Moja chyba alebo mozem nieco spravit ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mani
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Moja chyba alebo mozem nieco spravit ?

Príspevok od používateľa Mani »

Caute. Pred nedavnom si kamarat kupil na nemenovanom internetovom bazary (slovenskom) repliky hodiniek breitling. Predajca tych hodiniek mal v inzerate uvedene ze su to repliky a ne originaly a ze su zberatelske. Kamarat ich kupil dobierkou, prisli mu domov kvalita hodiniek bola dobra, cas normalne siel ale tlacitka na bokoch nesli, s tlacitkom na boku konkretne neslo na hodinkach nastavit spravne cas, proste ked s tym krutil tak na hodinkach nic nereagovalo. Ked mu spetne pisal mail tak neodpisoval. Moze sa kamarat obratit niekde na policiu alebo nejak tak, alebo sa to bude brat ze kupca cize kamarat si nedal pozor a kupil to na vlastne riziko kedze kupoval z bazaru a predajca uviedol ze su zberatelske repliky a v inzerate ani nebolo napisane ze su 100% funkcne. Dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Moja chyba alebo mozem nieco spravit ?

Príspevok od používateľa heker »

Cena tych hodiniek je 20, 50 mozno 100 eur. To je len priestupok, aj keby mu nic neposlal. Navyse ak to kupoval cez Bazar, tak to bral od fyzickej osoby a teda nejaka reklamacia a Slovenska obchodna inspekcia mu nepomoze. Smola.

Jedine co moze urobit je, ze si objedna par hodiniek a da ich poslat dake-tade po Slovensku, nech ma predajca naklady na postovne. Aspon taka naplast na dusu :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ako ten tvoj kamarát dokáže, že to nepokazil sám?...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

O zberateľských replikách som ešte nepočul. Koľko pre boha za tie fake hodinky vysolil, keď mu nanich tak záleží? Kupovať z bazáru na dobierku je ako kupovať mačku vo vreci, tak nech sa nečuduje (treba si nájsť dôveryhodného predajcu) a neviem čo to chcete riešiť na polícii. A ďalšia vec je, že z tvojho popisu neviem prečo by to mala byť tvoja chyba, keď si to kupoval tvoj kamoš a nie ty jemu.
Mani
Medium Expert
Medium Expert

heker, ale ide o to aky priestupok ... mozno to nieje ani to kedze predajca hodiniek v inzerate nenapisal ze su 100% funkcne, takze on to tym padom bral na vlastne riziko nie ? Hodinky ho stali 90€. Cize tym padom kamarat "sa nechal nachytat" a kupil to a to ci to je funkcne alebo nie nikoho uz trapit nebude kedze to predajca v inzerate neuviedol ?

Zle som sa vyjadril v predoslom poste ze ja, zvyknem pisat vo svojej osobe ...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Možno budem znieť hlúpo, ale pred tým, ako kamarát s tým kolečkom na boku točil, vytiahol ho? Na tých kolieskach je totiž poistka. :D

// To nemyslíš vážne. :lol:
Mani
Medium Expert
Medium Expert

Prave som mu napisal nech to skusi a vraj ide :lol: Hensym si kral :smt059
Mani
Medium Expert
Medium Expert

Mam este jednu otazku, objednal konkretne Breitling repliky. No pise sa ze su automated. Ked otvoril zadny "kryt" tak tam nebola ziadna baterka alebo nieco podobne. Chcel by som sa spytat na akom principe sa "dobyjaju" tie hodinky ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak, ze pri kyvani ruky (napriklad pri chodzi) sa robi v hodinkach pohyb strojceka. Je to nieco ako stare rucickove, ktore si dochodcovia vzdy vecer pred spanim natacali, aby im nezastali.
Napísať odpoveď