Ako na to - platba za jazdenku?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Ako na to - platba za jazdenku?

Príspevok od používateľa Forsaken »

cau

viete mi poradit ako prebieha platba za jazdene vozidlo ked ju kupujem od sukromnej osoby ?

nosit kes v hotovosti mi pride ako zly napad...
tak isto platba prevodom (vopred?) vzdy to daky cas trva, kym to pride.

dakujem za rady.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako na to - platba za jazdenku?

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

zalezi od ceny, ale pri nizsich najcastejsie v hotovosti... pri vyssich urcite nie prevod, ale vklad na ucet...

// som to blbo napisal, aj prevod je ok, ale nie vopred... zmiatlo ma, ze si pisal, ze to dlho trva... ale ak prevod nechces, okrem horeuvedenych moznosti toho uz vela asi nebude...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Vždy keď som kupoval auto ja, alebo som s niekym išiel, tak sa platilo za auto v hotovosti vždy po podpísaní kúpno predajnej zmluvy a následnom odhlásení/prihlásení auta. Záležalo, či sa menil iba majiteľ v okrese, alebo starý majiteľ odhlasoval auto na druhú osobu.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

no neviem, kde je ta hranica nizkych hodnot, uz podla mna 1000e nosit na stretnutia je dost risk.. ten vklad sa mi pozdava, dik.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to zalezi na Tvojom uvazeni... uz som isiel aj s kolegom, ktory auto za 30 000 kupoval v hotovosti...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Forsaken napísal:no neviem, kde je ta hranica nizkych hodnot, uz podla mna 1000e nosit na stretnutia je dost risk.. ten vklad sa mi pozdava, dik.
Ja som mal dohodu spravenú vždy tak, že sme sa po vzájomnej dohode stretli u policajtov, kde sa prehlasovalo auto na mňa, poprípade u policajtov, kde sa auto odhlasovalo na mňa. Myslím si, že priamo v budove polície je to celkom bezpečné vyplatiť bývalého majiteľa. Tak isto som to riešil, keď som predával svoje dve predchádzajúce autá. Nový majiteľ ma vyplatil priamo u policajtov pri prepise/odhlásení auta.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Podľa mňa ideálny spôsob je po podpísaní zmluvy ísť spolu s predajcom do svojej banky. Vybrať si sumu (otázka 10 minút), a následne tú sumu vložiť na účet predajcu. Bezpečné a rýchle.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Kupoval som auto,ktore bolo servisovane cely cas v Gabrieli,takze sme sa z predavajucim stretli tam,kde som ho uz dal rovno aj skontrolovat,,,cize technicky stav a diagnostika.
Po vytlacení protokolov som zasiel do banky,vybral € vratil sa spät a pri podpise zmluvy a faktury som mu ich v hotovosti vyplatil.
Hodnu chvilku mu trvalo peniaze spocitat,pretoze pani v banke mi ich dala v 100 eurovkach.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Naposledy som to riesil tak, ze som pre auto isiel do Zvolena. Stretli sme sa v Galerii. V kaviarni pokecali, podpisali zmluvu. Moja banka ma pobocku priamo tam. Po podpise som isiel pre hotovost a dal mu na ruku decentne a bolo vybavene.
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

ja ked som raz kupoval jazdenku, tak som si isiel auta najskor len pozriet, az ked sme sa dohodli slovne na kupe, tak som isiel pre peniaze do banky a v hotovosti som ich doniesol so sebou (3300€) na dohodnute miesto, kde sme podpisali zmluvu a hned po podpise som byvalemu majitelovi dal peniaze na ruku. IMHO je blbost zobrat si povedzme 3000€ a ist tak obzerat auta, ze mat rovno pri sebe peniaze ked idem pozerat jazdenky.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Treba si ale overiť podmienky v banke ak sa kupuje nejaké drahšie auto a chcete vybrať hotovosť. Niektorým pobočkám treba nahlásiť tie výbery vopred viac ako 24 hodín... :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som vždy platil v hotovosti, nakolko nemam nejake luxusne auta. Stretol som sa už aj s tym, že sa platilo pol na pol. Polovica cash a druha prevodom na ucet. Ja osobne, keby som predaval, tak na taku zmuvu nepristupim.
A ti co sa bojite nosit cash, cez vikend som bol v Brne a tam v nakupnom centre v zmenarni chlapik predo mnou vytiahol z tasky stlpcek 50 euroviek, ze poprosim zamenit. :smt059 Stroj na pocitanie bankoviek ukazal na displeji cez 13 000 euro. :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

nanana napísal:IMHO je blbost zobrat si povedzme 3000€ a ist tak obzerat auta, ze mat rovno pri sebe peniaze ked idem pozerat jazdenky.
IMHO pochybujem, že niekto chodí kupovať jazdené autá ako rožky.. tj. príde, pozrie a hneď aj kúpi.. tým pádom určite nebude so sebou nosiť hotovosť.. nemyslíš?

;)

Ja raz predával auto.. a chlapík prišiel pred môj blok aj s peniazmi.. takže som nemal dlhú cestu do bezpečia.. ale najlepšie riešenie je asi ísť predávať auto do nejakého obchodného centra ako písal paral.. v nich sú väčšinou takmer všetky banky.. a tak v jednej banke môže kupujúci vyzdvihnúť hotovosť a predávajúci ešte tam v inej banke vložiť ju na svoj účet.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

brm - odbočím síce od témy, ale nedá mi nereagovať...je blbosť ísť predávať auto do obchodného centra...predávajúci stráca na dôveryhodnosti...predaj auta alebo minimálne obhliadka sa robí v mieste bydliska predávajúceho...auto sa nekupuje na námestí, pri kostole alebo na parkovisku pred šenkom...ak to auto chceš kúpiť a naozaj si myslíš, že je vhodné to riešiť cez banky v OC, tak vždy sa dá zbehnúť s kupovaným autom na miesto určenia (aspoň si ho kupujúci odskúša v praxi) a samozrejme potom naspäť zaviezť predávajúceho...
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

No neviem, pri cene dnesnych lacnejsich jazdenie, ak nechcete nosit prei sebe peniaze tak by ste pomaly nemali nosit ani telefony :D
Ale k veci.. Co sa tyka vyberu na mieste - ak je to fakt nejaka vyssia suma (v mojom pripade to bolo cez 7000€) tak to treba nahlasovat banke vopred - ak sa chystam prejst cez den niekolko aut v roznych castiach slovenska tak snad nebudem nahlasovat kazdej banke ze si mozno k nim pridem vybrat peniaze... Takze som bol pozriet par aut, peniaze som mal v hotovosti pri sebe, ked som nasiel co som hladal, podpisali sme zmluvu, vyplatil som a vsetci boli spokojny :)
Zas ak tymi peniazmi nemavate kazdemu pred nosom, tak aka je pravdepodobnost, ze prave vtedy Vas niekto prepadne? :smt006
brm
Darca
Darca

Grim.. ale v OC robíš už iba podpis zmluvy + finančné transakcie.. samozrejme, že auto si obzeráš a skúšaš niekde inde...... kde to obom vyhovuje. Ale ako som reagoval na nanana... autá sa podľa mňa ešte stále nechodia kupovať ako rožky.. prídeš, pozrieš a hneď kúpiš. Hádam najskôr prídeš, pozrieš, vyskúšaš.. poďakuješ sa.. premyslíš si to, poradíš sa.. a potom sa mu neskôr ozveš, že to berieš... a následne sa s ním môžeš stretnúť v OC kvôli jednoduchému prístupu k banke predajcu aj kupcu.

;)
JCM01
Light Professional
Light Professional

brm - no neviem, ak sa za niecim trepes cez pol republiky, tak (ak sa vyznas) si ho obzries sam, pripadne vezmes niekoho so sebou a nebudes tam jazdit dvakrat... :)
brm
Darca
Darca

V tom prípade Ti je už tiež jedno, či sa stretneš v mieste jeho bydliska.. alebo jednoduchšie rovno na parkovisku pred OC alebo na hlavnom námestí (aj keď v dnešnej dobe GPSiek už asi nikto nemá problém dostať sa aj do tej zaprdenejšej ulice v obci).. tam pozrieš, skúšobná jazda po okolí.. a šup ho rovno do banky.

;)
JCM01
Light Professional
Light Professional

No to ano, ale stale plati to co som pisal o kusok vyssie - ked mam v plane pozriet viac aut v roznych mestach tak nebudem vsade volat aby si pripravili pre mna hotovost :wink:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som tiez nesiel pozriet auto do nakupneho centra. Stretli sme sa v piatok vo Zvolene na inom mieste. Auto som prezrel, povozil sa, vyskusal si ho. Potom som isiel domov. Nechal som si den na rozmyslenie. Na dalsi den az som volal, ze si pre neho pridem, a povedal som, ze v OC, pretoze je to velke, velmi verejne miesto. Sluzby su tam, banky tiez - na tieto zaverecne formality a platenie mi to pride, ako velmi vhodne miesto. Najblizsie by som to asi zase robil takto.
Napísať odpoveď