Slúchatka do 60€
Re: Slúchatka do 60€
Potreboval by som poradiť ohladom nejakých kvalitných slúchadiel ktoré by boli vhodné ako na počúvanie hudby (prevažne dubstep , house ,... proste kde hrajú dosť veľkú úlohu basy) tak na hranie hier.
Zatial sa mi páčia Siberia V2 a ATH T500.
Má niekto s týmito slúchadlami skúsenosť ? Ak hej , tak prosím napíšte váš názor na ne , alebo poradte nejaké iné. Cena do 70€.
btw ...dúfam že nevadí že som použil túto tému...
Zatial sa mi páčia Siberia V2 a ATH T500.
Má niekto s týmito slúchadlami skúsenosť ? Ak hej , tak prosím napíšte váš názor na ne , alebo poradte nejaké iné. Cena do 70€.
btw ...dúfam že nevadí že som použil túto tému...
-
Ryan Giggs
VIP
Áno , uzavreté.
-
Ryan Giggs
VIP
Ryan sú AKG K 77 aspoň lepšie ako tie Superluxy? oplatí sa to kúpiť?
Nevieš ešte o nejakých podobných tým Superluxom? (myslím to tak že zvuk majú na úrovni o 20€ drahších)
Dali by sa do T500 dokúpiť velurové náušníky ?
-
Ryan Giggs
VIP
K77 podla mna lepie nie su, ale to porovnavam po pamati. Podobne Superluxom som ti uz odporucal na predoslej strane. Samson CH700, Maxell Retro DJ. Nabuduce laskavo citaj, nech nemusim dookola opakovat to iste.
O moznosti pouzit velurove nausniky na T500 neviem, mozno ale existuje nejaky mod. Skus pohladat na nete. Pride mi ale cudne chciet uzavrete kvoli izolacii a potom vymenit nausniky za podstatne menej izolujuce. Tie original su pohodlne, T500 su vo vseobecnosti povazovane za jedny z najpohodlnejsich sluchadiel.
O moznosti pouzit velurove nausniky na T500 neviem, mozno ale existuje nejaky mod. Skus pohladat na nete. Pride mi ale cudne chciet uzavrete kvoli izolacii a potom vymenit nausniky za podstatne menej izolujuce. Tie original su pohodlne, T500 su vo vseobecnosti povazovane za jedny z najpohodlnejsich sluchadiel.
Využijem aj ja túto tému. Chcel by som kúpiť slúchadlá do cca 70€ k PC. Niečo podobné ako siberia v2 alebo t500 ale nechcem uzavreté. Hodili by ste mi sem nejaké nech si mám z čoho vyberať? Bude to hlavne na hry, hudbu. Radšej by som niečo čo má silnejšie basy kvôli hrám.
-
Ryan Giggs
VIP
V tejto kategorii sa u kvalitnych sluchadiel už nejakeho dunenia nedočkaš. Hlavne u otvorenych. Samozrejme aj niektore modely špičkovych vyrobcov maju zvyraznene spodky, ale prave v tomto tvojom rozpočte je diera.
Pozri Beyerdynamic DTX 910, alebo basovejšie (ale nad rozpočtom) Sennheiser HD 518. Zvukovo lepšie su Audio-Technica ATH-TAD400, Audio-Technica ATH-AD300 ale tie maju rovnejši zvuk. Viac ti zabasuju nejake Creativy, Roccaty, Logitechy atd, ale celkovo kvalitou zvuku sa to samozrejme na vyššie menovane zďaleka nechyta.
Pozri Beyerdynamic DTX 910, alebo basovejšie (ale nad rozpočtom) Sennheiser HD 518. Zvukovo lepšie su Audio-Technica ATH-TAD400, Audio-Technica ATH-AD300 ale tie maju rovnejši zvuk. Viac ti zabasuju nejake Creativy, Roccaty, Logitechy atd, ale celkovo kvalitou zvuku sa to samozrejme na vyššie menovane zďaleka nechyta.
Tak ja nečakám nejaké dunenie len o trochu viac zvýraznené basy. Otvorené slúchadlá som ešte nemal ale nechcem úplne izolované. Ono som čítal, že sú aj pootvorené a tak. Ak si pustím nejakú pesničku tak je to pri otvorených slúchadlách veľmi počuť do okolia?
-
Ryan Giggs
VIP
To čo ti ide do ucha, ide aj von.
Vieš čo kašlem na basy radšej nech to hrá čo najlepšie a je to pohodlné. Myslím si, že také slúchadlá budú určite lepšia voľba ako nejaké headsety. Okolo tých 70€ dá sa zohnať niečo dobré? Najviac sa mi páčia audio-technica dobre vyzerajú
a niektoré majú také látkové náušníky ktoré vyzerajú pohodlne.
Stále neviem či sú lepšie otvorené alebo uzavreté. Nerád by som ak si pustím hudbu alebo hru a bolo to veľmi počuť do okolia ale otvorené majú asi aj lepší priestorovejší zvuk nie?
Stále neviem či sú lepšie otvorené alebo uzavreté. Nerád by som ak si pustím hudbu alebo hru a bolo to veľmi počuť do okolia ale otvorené majú asi aj lepší priestorovejší zvuk nie?
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, v tejto kategorii podaju priesto otvorene lepšie. Pre zmenu je ale izolacia nulova. Ta modelova rada AD patri k tomu najpohodlnejšiemu čo je na trhu. Aj konštrukčne je to špička.
Smiešne ja nepotrebujem izolovať od okolia ale nechcem aby bolo hlasno počuť zo slúchadiel do okolia keď budú ľudia po sebe vrešťať na TS
.Dobré by bolo pozrieť si nejaké porovnávacie video alebo ich rovno vyskúšať ale momentálne brigádujem takže cestovať nechcem a v mojom okolí nieje žiaden obchod ktorý by predával takéto slúchadlá. 
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2013, 14:48)
Mám iba integrovanú zvukovku na doske a bojím sa že by také ATH-TAD400 alebo T500 nehrali dobre. Ale nemalo by to byť až také hrozné nie? Zase to nieje nejaká stará 15 ročná doska.
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2013, 14:48)
Mám iba integrovanú zvukovku na doske a bojím sa že by také ATH-TAD400 alebo T500 nehrali dobre. Ale nemalo by to byť až také hrozné nie? Zase to nieje nejaká stará 15 ročná doska.
-
Ryan Giggs
VIP
Už som to pisal vyššie. Smerom von hraju sluchadla tak ako hraju tebe do uši. To znamena že to bude ako male repraky. Overiť si to môžeš ľahko aj teraz keď maš uzavrete. Proste si ich zlož z hlavy, polož niekam na stôl, nechaj hrať a budeš počuť ako to hra do okolia. Tak ziskaš cca predstavu o otvorenych ako hraju von, keď ich maš na hlave.
A nejaké uzavreté ktoré nemajú koženkové náušníky? Teraz mám koženkové a uši sa v nich niekedy dosť potia.
-
Ryan Giggs
VIP
SENNHEISER HD 439 hraju na urovni T500 a spol., maju velurove naušniky, ale ta konštrukcia je vcelku mizerna. Lacne plasty. Ďalšia možnosť je Shure SRH440, maju sice koženkove, ale velurove sa daju daju dokupiť z modelu SRH940 (niekde z ebay vyjdu na cca 20 dolarov). V tejto kategorii je to asi všetko (z tych top modelov).
Tak ešte posledná otázka, AKG K 512 MKII alebo Audio-technica ATH-T400? 
-
Ryan Giggs
VIP
T400 - basovejši zvuk, veľke pohodlie, odolna konštrukcia.
K 512 - vyrovnany zvuk o chlp lepši, slabšie pohodlie, krehkejšia konštrukcia.
Ešte som zabudol na Beyerdynamic 231 Pro. Tiež stoja za zmienku. Vzhľad sice nie je nijako atraktivny a nie su cirkumauralne, ale hraju lepšie ako vyššie spominane, su ľahučke takže veľmi pohodlne a su maju odolnu konštrukciu.
K 512 - vyrovnany zvuk o chlp lepši, slabšie pohodlie, krehkejšia konštrukcia.
Ešte som zabudol na Beyerdynamic 231 Pro. Tiež stoja za zmienku. Vzhľad sice nie je nijako atraktivny a nie su cirkumauralne, ale hraju lepšie ako vyššie spominane, su ľahučke takže veľmi pohodlne a su maju odolnu konštrukciu.
Ok, vďaka za rady, objednal som AKG K 512 MKII