Analógové vysielanie TV
Analógové vysielanie TV
Všade čítam, že už skončilo, ale vždy ešte chytám väčšinu programov na analógovej TV. Iba menšia skupina ide digitálne.
Kedy to skončí absolútne, že už na analógovom prijímači nechytím ani prd?
Kedy to skončí absolútne, že už na analógovom prijímači nechytím ani prd?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Analógové vysielanie TV
Už sa davno vysiela iba digitalne.
Tu je v tvojom pripade problem s vyznamom slova "vysiela". Analogovo sa už nevysiela nič. Že ty niečo prijmaš analogovo neznamena že sa tak aj vysiela. Predpokladam že tu hovorime o nejakej "kablovke". A to je vec konkretneho providera, ktory digitalne vysielanie konvertuje do analogu a širi ďalej do svojej siete. Resp. maš nejaky STB, ktory robi to iste (nenapisal si čo vlastne maš). To ale s vysielanim nema nič spoločne.
Tu je v tvojom pripade problem s vyznamom slova "vysiela". Analogovo sa už nevysiela nič. Že ty niečo prijmaš analogovo neznamena že sa tak aj vysiela. Predpokladam že tu hovorime o nejakej "kablovke". A to je vec konkretneho providera, ktory digitalne vysielanie konvertuje do analogu a širi ďalej do svojej siete. Resp. maš nejaky STB, ktory robi to iste (nenapisal si čo vlastne maš). To ale s vysielanim nema nič spoločne.
Presne tak.
Skoncilo analogove terastrialne vysielanie, cize vysielanie vzduchom (jak radio).
Skoncilo analogove terastrialne vysielanie, cize vysielanie vzduchom (jak radio).
-
Ryan Giggs
VIP
Nie len terestrialne, ale aj satelit. Ten ale uz davno predtym.
Starým rodičom sa kúpil nový TV, problém ale je, že 7 kanálov fičí na digitale a cca 20 na analógu. Sú vo veku akého sa mi už nedožijeme a je ťažké im vysvetliť, prepínanie medzi digitalom a analogom.
Príjem je riešený cez kábel, káblovku má v správe obec.
Príjem je riešený cez kábel, káblovku má v správe obec.
Predstav si, ze zalozim zivnost, kupim satelit + pristupovu kartu Skylink a budem kanaly modulovat analogovo a posielat do siete (kablove rozvody).
V tomto pripade to z rusenim analogu nema nic spolocne. Nerusila sa samotna technologia analogoveho prijmu ale len toho konkretneho terastrialneho.
V tomto pripade to z rusenim analogu nema nic spolocne. Nerusila sa samotna technologia analogoveho prijmu ale len toho konkretneho terastrialneho.
Už rozumiem. Ale určite teda existuje možnosť, že všetko by pustili do siete digitálne?
ano je to mozne. Ale znamenalo by to vymenu zariadenia u poskytovatela kablovky, ktoru by museli zafinancovat.
Tych par slovenskych kanalov nie je dostupnych v kablovke?
Tych par slovenskych kanalov nie je dostupnych v kablovke?
No v digi signále ide - Joj, Doma, Markiza, Dajto, TA3, STV1,2
V analógu idú navyše také ako šláger, foor, prima, cool, CT1, 2, 24 a podobne...
V analógu idú navyše také ako šláger, foor, prima, cool, CT1, 2, 24 a podobne...
Bohuzial to uz je vlastnot daneho pripojenia od operatora. Bud si zmenis ineho operatora alebo budes trpiet takuto chybicku na krase.
Btw, obycajny koax nedokaze preniest viac digitalnych programov (cca 10 tusim) preto sa v satelitnej technike pouziva diseqc, ktory prepina horizontalnu a vertikalnu synchronizaciu.
Preto nemozes pozerat rozdne kanali z roznych transporderov z jedneho kabla. Ale to som ta teraz zbytocne domotal.
Este ma napadla jedna vec, ze by si tych par digitalnych programov namoduloval do analogu. Ako na to ti uz ale neporadim.
Btw, obycajny koax nedokaze preniest viac digitalnych programov (cca 10 tusim) preto sa v satelitnej technike pouziva diseqc, ktory prepina horizontalnu a vertikalnu synchronizaciu.
Preto nemozes pozerat rozdne kanali z roznych transporderov z jedneho kabla. Ale to som ta teraz zbytocne domotal.
Este ma napadla jedna vec, ze by si tych par digitalnych programov namoduloval do analogu. Ako na to ti uz ale neporadim.
To sedí.. digitálne sa šíria slovenské stanice a cez káblovku analógovo tie ostatné. Skús sa ozvať správcovi káblovky - obci, či sa nechystá nejaká zmena.
Jasne, starym rodicom by to uplne super vyhovovalo keby operator vsetko natrepal do analogu a nemuseli by prepinat medzi analogom a digitalom.
Ale ak by som napr aj ja vyuzival toho operatora, tak by som potom patril k nespokojnym zakaznikom, lebo digital ma logicky lepsi obraz.
Ale ak by som napr aj ja vyuzival toho operatora, tak by som potom patril k nespokojnym zakaznikom, lebo digital ma logicky lepsi obraz.
Im by vyhovovalo aj digitálne, akurát to prepínanie je problém. Ak máš 80+ tak jemná motorika rúk už nie je čo bývalo a malý diaľkáč nie je tak user friendly. Nehovoriac o pochopení...som splietal o 2 taškách s programami 
Niektore TV maj moznost spravit zoznam kanalov zmiesany z roznych prijmov a druhov (DVB-C, DVB-T, DVB-S, analog) a tam by bol problem odstraneny.
Skúsim sa na to pozreť, ale toto je totálny low-end, pozeralo sa len na 2 parametre, 80+ cm, aby dobre videli a čo najlacnejšie. Tak sa kúpil nejaký starý šunt Grunding z masakra cien v alze za 210€. Moc funkcií, či vstupov/výstupov to teda nemá a to nebolo cieľom. Na mojom LG to ide tak, že +/- Program sa dostanem z posledného analógového kanála na prvý digi a vice versa, ale tuto to treba ručne prepnúť.
babka bude mat 80 a vie co su hd kanaly aj bluray
CRT telku uz ani nechce vidiet
prave sme sa bavili ze by chcela pre seba tablet
prave sme sa bavili ze by chcela pre seba tablet
kokos super babka 
-
Ryan Giggs
VIP
Pozri do manualu, tie tv maju nieco ako zoznam oblubenych kanalov. Mozno sa tam daju natrepat vsetky.
Tie slovenske tam nie su duplicitne ze aj v digitale aj analogu? Lebo vysielat ich zvlast nedava logiku.
Tie slovenske tam nie su duplicitne ze aj v digitale aj analogu? Lebo vysielat ich zvlast nedava logiku.