Občasné zaseknutie PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Občasné zaseknutie PC

Príspevok od používateľa rados915 »

Asi mesiac mám nasledovný problém s PC. Pri bežnom používaní sa celý Windows zasekne na 15-20 sekúnd a potom znova funguje normálne. Je jedno či surfujem cez Chrome, hrám nejakú hru a pod. Proste pár krát za deň sa stane, že celý komp sa lagne a nereaguje nič, ani CTRL+ALT+DELETE. Nereštartujem ho, lebo vždy to po tých pár sekundách znova ide normálne. Netuším kde je chyba. Avšak robí mi to cca mesiac, odvtedy, čo mám nový disk Intel 330 120GB SSD Retail Box. Jediné, čo mi zostalo "staré" a čo som si preniesol je synchronizácia v Chrome, ale to pochybujem, že by robilo.

Mám Windows 7 Ultimate 64bit, zostava je tu. Systém+apps mám na tom SSDčku, dáta na starom disku.

Skúšal som hľadať aj na nete, ale vždy som našiel len taký problém, ktorý sa dal vyriešiť jedine tvrdým reštartom, čo sa mňa netýka.

Kde by mohla byť chyba prosím vás?

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2013, 22:44)
Obnovujem znova túto tému, keďže problém neprestal.

Pôvodne som myslel, že je chyba vo Windowse. Celý čas som toto zasekávanie toleroval, ale pred pár dňami ma to už prestalo baviť, naformátoval som SSD disk a znova nainštaloval Win. Po pár minútach od nainštalovania sa samozrejme celý systém sekol a cca minútu sa nič nedalo robiť. Toto sa mi stáva párkrát za deň. Niečo robím a z ničoho nič mi zamrzne celý Win a po cca tej minúte znova všetko nabehne.

Keď som zakladal vtedy tému, skontroloval som disk cez nejaký program, nepamätám si už čo to bolo zač, ale kontroloval, či sú v poriadku sektory a celkovo teda aj celý disk. Nenašlo žiadnu chybu.

Avšak teraz som to znova začal riešiť a našiel som na nete tento článok: Konec utrpení s SSD disky se SATA III - updaty firmwaru řeší většinu chyb. Mám Intel 330 a práve v ňom je ten chybný radič SandForce SF-2281. Je tam doporučenie aktualizovať firmware disku. Stiahol som teda Intel Solid-State Drive Toolbox, avšak tam mi ukazuje, že mám aktuálnu verziu firmwaru (300i).

Vyskúšal som dve veci zatiaľ: v tej appke od Intelu mi ukazovalo nejakú chybu pri Superfetch, tak som to dal opraviť. A druhá vec, v Možnosti napájania - Rozšírené nastavenie - Pevný disk - Odpojenie pevného disku som mal nastavené 20min. Neviem, či mohla byť chyba aj v tomto.

Každopádne, neviem čo ďalej robiť, ak mi neprestane zasekávať systém. Uvidím zajtra, keď prídem večer domov, či to bude zasekávať ďalej alebo nie :?

Nemáte niekto náhodou nejakú radu? Reklamácia disku by bola pre mňa posledná možnosť, rád by som to však vyriešil inak, ak by to teda šlo.
durika175
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Občasné zaseknutie PC

Príspevok od používateľa durika175 »

Vypnout Superfetch, ale ako

Otvor ponuku Start a do vyhľadavacieho políčka v dolnej časti napiš Služby. Po krátké chvili sa v ponuke programu objaví odkaz Služby. Kliknete na ňu, alebo stĺačte klávesu Enter, aby ste okno služieb spustili.
Obrázok 1
superfetch_1.png
V okne Služby najdeš v zoznamu službu Superfetch a poklikaj na ňu. Tím otvoríš okno vlastností tejto služby.
Obrázok 2
superfetch_2.png
Obrázok 3
superfetch_4.png
Tímto sa služba okamžite vypne.
Napísať odpoveď