lcd LG 47LN575S
lcd LG 47LN575S
hojky, chcem Vas poprosit o radu.
celkom sa mi paci lcd LG 47LN575S
je to podla Vas dobry lcd alebo radsej do niecoho ineho?
a mam izbu so sirkou 4040 . ak dam gauc rovno k stene nebude ta uhlopriecka moc velka k takej vzdialenosti?
dakujem velmi pekne
celkom sa mi paci lcd LG 47LN575S
je to podla Vas dobry lcd alebo radsej do niecoho ineho?
a mam izbu so sirkou 4040 . ak dam gauc rovno k stene nebude ta uhlopriecka moc velka k takej vzdialenosti?
dakujem velmi pekne
-
Ryan Giggs
VIP
Re: lcd LG 47LN575S
Ak ti nevadi seda miesto ciernej, podpriemerny kontrast a 50 Hz panel tak kludne. Jedine pozitivum je direct led podsvietenie.
no ja som v tomto uplny laik. ak ma teda tento model tolko negativ, mohol by som poprosit nejaku inu alternativu?
dakujem velmi pekne
dakujem velmi pekne
-
Ryan Giggs
VIP
Aky je rozpocet?
cca 700-800, ale necham si poradit, ak by sa oplatilo viac, tak by sa nieco hadam este naskrabalo aj do 1000
-
Ryan Giggs
VIP
A k comu to bude sluzit? Sledovanie tv, nejake tie hd filmy, nebodaj aj hranie ci ako monitor k PC?
sledovanie tv, filmov z pc, sem-tam aj internet a neskor by som chcel kupit aj nejaky xbox alebo ps. na internet budem primarne pouzivat pc, resp. notebook
-
Ryan Giggs
VIP
V ramci tvojho limitu, resp. mierne nad (cca od 840 eur) je obrazovo uplne bezkonkurencny Panasonic P50ST60E. Na nejake dlhohodinove surfovanie sa vsak velmi nehodi.
3D nemam podmienku (zatial som si na to moc nezvykol, neviem ci by som to vedel dost vyuzit), takze nie je lepsie kupit nejaky model, ktory nema 3D?
taktiez pozeram, ze je to plazma. nie je lepsie mat LCD? v Nay-ku mi vraveli, ze plazmy sa len zmytocne prehrievaju a tahaju ovela viac el.energie. ci? vdaka
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 10:10)
a este jedna vec. nebude uhlopriecka 127 cm do bytu uz moc velka? uz pri 119 cm som si nebol isty
taktiez pozeram, ze je to plazma. nie je lepsie mat LCD? v Nay-ku mi vraveli, ze plazmy sa len zmytocne prehrievaju a tahaju ovela viac el.energie. ci? vdaka
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2013, 10:10)
a este jedna vec. nebude uhlopriecka 127 cm do bytu uz moc velka? uz pri 119 cm som si nebol isty
-
Ryan Giggs
VIP
Je sice pekne nechciet 3D ale vsetky kvalitne TV v tejto kategorii ho uz maju. Takze sa tomu nevyhnes ci chces alebo nie. Nikde nie je napisane ze to musis pouzivat.
V com konkretne by malo mat LCD lepsie? Teda ak to nebude primarne ako monitor k pc. Netusim. V obchodoch ti budu radit podla toho co prave potrebuju predat.
Je uplne jedno ci byvas v byte, dome alebo pod mostom. To s tym nema nic spolocne. Ide o sledovaciu vzdialenost nie o typ byvania. Pises ze to mas 4 metre, 50" je na tu vzdialenost minimalna uhlopriecka. Ano, prvotne to moze byt velkostny sok, ale po par tyzdnoch sa budes skrabat na hlave, ze si kupil taky maly.
V com konkretne by malo mat LCD lepsie? Teda ak to nebude primarne ako monitor k pc. Netusim. V obchodoch ti budu radit podla toho co prave potrebuju predat.
Je uplne jedno ci byvas v byte, dome alebo pod mostom. To s tym nema nic spolocne. Ide o sledovaciu vzdialenost nie o typ byvania. Pises ze to mas 4 metre, 50" je na tu vzdialenost minimalna uhlopriecka. Ano, prvotne to moze byt velkostny sok, ale po par tyzdnoch sa budes skrabat na hlave, ze si kupil taky maly.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
julish - vezmi si čokoľvek čo Ti poradí Ryan Giggs, na našom fóre nemáme druhého ako je on, jeho vedomosti sú bezpríkladné. A tým ho nechcem ani chváliť, ani ponižovať ostatných, jednoducho je to fakt.
aha. no ja som myslel, ze ked to pravdepodobne nebudem pouzivat, tak ci nie je nejaky model, ktory ma rovnake parametre ibaze bez 3D, a tym padom by bola cena nizsia 
netusim v com je lepsie LCD, len ten pan mi vravel, ze plazma sa zvykne prehrievat ci co. a ze zozerie ovela viac energie. hmm.
s tou vzdialenostou som len rad, ze by to malo byt ok. cim vacsi, tym lepsie
len som sa bal, aby som nevzal mc velky a nelietal po TV ocami 
este sa chcem opytat jednu vec. mam mobil Samsung Galaxy S 4. nebolo by lepsie vziat nejaky TV znacky Samsung? vraj to ma nejake funkcie na lepsie sparovanie mobilu a TV alebo nieco take. ci Panasonic je lepsi v tomto smere? dakujem velmi pekne
uplink: vdaka za odporucanie, urcite si rad necham poradit, lebo som v tomto laik fakt.
netusim v com je lepsie LCD, len ten pan mi vravel, ze plazma sa zvykne prehrievat ci co. a ze zozerie ovela viac energie. hmm.
s tou vzdialenostou som len rad, ze by to malo byt ok. cim vacsi, tym lepsie
este sa chcem opytat jednu vec. mam mobil Samsung Galaxy S 4. nebolo by lepsie vziat nejaky TV znacky Samsung? vraj to ma nejake funkcie na lepsie sparovanie mobilu a TV alebo nieco take. ci Panasonic je lepsi v tomto smere? dakujem velmi pekne
uplink: vdaka za odporucanie, urcite si rad necham poradit, lebo som v tomto laik fakt.
-
Ryan Giggs
VIP
Elektriny plazma spotrebuje viac. Ale pri rovnakej nakupnej cene ako LCD ma podstatne lepsi obraz. Takze bud chces co najlepsiu kvalitu, alebo sa budes vytesovat nad tym, ze usetris par eur. No a ked chces kvalitativne porovnatelne LCD, tak si priprav minimalne o polovicu viac penazi ako za tu plazmu. A na elektrine neusetris nic, kedze ta vyssia nakupna cena sa ti na nizsej spotrebe nikdy nevrati. Takze je to vzdy nieco za nieco.
Tv bez 3D su vzdy obrazovy lowend. Taky je trend. Vsetky kvalitne tv uz 3D proste maju. Je sice porovnatelny model aj bez 3D (Panasonic S60), predava sa ale len v USA.
O znacku telefonu nejde, ide o OS telefonu. Ano Samsung ma priamo vlastny All Share. Kedysi to bola velka vyhoda. Lenze dnes uz v podstate kazdy vyrobca ponuka nejaku aplikaciu na Android ci iOS, ktorou sa da ovladat tv. Zhodou okolnosti ma prave Panasonic taku, ktora je najlepsie hodnotena. A inak kupovat nieco len kvoli nejakemo sparovaniu je nezmysel.
Ten Panak ti samozrejme nijako nenutim. Su aj ine kvalitne tv v danom rozpocte. Tento je ale tohto roku v tejtocene najlepsi.
Tv bez 3D su vzdy obrazovy lowend. Taky je trend. Vsetky kvalitne tv uz 3D proste maju. Je sice porovnatelny model aj bez 3D (Panasonic S60), predava sa ale len v USA.
O znacku telefonu nejde, ide o OS telefonu. Ano Samsung ma priamo vlastny All Share. Kedysi to bola velka vyhoda. Lenze dnes uz v podstate kazdy vyrobca ponuka nejaku aplikaciu na Android ci iOS, ktorou sa da ovladat tv. Zhodou okolnosti ma prave Panasonic taku, ktora je najlepsie hodnotena. A inak kupovat nieco len kvoli nejakemo sparovaniu je nezmysel.
Ten Panak ti samozrejme nijako nenutim. Su aj ine kvalitne tv v danom rozpocte. Tento je ale tohto roku v tejtocene najlepsi.
aha, takze jednoznacne plazma vyhrava jo?
este jedna vec. uvedomil som si, ze mi tam trochu chyba funkcia Obraz v obraze (PIP). myslim, ze by som to dost vedel vyuzit pri prestavkach, resp. reklamach hlavne. je nejaky model v porovnatelnej cene, ktory by to mal? pripadne kolko viac by za tuto funkciu trebalo priplatit? vdaka
este jedna vec. uvedomil som si, ze mi tam trochu chyba funkcia Obraz v obraze (PIP). myslim, ze by som to dost vedel vyuzit pri prestavkach, resp. reklamach hlavne. je nejaky model v porovnatelnej cene, ktory by to mal? pripadne kolko viac by za tuto funkciu trebalo priplatit? vdaka
-
Ryan Giggs
VIP
Z hladiska pomeru cena/kvalita obrazu urcite plazma.
Na to aby tv zvladal PIP tak ako si predstavujes, potrebujes aby mal 2 tunery. A to maju len tie top modely aj to aktualne len u Samsungu a Panasonicu resp. "exotika" ako Technisat a pod. A tie su od 1000+ eur. Tie s tunerom jednym maju sice pip tiez, ale funguju len v kombinacii tuneru a externeho zariadenia.
A pokial prijmas signal cez nejaky STB tak je to vecou STB nie televizora.
Na to aby tv zvladal PIP tak ako si predstavujes, potrebujes aby mal 2 tunery. A to maju len tie top modely aj to aktualne len u Samsungu a Panasonicu resp. "exotika" ako Technisat a pod. A tie su od 1000+ eur. Tie s tunerom jednym maju sice pip tiez, ale funguju len v kombinacii tuneru a externeho zariadenia.
A pokial prijmas signal cez nejaky STB tak je to vecou STB nie televizora.
takze plazma potom urcite. to je teda vyriesene 
mozem teda poprosit nejaky taky model, ktory by to mal?
no momentalne nemam TV ziaden, lebo som byt kupil len teraz. je tam teda iba terestrialny signal. ak by som teda kupil napr. Skylink alebo Magio, tak by mi to nemuselo ist, aj ked taku funkciu TV ma?
mozem teda poprosit nejaky taky model, ktory by to mal?
no momentalne nemam TV ziaden, lebo som byt kupil len teraz. je tam teda iba terestrialny signal. ak by som teda kupil napr. Skylink alebo Magio, tak by mi to nemuselo ist, aj ked taku funkciu TV ma?
-
Ryan Giggs
VIP
Keď budeš mať Magio, funkciu tunera bude plniť Magiobox. Takže ten v TV nebude využity. TV bude v podstate služiť len ako monitor a všetko spracovanie signalu a funkcionalita s tym spojena bude zaležitosťou STB. Ak to bude Skylink, tak plati to iste (tie STB bežne PIP zvladaju). Resp. v pripade Skylinku ina možnosť, niektore televizory maju priamo zabudovany satelitny tuner, vtedy môžeš riešiť prijem pripojenim kabla priamo k TV.
no pravdupovediac, uz sa v tom zacinam zamotavat? mozes mi prosim navrhnut teda najidealnejsie riesenie k danemu typu tv pls?
vdaka
vdaka
-
Ryan Giggs
VIP
Nie je to nič zložite na zamotanie. Proste keď si zaplatiš nejaku službu (Magio, Fiber TV...), tak ti daju krabičku na prijem signalu. Vtedy tunery v tv nepouživaš. Len u niektorych služieb to môžeš riešiť externe a aj tunerom v TV (napr. Skylink ak ma tv satelitny tuner, UPC - to pôjde na všetkych TV...). Da sa vybrať čo chceš použiť. Zaleži čo je to za službu, či ma TV prislušny tuner aby taku službu vedel prijať a či použitie tunera v TV umožňuje využiť aj provider.
Osobne by som riešil spominany Panasonic P50ST60E alebo Samsung PS51E8000.
Osobne by som riešil spominany Panasonic P50ST60E alebo Samsung PS51E8000.
aha, takze ten PIP by som asi ani nevedel vobec vyuzit ako tak chapem. nikde by mi nesiel? 
ten Samsung PS51E8000 je velmi zaujimavy tiez. hlavne pozeram, ze je v brutalnej zlave v porovnani s ostatnymi obchodmi.
je podla teba lepsi ako ten Panasonic P50ST60E ?
vdaka
ten Samsung PS51E8000 je velmi zaujimavy tiez. hlavne pozeram, ze je v brutalnej zlave v porovnani s ostatnymi obchodmi.
je podla teba lepsi ako ten Panasonic P50ST60E ?
vdaka