslíš pádne argumenty a poukázanie na obmedzenosť národa? Keď ovládam Photoshop, ovláda ho každý a je to samozrejmosť. Keď viem plávať a bicyklovať, vie to každý a je to samozrejmosť. Takto uvažuje obmedzený slovák, a smeje sa z tých čo to nevedia. A jasným dôkazom toho je táto téma. Presvedč ma o opaku prosím Ťa a budem Ti zaviazaný.

Ergo. každý reaguje cez optiku svojich vedomostí, skúseností a empírie a ani len teoreticky obvykle nepripúšťa že niekto by to čo vie on, nemohol vedieť. To je realita, tu je jej ďalší odraz. Ak to nevidíš, nuž, je mi ľúto.
beardie
Redeemer
Redeemer

Tu ide o vyvracanie tvojich bludov, mas byt ticho a suchat nohami, nie pritahovat na seba dalsiu pozornost. Skus v dalsom poste negeneralizovat, nezamotat tam x % svetovej populacie, pripadne zeny a tvojich zakaznikov. Vyjadri sa k podstate hojkovho postu = ze si spravil chybu a uprimne sa ospravedlnujes za zavadzanie. Za vsetkych vopred dakujem.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hojko je presvedčený že každý jeden človek vie:
hojko napísal:Staci si precitat komentare k torrentu a skusenosti ludi, tam sa clovek docita, co funguje a co nie, pripadne v com mozu byt problemy.
s týmto ja Bohu žiaľ nesúhlasím, práve naopak, skoro nik si to nevie prečítať, lebo nik nevie že má niečo také čítať.

To že aktualizácie fungujú v korporátnej verzii som napísal hneď na začiatku beardie, samozrejme Ty vieš o problematike holý bačov falus, takže ďalej rýpeš, ale dobre rýp, ja Ti to zopakujem 4tý krát ako debilovi.

Cracknuté verzie a deriváty z enterprise verzie sú aktivované "as-is" na klientovej strane, nie na server side. Sú predávané korporáciam ako multilicencia, kde nehľadia na počet +-10 licencií, etc.

Avšak na internete, torrentoch, najmä public torrentoch sa nachádza gro Retail a OEM verzií, ktoré sú aktivované "on server side", tzn. že keď ich BFU stiahne a napáli si "CDčko" a nainštaluje, stiahni si jeden z desiatok/ak nie stoviek aktivátorov.

No a tu prichádza koreň problému, ak nemáš enterprise iSO, ale máš retail, alebo OEM, chce to kvalitný aktivátor, ak taký vôbec je, pretože po inštalácii WGA Ti rachne licencia a si na bode 0.

Opakujem Ti piaty krát, enterprise verzia nie je overovaná on server side, retail a OEM je. BFU nevie že má ťahať enterprise verziu, XY krát stiahne retail a OEM a "crackne" ju aktivátorom a potom čuduj sa svete mi volá že prečo mu zmizlo pozadie a v pravom dolnom rohu sú písmenká.

Šiesty krát, extra pre Teba beardie. Enterprise, retail a OEM nie je to isté. Permaaktivovať retail a OEM vyžaduje skill, Enterprise nainštaluje aj idiot, lebo majú "enterprise" sériové číslo, ktoré sa pri inštalácii ani nevkladá.

Dúfam že si po tomto blbuvzdornom vysvetlení konečne pochopil prečo hojkov, ani nikoho argument nie je validný. Vysvetlím ešte podrobnejšie. Preto, lebo nie každý je hojko, alebo galbavymartin, niekto je aj ferko mrkvička, ktorý nemá hojkove a galbavého martina skúsenosti. Preto.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blah blah blah, stale sa nevyjadrujes k veci, co je u teba sice obvykle, ale zacina to nudit. Btw, ako mozes asi tak ty vediet, kto si co stiahne? (odpoved v style "lebo moji klienti" si nechaj). Vo vacsine rapidsharov, mega a torrentov su isa, ktore su bud predaktivovane, alebo maju prilozeny aktivator s manualom. To zvladne pouzit kazdy, kto ma o to zaujem. Samozrejme okrem tvojich stoviek klientov, ktori chodia za tebou pre rady aj vo vybere hajzlaku :)

P.S.: klidek, hadam zase nechces, aby ti bolo cely den zle, utekaj sa radsej bicyklovat, v Blave vyzera byt pekne
Napísať odpoveď