Nákup z číny
Nákup z číny
ahojte...potrebujem radu....chcela by som si nakúpiť zo stránky aliexpresss...rozmýšlala som že by som si to dala poslať do rakúska lebo naši slovenskí colníci robia v poslednom čase problémy...myslíte že by mohli byť nejaké problemy? alebo má s tým niekto skúsenosť? dakujem
Re: Nákup z číny
Ak máš rodinu/priateľov alebo nejaký trvalý či prechodný pobyt v Rakúsku, tak si to tam nechaj poslať. Nezabúdaj ale na to, že od určitej sumy sa platí aj CLO. Neviem koľko je to presne, ale malo by sa to pohybovať na hranici okolo 20€ - 25€. A pokým nebudeš kupovať z tej Číny nejaké falzifikáty registrovaných značiek, tak ti colníci nebudú robiť problémy.
Lebo teraz som čítala že niektorí nakupovali cez aliexpress aj falzifikáty, baliky nezadrzali ale zrazu teraz zadrzali aj take co nie su falzifikaty.
To, že ti zadržia balík ešte neznamená, že ti ho aj úplne zhabú. Môžu ťa vyzvať na to, aby si im poslala kópiu prevodu cez paypal. Brat bral nejaký telefón cez e-bay a na colnici mu ho zadržali. Proste sa s predajcom dohodol, že mu posielal telefón po oprave. Nechcel platiť CLO alebo daň či čo sa to platí. Preto mu bol zadržaný ale nakoniec po zaplatení tej určitej čiastky mu ho dali. Takže nie každé zadržanie balíka znamená automaticky jeho zhabanie.
ved jasne to chapem. len v poslednom case slovenski colnici zadrziavaju vsetko co idem z ciny alebo z ukrajiny. 
co mam skusenost tak colnici zadrziavaju iba baliky ktore su nad 20€ potom pripocitaju dph a pripadne clo. Ale pod tuto hodnotu ich to nezaujima a nic nekontroluju.A tiez treba ratat s tym ze dovoz trva velmi dlho aj 3-5tyzdnov.
Včera som čítal v novinách že niekde v Nových Zámkoch zadržali nejaké balíčky z Číny.
Ano, ja som prednedavnom objednaval hodinky z Ciny 2 kusy. Platil som predajcovi na paypal po dohode 90€. No dnes mi prisla sprava z colnice ze im mam volat a doniest doklad o tom kolko to stalo/kolko som platil a podla toho vymeraju colny dlh. Takze ak je balik nad 22€ ci 20€ ci ako to je, plati sa DPH cize 20% z celkovej sumy balika + poplatky poste za upozornenie u mna to je 7€. Takze doplacam za balik spolu nieco okolo 26-27€. Inak neviem ako to je, ale davnejsie som tiez objednaval z Ciny baliky a tiez boli nad 20€ a ziadne DPH ani clo som doplacat nemusel, pride mi to tak ze niekedy doticny na colnici to pusti len tak dalej a inokedy to da preverit a platit.
-
pablo64
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
ja si objednavam ku brachovi do Uk a bez probl.
niekedy pustia aj baliky nad 22€ bez toho ze by bolo treba nieco dokladovat alebo doplacat.Vsimol som si ze ked je celkovo vela posty a balikov,napr cez Vianocne obdobie a pod,tak to asi nestihaju a nechavaju prejst aj drahsie baliky, ale bezne ich zadrzia.