Redukcie a prepojenie obrazovky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

Redukcie a prepojenie obrazovky

Príspevok od používateľa ToLJoU »

Dobrý deň mam taky malinky dotaz ...

kupil som si novu telku http://www.alza.sk/42-lg-42ln5400-d408573.htm a mam starsi monitor ktory pouzivam na provoz PC ako monitor avsak je zastarali a nema podporu FULL HD mam tu 1680 x 1050 no a moja otazka znie ... je mozne prepojit do mojho PC ked mam Graficku kartu : http://www.alza.sk/gigabyte-n670oc-2gd-d328549.htm a zakladnu dosku : http://www.alza.sk/asrock-z77-extreme4-d325701.htm to su dve veci ktore treba asi k tejto informacii no a kupil som si teda dlhsi HDMI kabel ktory by som napojil klasicky na telku do PC a teraz by som chcel na ten moj starsi monitor pripojit druhe HDMI tak aby som nejakou klavesovou skratkou dokazal prepinat medzi tymito dvoma monitormi / tv avsak grafika nema dva HDMI vystupi a tak moja otazka znie akym sposobom by som to mohol spravit ? nasiel som nejaky kabel dajaka redukcia z DVI-D na HDMI ze do monitoru by som dal HDMI a do PC ten DVI-D http://www.alza.sk/kabel-propojovaci-dv ... d65989.htm mohlo by to fungovat ? tuna je este obrazok z mojho PC http://imgur.com/joqRDBh ja som to chcel dat ako do zakladnej dosky jedno HDMI ale dajak mi to nefunguje a ten obraz asi nebude nic moc lebo to je dajaka INTEGROVANA 4000 karta v tej doske ...

PS: predpokladam ze ten kabel prenesie len obraz a nie zvuk na zvuk musim mat dajake repraky spravne ? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Redukcie a prepojenie obrazovky

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Prepojiš to normalka HDMI-HDMI a druhe zobrazovadlo DVI-HDMI. Teda tym kablom čo si dal link. Žiadna veda.
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

no ale ci tam pojde aj zvuk a ked nie tak nic len tuto info + potom nejaky navod ako ovladat tie monitory ... lebo nechcem ich mat ako jednu velku plochu ale len tak ze vyuzivam ten mali len a potom ked dajaky film ze daco stlacim a nasledne sa mi prepne na obrazovku
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Cez DVI zvuk nepojde, cez HDMI ano.
K tmu prepojeniu: po zapojeni nedas Klonovat obrazovky ale rozsirit plochu.
Takze ak zapnes film, tak len pretiahnes okno prehravaca na TV a maximalizujes ho. Tot vsio.
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

a to je to presne co som nechcel chcel som proste mat dve obrazovky a aby bola vzdy len jedna aktivna aby mi nechodila na druhu plochu proste ze ked nemam telku zapnutu aby som nemal vacsiu plochu a aj ked bude zapnuta tak nebude vacsia plocha neviem ci sa chapeme :) proste ze dajme tomu stlacim CTRL+M a zapne sa mi Telka a dajme tomu stlacim CTRL + M znova a zapne sa mi Monitor :P a takto dookola proste nejak prepinat medzi tymi obrazovkami :)

PS: chcel som sa vyhnut tomu aby som nemusel prepinat stale HDMI kable ze jeden vypojim a druhy zapojim aby som toto hlavne nemusel robit ale aby som to robil dajme tomu tou skratkou CTRL + M viem ze taka skratka neexistuje len ci taka dajaka moze byt :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

ToLJoU napísal:no ale ci tam pojde aj zvuk a ked nie tak nic len tuto info
Nepojde, ale keď maš repro k PC, tak nie je žiaden problem. Tv prepoj HDMI kablom, tam ti zvuk pôjde normalne. A keď budeš použivať monitor, tak to rieš cez repro. Alebo ak ma monitor repro, tak ma určite aj nejaky analogovy audio vstup. Takže postači audio kabel.
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

jj to z tym zvukom to som uz vyriesil :) hlavne mi ide o to aby som mal v PC dva kable na dva monitory a cela pointa je ze kupim ten redukcny kabel a ako nastavim v PC aby som si dajako prepinal medzi monitormy :) nejaka skratka najlepsie klavesova ... chcem sa proste len vyhnut tomu aby som nemusel stale prepajat HDMI kable dookola :) :) a nemusel sa zohinat pod stol navyse to urcite skodi tym elektronickym veciam :)
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Pri Windows 7 existuje skratka Win + P.
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

to znamena ked budem mat ten kabel zapojeny a pripraveny tak mi tam v tej skratke win + P ktoru som presne aj hladal mimochodom :) tak tam budem mat prepinanie monitora ano ? :) :)
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Áno, malo by to byť to, čo hľadáš. Zatiaľ som použil iba na notebooku, no na desktope by sa to malo správať rovnako. Možno bude treba nejaké jemné nastavenia v nVidia Control Panel.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mam 2 monitory a prave som to skusal, funguje to v pohode, prepinalo z jedneho na druhy tak ako to chces.
Aj ked je jednodnoduchsie nastavit plochu na rozsirenie alebo duplikovanie. Plocha sa nebude duplikovat/rozsirovat kym ty nezapnes TV.
No a ked zapnes TV, pustis film a vypnes monitor a mas pokoj.
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

ako je mozne ze po zapojeni monitoru ked TV mam zapojene HDMI HDMI a televizor do telky HDMI a do PC DVI-D mi ide z monitoru zvuk ked by nemal ist ? nemam tam ziadny iny kabel k tomu pripojeny a aj tak mi ide zvuk nechapem tomu :P ked bolo povedane ze zvuk mi nepojde :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

DVI prenesie aj zvuk ak to podporuje grafika.
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

tak to je uplne uzastne :) :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Co je uzasne na hnusnom chraplavom zvuku z monitoru k PC?
TV ma fajn zvuk, ale 99% monitorov ma namiesto reprakov len chrastitka a ten zvuk je fakt cosi hrozne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

No a? To aj existuje niekto kto od toho očakava niečo viac ako že z toho polezie nejaky hluk? Učel tie repro splnia.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak ja mam pri PC normalne repro. Nehovorim ze su tie Logitech X-530 nieco extra, ale stale lepsie ako akekolvek zabudovane repro v displeji.
Ak mu to nevadi, tak sa nehadam, no to musi potom stale zapinat TV, aby si mohol pustit hudbu a podobne.

/ Wladas: Porovnaj si repro v TV a repro v monitore a pochopis o com hovorim.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Repro v monitore je rovnake blato ako aj v TV. Vydava to zvuk, to je asi tak vsetko.
ToLJoU
Light Expert
Light Expert

tak ja mam telku ako monitor Samsung SyncMaster T220HD a zvuk je uplne taky isty mozno minimalny rozdiel ktory mi vobec nevadi :) na hranie hier mam sluchatka a objednane mam Logitech Z906 takze som maximalne spokojny ze nemusim mat stale sluchatka :)
Napísať odpoveď