SACD

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

SACD

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ahojte, chcel by som sa poradit ohladom SACD, ci niekto ma skusenost s hudbou na tychto nosicoch.
Chcel by som si kupit prehravac do hifi zostavy ale najprv keby sa niekto vyjadril ci ten rozdiel v kvalite je znatelny a celkovo skusenosti, napr. ktory eshop je dobry na tuto hudbu a pod.
dakujem :)
Terepin
Addict
Addict

Re: SACD

Príspevok od používateľa Terepin »

Nikdy sa masovo nerozšíril a mal som za to, že už dávno vymrel, rovnako ako aj DVD-AUDIO.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

SACD sa daju kupit aj ked vychadza len velmi obmedzena ponuka albumov,kvalitativne by to mal byt oproti CD vyrazny posun k lepsiemu,funguju na tom mnohi hifisti.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Terepin napísal:Nikdy sa masovo nerozšíril a mal som za to, že už dávno vymrel, rovnako ako aj DVD-AUDIO.
Prečo by sa niečo čo už zo zasady masove byť nemôže malo masovo rozširiť? Kvalita v oblasti audia nikdy nebola a nie je masova zaležitosť.

Kvalita zvuku je u SACD samozrejme lepšia. Ako veľky ten rozdiel bude, zavisi od viacerych faktorov. Od kvality samotnej nahravky, kvality zostavy atd. Takže nejaku jednoznačnu odpoveď sa nedozvieš. Lepšie repro ti ale urobi väčši rozdiel ako SACD oproti CD.
Možno by už v dnešnej dobe bolo možno lepšie uvažovať o nejakom sieťovom prehravači. Tie zvladaju aj bezstratove formaty aj Hi-res formaty.
Napísať odpoveď