Kúpa externého disku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Kúpa externého disku

Príspevok od používateľa retkvic »

Chcem si rozšíriť miesto na ukladanie dát a zaujímalo by ma aké máte skúsenosti z firmou Seagate.
Pozerám po dvoch externých 3,5 diskoch konkrétne:
http://pevne-disky.heureka.sk/western-d ... 0hbk-eesn/
a potom
http://pevne-disky.heureka.sk/seagate-e ... bv2000200/

Z westernom mám skúsenosti, už má od neho 3 disky ale seagate je pre mňa neznáma.
Mám usb 2.0 a ten seagate má usb3 s konektivitou na usb 2.0, Je v tom nejaký problém?
Bude mi to zapisovať rovnako rýchlo ako keby som mal usb 2.0, lebo na niektorých fórach sa
niektorý užívatelia sťažujú, že im to strašne pomali zapisuje alebo číta, že napr 1GB im trvá prekopírovať
aj niečo vyše 2 minút, že či sa zbytočne strachujem.
Ak by som v blízkej budúcnosti kupoval nb už z usb3, tak by to bola výhoda, preto rozmýšlam skôr nad tým seagatom
ale nemám s tou značkou žiadnu skúsenosť, uľahčí mi niekto rozhodovanie, ďakujem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa externého disku

Príspevok od používateľa Grim »

...určite zostaň verný WD...ostatné sú kvalitatívne o dosť nižšie...USB 2.0 a 3.0 sú kompatibilné, nebude s tým žiadny problém...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

USB su spatne kompatibilne. Seagate patri ako aj WD k spicke na trhu a je to stalica na trhu s diskami. Ak budes mat disk USB 3.0 a aj v pocitaci ci notebooku USB 3.0, tak tie rychlosti budu vysie ako na starsom rozhrani s USB 2.0.
retkvic
Addict
Addict

hojko napísal:USB su spatne kompatibilne. Seagate patri ako aj WD k spicke na trhu a je to stalica na trhu s diskami. Ak budes mat disk USB 3.0 a aj v pocitaci ci notebooku USB 3.0, tak tie rychlosti budu vysie ako na starsom rozhrani s USB 2.0.
Myslel si spätne? Lebo si napísal spatne co by vyznelo, že sú zle kompatibilné. Čiže si myslel spätne, jp?
No dáva to zmysel, že keď budem mať na nb, pc disk usb 3 a na ex. disku usb 3 tak to pôjde rýchlejšie ako teraz.
Môj prípad je disk usb 2.0 na nb a ex. by teda bol ten seagate usb 3.0.
Bude to fungovať ako pri predošlom disku? Keď som mal usb 2.0 na nb a usb 2.0 na ex. disku. Rovnaká rýchlosť zápisu, čítania a podobne? Alebo pri tej spetnej kompatibilite na usb 2.0 to bude nejak spomalené, i keď neviem prečo by malo.

No a čo sa westernu týka, fungovali a fungujú spoľahlivo, jedine ak bolo zavinenie z mojej strany (pád disku z metrovej výšky na kamennú podlahu, disk to nerozchodil klik klik...).
Seagate mi však tiež príde ako dobrá firma a to usb 3.0 ako dobrá vec do budúcna, len som si nebol istý tým menom a tou kompatibilitou. Ak má niekto skúsenosti zo seagate kľudne napíšte...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nie, je to spätne kompatibilné a pôjde to rýchlejšie ako USB 2.0 disk.
Rovnako to máš s USB kľúčmi. V USB 2.0 idú maximálkou čo im USB 2.0 dovolí, v USB 3.0 zasa dosahujú maximálne rýchlosti na aké boli robené (omnoho vyššie ako MAX u USB 2.0).

Snáď teraz už chápeš ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslel som spätne.
retkvic
Addict
Addict

Michaelo napísal:Nie, je to spätne kompatibilné a pôjde to rýchlejšie ako USB 2.0 disk.
Rovnako to máš s USB kľúčmi. V USB 2.0 idú maximálkou čo im USB 2.0 dovolí, v USB 3.0 zasa dosahujú maximálne rýchlosti na aké boli robené (omnoho vyššie ako MAX u USB 2.0).

Snáď teraz už chápeš ;)
Keď povieš ;) , teraz už len nejaké tie dobré reakcie na seagate a už ho aj kupujem.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ja som pred tyzdnom kupil presne taky isty Seagate, ale 3 TB. Mam USB 3.0 v NB, a ta rychlost je citelna, dokonca vyssia ako cez eSATA co mam na inom externom disku. Zatial som nan len zalohoval image disku a najdolezitejsie data, tak viac skusenosti nemam. Ale nenarazil som na ziadny problem, vsetko fungovalo, ako malo, ergo by som ho odporucil.
retkvic
Addict
Addict

Mek napísal:Ja som pred tyzdnom kupil presne taky isty Seagate, ale 3 TB. Mam USB 3.0 v NB, a ta rychlost je citelna, dokonca vyssia ako cez eSATA co mam na inom externom disku. Zatial som nan len zalohoval image disku a najdolezitejsie data, tak viac skusenosti nemam. Ale nenarazil som na ziadny problem, vsetko fungovalo, ako malo, ergo by som ho odporucil.
Dobre vedieť, tiež zvažujem medzi 2 a 3TB, ak by som zobral ten 3TB tak by som mal hádam navždy o zálohovanie postarané ale u toho 2TB som si nie celkom istý. Len škoda, že tu nemá niekto skúsenosť s tým fungovaním usb 3.0 na starších usb2.0
A jedna vec je, že možno sa tam vyskytne aj niečo videoidné a ak by som to chcel prehrať na takom TV, tak či pri tom nebude problém u toho usb3.0
Ako každý vraví, že je to kompatibilné, len by som rád počul niečo od niekoho kto s tým prišiel do kontaktu.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Povedal by som, že väčšina ľudí čo ti tu odpísala s tým má skúsenosti (ja tiež) a funguje to normálne. To nie je RAM DDR, DDR2 či DDR3. USB je STÁLE spätne kompatibilné.
Príliš stresuješ.
A ak neveríš, tak prečo sakra nepoužiješ google?
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

mam tento a je to v pohode,nemusis sa bat nicoho

http://www.alza.sk/seagate-expansion-po ... 342890.htm
retkvic
Addict
Addict

Michaelo napísal:Povedal by som, že väčšina ľudí čo ti tu odpísala s tým má skúsenosti (ja tiež) a funguje to normálne. To nie je RAM DDR, DDR2 či DDR3. USB je STÁLE spätne kompatibilné.
Príliš stresuješ.
A ak neveríš, tak prečo sakra nepoužiješ google?
Možno stresujem ale chcem si byť istý pred tým než niečo kúpim a čo to som si vygooglil.
Všade sa píše, že jediné čo sa zmení je rýchlosť, nič iné sa nezmení. Taktiež som si prečítal, že je na seagate hodne sťažností ohladne ich diskov a kazovosti, tak som teraz viac objektývny po tom vygooglení? Mne by to bolo v podstate jedno ak by som ten disk mal pripojený len k pc, mal by som dokonca aj vyššiu prenosovú rýchlosť ako mám teraz pri starších diskoch. Možno by bolo fajn si kúpiť aj ten 3TB ale somár google mi našiel zasa toto: http://www.avsforum.com/t/1418494/samsu ... -3-0-drive a tak zostanem asi u toho 2TB.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak nejak, meni sa len rychlost.

A k tomu disku/tv. Tamto je skor chyba TV, ktore zvacsa podporuju len FAT 32 a nie NFTS format. Taktiez niektore nemusia podporovat prave 3TB disky.
No ked ho kupis, mas 7 dni na vratenie. AK by nefungoval, proste ho naformatujes, zabalis a posles s5 a vratia ti peniaze.
Napísať odpoveď