ING Banka - Koniec ING Konta - alternativa
ING Banka - Koniec ING Konta - alternativa
Zdravim.
ING Banka do konca tohto roka ukonci vedenie ING uctu a ja patrim medzi tych smoliarov co tento ucet vyuzivaju a tym padom potrebujem alternativu.
Pre tych, ktory nemaju skusenost s tymto uctom, ide o bezny ucet, s vedenim zadarmo, urcitym urokom a zo zabezpecenia sa mi pacila moznost realizovat transakcie len na vopred preddefinovane ucty.
Viete doporucit alternativu v inej banke, co by splnala poziadavky:
- mesacny poplat 0€ (v mBank a Zuno nemam velku doveru, Zuno dokonca mam a pouzivam ho len na platby), alebo cim nizsi
- internet banking - moznost realizovat prevody a platby zadarmo a neobmedzene (napr. aby som si vedel presunut peniaze na Zuno)
- moznost zadefinovat bezplatne a neomedzeny pocet trvalych prikazov a inkasa
- pripadne aj dajaky mesacny urok aby aspon prevysil mesacny poplatok
Pripadne ake sluzby vyuzivate a nakolko ste spokojni?
ING Banka do konca tohto roka ukonci vedenie ING uctu a ja patrim medzi tych smoliarov co tento ucet vyuzivaju a tym padom potrebujem alternativu.
Pre tych, ktory nemaju skusenost s tymto uctom, ide o bezny ucet, s vedenim zadarmo, urcitym urokom a zo zabezpecenia sa mi pacila moznost realizovat transakcie len na vopred preddefinovane ucty.
Viete doporucit alternativu v inej banke, co by splnala poziadavky:
- mesacny poplat 0€ (v mBank a Zuno nemam velku doveru, Zuno dokonca mam a pouzivam ho len na platby), alebo cim nizsi
- internet banking - moznost realizovat prevody a platby zadarmo a neobmedzene (napr. aby som si vedel presunut peniaze na Zuno)
- moznost zadefinovat bezplatne a neomedzeny pocet trvalych prikazov a inkasa
- pripadne aj dajaky mesacny urok aby aspon prevysil mesacny poplatok
Pripadne ake sluzby vyuzivate a nakolko ste spokojni?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: ING Banka - Koniec ING Konta - alternativa
Obavam sa, ze zadarmo tiez zozenies asi tazko ucet. Takze ti ostava ten mBank alebo Zuno. Skus este pozriet porovnanie uctov tu: http://www.financnahitparada.sk/
S tym som sa uz asi zmieril, tak to dostat aspon co najnizsie.
Ja som uz studoval priamo stranky bank, nasiel som aj rozne 1€ produkty, ale z tych schvalne neprehladne postavenych podmenok a cennikov sa vobec nevyznam.
Ja proste len potrebujem nieco doveryhodne na posielanie vyplaty a obcasne vykonanie platby, prevodu a pod.
P.S. Ta stranka s porovnanim je super, dakujem
Ja som uz studoval priamo stranky bank, nasiel som aj rozne 1€ produkty, ale z tych schvalne neprehladne postavenych podmenok a cennikov sa vobec nevyznam.
Ja proste len potrebujem nieco doveryhodne na posielanie vyplaty a obcasne vykonanie platby, prevodu a pod.
P.S. Ta stranka s porovnanim je super, dakujem
prilis nechapem nazorom ako "nedoverujem bankam typu mbank a zuno". Pre tzv internetove banky platia uplne rovnake pravne a bankove pravidla ako pre klasicke "kamenne". Jediny rozdiel je v tom ze tie netove nemusia platit prenajmy pobociek a nemusia mat tolko drahych zamestnancov,kde vymachlena pipenka za priehradkou berie 1000€ len za to ze za den zada par prikazov v systeme a nanuti zakaznikom nejake to poistenie. Ja som mal uz ucty v TB,CSOB,Unicredit,PABK a vsetky som nakoniec opustil.Rok som v mbank a zatial maximalna spokojnost,za celu tu dobu som nezaplatil na akomkolvek poplatku ani jediny cent a to robim mesacne aj vyse dvadsat transakcii nielen v ramci bank na Svk ale aj mnozstvo platieb kartou cez net,prevody do zahranicnych bank a pod. 
/inac by ma zaujimalo kolko ze tych penazi radovo na tom ucte mas, ked sa tak trasies o banku, predpokladam ze ide aspon o stovky tisic €
/
/inac by ma zaujimalo kolko ze tych penazi radovo na tom ucte mas, ked sa tak trasies o banku, predpokladam ze ide aspon o stovky tisic €
jj.. tie Tvoje požiadavky by presne pasovali na mBank.. (možno aj Zuno)... v mBanku máš napr. sporiace účty eMAX a eMAX plus, na ktoré si môžeš nadefinovať iba jeden účet, kam Ti môžu ísť peniaze.

-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som asi mBank vs. ZUNO isiel do mBank (az sa mi nechce verit), vzhladom na posledne spravy.
No pokial su tie internetove banky take super nizkonakladove, tak preco ma Zuno taku vysoku stratu a jeho existencia je otazna? Clovek by sa spoliehal ze dieta takej silnej korporacie bude v pohode a pritom ho vlastna matka chce dat dole. A keby ze clovek ma na svojom ucte vsetko co ma, tak aj pre stovky eur mu nebude jedno kde to bude mat.
Ja som pisal ze mam Zuno a tiez som nadmieru spokojny, ale dat tam vsetky moje uspory a pravidelnu vyplatu?
Ja som pisal ze mam Zuno a tiez som nadmieru spokojny, ale dat tam vsetky moje uspory a pravidelnu vyplatu?
Ja v cesku pouzivam fio ( http://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankov ... sobny-ucet ), vedenie je zdarma, prevody doma a dokonca aj cz-sk su zdarma, jedina nevyhoda je pomenej bankomatov ( v brne su myslim nejake 3-4 ), ale ked moc nevyberas cash mas to jedno (resp sem tam vyberies od niekoho ineho za maly poplatok, neviem presne aky) a som s nimi spokojny. Mam tam zalozene ucty v czk, eur a usd mene. Myslim, ze tam je aj nejaky maly urok, ale to som moc nesledoval.
SSPPYY
ked ti nie je sympaticka Zuno tak chod do mbank,tam sa ti na nej co zase nepaci?
A keby aj nejaka banka skrachovala, tak o peniaze neprides, garancia fondu na ochranu vkladov je do 100tis € 
ked ti nie je sympaticka Zuno tak chod do mbank,tam sa ti na nej co zase nepaci?
Banky ziju z poplatkov, tvoria podstatny podiel ich prijmov. Pokial banka funguje bez nich, ma to tazsie. Do zuna ludia prichadzali najma za vyhodnym urokom na sporeni kde pri sucasnych urokovych sadzach nie je velky prestor na vytvaranie zisku. Preto za posledne mesiace lakaju na pozicky - tam sa im lepsie podnika. Keby poskytovali este hypo uvery (ako mbank) tak by mozno neboli v takych problemoch. Popri stratach ake ma sberbank resp prima http://banky.sk/41495-sk/banky-v-1-polr ... h.php?pg=2 je zuno na tom stale este dobre.
Este by som sa opytal na sporiace ucty Zuno/mBank, mate niekto skusenosti?
Podla toho co som sa docital nie je to terminovany ucet, cize mozem peniaze vyberat a presuvat hocikedy, ale neuplatnuje sa tam nahodou nieco take, ze pri vybere mi za dany mesiac nezapocitaju ziaden urok? Lebo uz som sa niekde stretol s takou praktikou...
Podla toho co som sa docital nie je to terminovany ucet, cize mozem peniaze vyberat a presuvat hocikedy, ale neuplatnuje sa tam nahodou nieco take, ze pri vybere mi za dany mesiac nezapocitaju ziaden urok? Lebo uz som sa niekde stretol s takou praktikou...
SSPPYY
pri tom tom nizkom uroceni ktore momentalne na tychto typoch uctoch je, tak to nie je dolezite, ved si to skus prepocitat
pri tom tom nizkom uroceni ktore momentalne na tychto typoch uctoch je, tak to nie je dolezite, ved si to skus prepocitat
Tak hej ale asi by bolo dobre to vediet ci uz pre moznost vyberu alternativy kde taka praktika nie je uplatnovana, alebo uz priamo pocas vedenia uctu, aby som si vedel prisposobit prevody, neze urobim raz mesacne prevod aby som mal z coho zit a potom sa budem cudovat na co mam vlastne sporiaci ucet ked nic nespori.