Výpis z účtu pri danení

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Výpis z účtu pri danení

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Chcem sa spýtať, kamoš potrebuje aby som mu "požičal" môj účet, aby mu mali kde prísť peniaze z vyplatenia zákazky. Svoj má zablokovaný a je jedno prečo, ide len o to, že mne by prišli peniaze a ja by som mu ich poslal poštovou poukážkou. Obaja sme SZČO a tak som sa ho spýtal, či mu nebude vadiť ak mu nebudem chceť dať výpis z účtu na konci zdaňovacieho obdobia, resp. jeho účtovníčke. Moja otázka znie, mohol by ten výpis odo mňa nejako vymáhať, alebo skôr nejaké orgány napr. ako daňový úrad by mohli odo mňa žiadať výpis z môjho účtu? Spomeniem, že číslo môjho účtu bude uvedené na faktúrach, (jeho a jeho zákazníka) tak v prípade, že by niečo nesedelo, či môže nastať takáto situácia.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Výpis z účtu pri danení

Príspevok od používateľa TommyHot »

Problem vidim uz len v tom, ze na fakture pod hlavickou jeho zivnosti bude svietit ucet, ktory sa s tou zivnostou nespaja. Do tohto by som nesiel...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To, ze to pride dajme tomu na tvoj ucet je jedno, ak to zahrnie do danoveho priznania. Problem by bol skor v tvojom uctovnictve.

Ja by som to nerobil.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pochybujem ze svoj ucet ma uctovny. To by mu tam spravilo pekny gulas.

//
PhYs0c napísal:Obaja sme SZČO
aha, zle citam
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ani ja by som to nerobil...nech si založí súkromný účet, alebo nech si nájde niekoho so súkromným účtom...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

vidím, že som vás domýlil tým, že som povedal, že sme obaja SZČO

ja svoj podnikateľský účet mám, k tomu by som samozrejme nepristúpil, tento ktorý by som mu "požičal" je môj súkromný, ale aj tak si neželám aby mi nejaká tretia strana doň nahliadala, práve kvôli tomu som si aj bol zriadiť podnikateľský účet
Spoiler
svoj účet má pozastavený (aj jeho rodičia) kvôli dlhom ale nechcem to rozoberať, skrátka keby im prišli akékoľvek peniaze, tak im ich automaticky strhnú do poisťovni,
neni to klasický kamarát, je to skôr človek s ktorým riešime jeden projekt pár krát sme sa stretli, ale majú takéto problémy, čím samozrejme aj klesá moja dôveryhodnosť k nemu ale zase nechcem sa naňho ani vykašľať, neviem prečo napísal mne či sa nemajú už na koho obrátiť, ale skúsim mu asi navrhnúť nech sa spýta niekoho v rodine
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nešiel by som do toho...účet majú zablokovaný, pretože tak zrejme súd rozhodol a zrejme z nejakého dôvodu...takéto napomáhanie v podvádzaní by mohlo byť považované ze marenie úradného rozhodnutia...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ak tvoj sukromny ucet bude figurovat na fakture a teda je predpoklad, ze si ziskal prijem (a je vyssi ako tusim 200 euro /ta suma je pravdepodobne nizsia/, ktore ako fyzicka osoba nepodnikatel nemusis dokladovat) a danovy urad zisti, ze si z neho neodviedol dane, tak mas problem. Ano v takom pripade mozes mat opletacky so zakonom.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

ide o 190€ ale aj tak, tommy máš pravdu, takto som sa nad tým nezamýšľal, keďže som FO podnikateľ...lenže ozaj tie peniaze idú na môj súkromný účet a keďže im neposkytnem výpis, tak ich asi ani daniť nebudú
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja by som si nic taketo neriesil s ludmi ktorych nahana exekutor ako toho tvojho kamosa, urcite by som do toho nesiel,hlavne ak ide o vyssiu sumu, pretoze taketo transakcie sa v banke sleduju a od urcitej vyky reportuju,takze pozor na to
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

15 000 eur je hodnota prevodu podla zakona o legalizacii z prijmov z trestnej cinnosti. Tam moze banka pozadovat preukazanie vztahu osob, medzi ktorymi prebieha prevod - ci je to uz zmluva za vykonanu pracu, kupu niecoho alebo pribuzensky vztah.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hojko

ano, ale sleduju sa a vyhodnocuju aj nizsie sumy :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hlavne sukromny ucet nemoze figurovat na fakture. To je cely problem, vyska sumy je nepodstatna.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

TommyHot: Nerozpravaj. Fungoval som niekolko rokov ako SZCO s osobnym uctom (ziadny podnikatelsky balik v banke), cez ucet som si platil tankovanie, nakup oblecenia, jedlo, bezne nakupovanie a nebol ziadny problem. Peniaze, ktore isli z podnikania boli pre uctovnicku oznacene na vypise z uctu, ktory som jej robil po skoceni roka cez internet banking, vsetko si overila na zaklade faktur a nebol ziadny problem ani vtedy, ked mi prisiel list z danoveho uradu o moznej danovej kontrole, nakolko som pri danovom priznani odovzdal 2x jednu stranu v danovom priznani, ale s inymi sumami. Bola tam zabudnuta jedna suma, ktora bola nasledne opravena, co som vysvetlil listom danovemu uradu a cela vec bola vyriesena. Ine by to bolo asi uz v pripade firmy a podvojneho uctovnictva.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jasne ze staci aj obycajny ucet, nemusi byt podnikatelsky, len pre uctovnika je to trochu menej prehladne.. :wink:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko mozno som sa zle vyjadril, ide vsa ko to, ze kazdy ucet spojeny s podnikatelskou cinnostou musi byt nahlaseny danovemu uradu, co evidentne tento osobny ucet ineho subjektu nesplna.

http://www.zakonypreludi.sk/zz/2009-563

§67 (2) a) 9.
Napísať odpoveď