Nervozita

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Nervozita

Príspevok od používateľa energy00 »

Obraciam sa k vam s problemom, ktory ma v poslednej dobe trapi a urcite ho pocituje resp. davam pocitit okoliu. Uvedomujem si to posledne dva mesiace. Jedna sa o to, ze ma rozhadze kazda malickost. Byval som flegmatik, problemy som riesil s chladnou hlavou a rozvazne. Teraz nastane problem, aj uplna malickost, a uz to vytykam ludom ktory za to mozu (sme dohodnuti na urcitu hodinu, dotycny meska 2 minuty a som nervozny- Udeje sa mi nejaka nespravodlivost a stracam kontrolu, v duchu si hovorim, ako to danemu vytmavim a tak dalej)Nic ma nebavi, nemam potrebu bavit sa s ludmi, citim prazdnotu. Vysedavanie pred PC som vymenil za knihy a zdravy zivotny styl, hodne pracujem doma na statku atd. Neviem ci to moze suvisiet s tym, ze s mi to s priatelkou neklape podla mojich predstav, a to sa taha uz tie spominane dva mesiace cca, alebo s tym, ze moji surodenci sa odstahovali z domu a zostal som byvat sam s rodicmi a najmladsim bratom. Niekde je chyba a nechcem, aby som mojim spravanim negativisticky "stval" ludi proti sebe. Zazili ste uz niekto taketo pocity ? Ako ste sa s tym vyrovnavali ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Nervozita

Príspevok od používateľa beardie »

pozri sa na svoj avatar a spravaj sa podla toho
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Zvýšená nervová drážďivosť je "symptóm" mnohých ľudí žijúcich v pokrokových krajinách, preto má toľko psychológov a psychiatrov prácu. V podstate to čo popisuješ je buď "nespokojnosť" vnútorná, so stavom, v akom si a ten Ťa vedie do "alebo" a to je panická porucha, resp. neurogénna tetánia. Obvykle doprevádzaná hyperventiláciou. V podstate ak by si si našiel cieľ, pre ktorý žiješ, vieru v niečo, niekoho, seba, etc. proste cieľ a šiel za tým, tak máš šancu dostať sa späť do flegmatického stavu. Avšak ak sa necháš zožrať realitou sveta, tak z Teba vznikne neurotik. Ja s tým bojujem už od strednej školy...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Sorry za troska OT ale neda mi.
Uplink neuvazoval si davnejsie nad studovanim psychologie alebo psychiatrie? Skor kvoli titulu lebo ako si tak casto vsimam tak brutalne ludom vidis do mozgu a to fakt v roznych smeroch.
A mal by si hned lepsiu zarobkovu cinnost.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

wladas - heh, som rád že ma tak vnímaš, avšak chýba mi dvoje. Nemám trpezlivosť s ľuďmi [som nervák] a tým pádom nemôžem managovať svoju prácu. Preto aj pracujem vo vinisofte. Mám síce "svojich" klientov, ale tak tí vedia aký som a noví sa to rýchlo dozvedia. Chýba mi asertivita, pokoj, rozvaha, kľud, rýchlo sa rozohním a vzbĺknem "spravodlivým" hnevom a nehľadím moc na collateral a potom to dopadá všeliako. V podstate pri tej štúdii ženskej psyché, kde som strávil 8 rokov, aktívne, tak som si viacmenej dal veci v hlave dokopy.

A druhá vec je že sa nedokážem odosobniť od veci. Keď ma niečo hnevá, tak ma to hnevá a neviem sa nad to povzniesť. Ergo, mohol by som pracovať len v oblasti výskumu ľudskej psyché, bez ľudí, čo by nebolo najlepšie. Tak sa radšej venujem silikónovým fešákom, tí poslúchajú a keď sa niečo po*erie, tak je to len a len moja chyba :)
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Pises ze mas problemy s priatelkou... moze to suvisiet s tym, ze ventilujes svoju nespokojnost vo vztahu na inych ludoch. Musis si vyriesit problemy v osobnom zivote, ak mas problemy vo vztahu, potrebujes si to vyriesit s priatelkou, inak sa to v tebe nakopi a potom vybuchnes nevhodnym sposobom, co sa uz zrejme aj deje... Tiez poznam ten stav, ked ta nieco stve a nevies co so sebou, aby si to ovplyvnil pozitivnym sposobom a nejako vyriesil.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Moze byt. Uz teraz som v stave, ze by som niekomu natiahol, ked by mi dal nejaky dovod...:(
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

energy00- sám vieš z čoho pramení tvoja nervozita,výbušnosť,... a ako to vyriešiť tak, aby si nebol taký? Okrem čítania kníh zarad aj športy do toho,boxovacie vrece,cvičenie,kde celú negatívnu energiu totálne vytrieskaš. S frajerkou si pokecaj jednoznačne :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Doporucujem sportovat. Endrofiny robia svoje - krasne utlmia negativne myslienky. Nemusi to byt prave boxovacie vrece, staci robit nieco kondicne - trekking, beh, bycikel, resp. kolektivne sporty. Ak zvolis prave individualny sport, je to idealny sposob ako si zrovnat myslienky v hlave - ja jazdievam hlavne rano a ten pocit, ked zrovna vychadza slnko a derie sa pomedzi mraky, okolo teba luka a zelen -to ma nabije na cely den.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Veru, šport je malý zázrak, ale potrebuješ naň funkčné telo, ktoré má len málokto v dnešnej dobe. Napr. ja potrebujem niekoľko krát tak intenzívnu aktivitu na to, aby sa mi vylúčilo rovnaké množstvo endofrínov ako zdravému [rozumej príkladne fungujúcemu] človeku. Súvisí to nejako s hypofunkciou žľiaz s vnútornou sekréciou - konkrétne hypofýza a hypotalamus [podlôžko].

Ináč, moje naj, kedy som v 7mom nebi je keď idem do Rakúska do tých polí čo sú za Kitsee, a celý deň na ne svieti slnko, a po západe keď už je chladnejšie, takých 18-22°C a vtedy vietor rozfúkava nakumulované teplo z toho poľa rovno na mňa, to je neopísateľný pocit.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

t0m4s3 napísal:Doporucujem sportovat. Endrofiny robia svoje - krasne utlmia negativne myslienky.
Ja ti nevím, Karle. Raz som si šiel zabehať s kamarátkou, do ktorej som bol nešťastne zamilovaný, a nijak mi to nepomohlo na ňu zabudnúť...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

športovať a raz zabehať je rozdiel. A tiež je rozdiel či ideš s niekým ku komu niečo cítiš a on ti to neopätuje (a teda nevnímaš beh, ale ju) alebo ideš športovať sám prípadne s partiou
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to je ako..."bol som hladný a chcel som na to zabudnúť, tak som si čítal...kuchársku knihu"...
Terepin
Addict
Addict

audiotrack napísal:športovať a raz zabehať je rozdiel. A tiež je rozdiel či ideš s niekým ku komu niečo cítiš a on ti to neopätuje (a teda nevnímaš beh, ale ju) alebo ideš športovať sám prípadne s partiou
A beh nie je šport?
Grim napísal:...to je ako..."bol som hladný a chcel som na to zabudnúť, tak som si čítal...kuchársku knihu"...
Chcel som vyskúšať reverznú psychológiu. :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale áno, je to šport. Aj šach je šport. Ale tomase určite nemyslel jednorázové odbehnutie nejakej kratšej trasy. Povedal športovať, v čom je vyjadrená súvislá a opakovaná fyzická aktivita. A ty si napísal že si si bol raz zabehať
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Terepin napísal:A beh nie je šport?
:| ...ja už viem, prečo teba žiadna nechce...
Terepin
Addict
Addict

audiotrack napísal:A ty si napísal že si si bol raz zabehať
Áno. Raz som si bol s ňou zabehať.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a koľkokrát si si teda bol zabehať bez nej aby si na ňu zabudol? A myslel si na ňu aj počas behu (nie toho s ňou, ale tých ostatných)?
Terepin
Addict
Addict

Preboha, šiel som si zabehať, pretože som si ísť chcel zabehať. Nie preto, že by som chcel na ňu zabudnúť. Šokujúce, však?

//autoeditácia príspevku (27 Aug 2013, 9:18)
Grim napísal:
:| ...ja už viem, prečo teba žiadna nechce...
Lebo...?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no vzhľadom na to, že celé dni sedíš doma za počítačom, to je dosť šokujúce :) Každopádne, nechápem potom prečo si napísal že ti to nepomohlo zabudnúť, keď si to ani nechcel:
Terepin napísal: Ja ti nevím, Karle. Raz som si šiel zabehať s kamarátkou, do ktorej som bol nešťastne zamilovaný, a nijak mi to nepomohlo na ňu zabudnúť...
Terepin napísal:Preboha, šiel som si zabehať, pretože som si ísť chcel zabehať. Nie preto, že by som chcel na ňu zabudnúť. Šokujúce, však?
okrem toho si mi neodpísal na otázku koľkokrát si si bol zabehať bez nej, takže tvoja reakcia mi príde len ako obrana, ale vskutočnosti si bol behať iba raz, a to s ňou. Pravda?
Napísať odpoveď