Kupa vhodneho UPS (zalozneho zdroja) do domu bez uzemnenia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
depi
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kupa vhodneho UPS (zalozneho zdroja) do domu bez uzemnenia

Príspevok od používateľa depi »

Zdravim,

mam prakticky 2 otazky, ktore su si velmi podobne. V dome v Thajsku nemam uzemnenie. Nech to znie akokolvek divoko, tam je to proste normalne, len maloktory dom (skor uz tie novsie) zemnenie maju poriesene. Mam teda normalne zasuvku s 2 dierkami, bez miesta na kolik.

Otazky:

1) Ak v takomto pripade pouzijem prepatovu ochranu, je mi k niecomu? Pocul som, ze ak nie je zastrcka uzemnena je mi vlastne k nicomu. (odpalilo mi uz 1 router pocas burky)

2) V oblasti kde zijem su vypadky elektriny (ci uz par sekundove alebo hodinove) takmer na dennom poriadku. Chcel by som preto poriest nejake UPS, tj. zalozny zdroj. Videl som, ze niektore maju ochranu aj proti prepatiu/kolisaniu napatia. Je mi to v tomto pripade k niecomu, alebo je to opat k nicomu? Vedeli by ste pripadne doporucit nejake spolahlive UPSko? (aj so zalohou pre DSL linku)

BTW: Pri polozeni ruk na moj hlinikovy book citim jemne prhlenie/elektrinu - to je myslim dosledok toho, ze chyba to zemnenie. Neviem ci by to UPS odstranilo alebo nie.

Za akekolvek rady/tipy vopred vdaka.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Kupa vhodneho UPS (zalozneho zdroja) do domu bez uzemnen

Príspevok od používateľa strapaty »

uzemnenie si mozes poriesi aj sam ... zakopes do zeme kus pletiva a vyvedies s neho drot a zapojis na kolik .... su aj jednorazove prepetove ochrany .... ked udrie zhori poistka .... pripadne si treba dat namontovat prudovy chranic (to je uz trochu zlozitejsie ... ) ale aj UPS by ti mala povoct... su take cez ktore prechadza napajanie stale ... cize ides tale cez baterky .... a tam ti prepetie nehrozi ... ale pokial nemas hrovozvod stale riskujes ze ti nieco odide staci na to staticky výboj pri burke ... pripadne moze ist o prepetie ceez telefonu linku a tam prepetovka neexistuje (neviem o takej ) musia mat oni uzemnenie vedenie ....
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

pokial viem tak na niektorych prepatovkach su aj rj 45, 15 porty proti prepatiu
depi
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa depi »

Hmm takze pozriet UPSku, ktora to ma v sebe zabudovane.
To uzemnenie som si ako riesil sam (s majitelom domu) kvoli pracke, lebo tam je to uz dost risk, ale to mam vonku a neviem si moc predstavit ako to natiahnut ku compu at.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

no ku kazdej zastrcke to tahat je dost neprakticke kedze tam urcite nemas tahane 3 zilove kable ...
Napísať odpoveď