Partner a jeho vzdelanie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Partner a jeho vzdelanie

Príspevok od používateľa mirak2 »

nechcel som velmi generalizovat a aj to percento som asi prestrelil, napriek tomu hovorim, ze skor najdem rozumovo vyhovujucu partnerku z gympla (aj to asi nie hocijakeho, lebo tiez sa na ne uz dostava kazda zberba) ako z SPŠky
pinco napísal:Poznám úplných vymetencov, ktorí majú gympel a vysokú školu.
aj ja, dokonca pomerne dost aj z vlastnej triedy z 8rocneho vyberoveho gympla.
pinco napísal:Poznám dobre rozhľadených ľudí, čo skončili SOU stavebné.
to mas stastie, ja nie... na druhej strane poznam stamade vela fakt sikovnych remeselnikov... ale aj takych, co maju obe ruky lave... neviem ktorych je viac... pri sucasnom trende asi tych druhych :(
pinco napísal:(inak keď niekomu povieš, že je jednoduchší, tak tým sa myslí, že je hlúpy).
nuz nieco take som tym aj myslel
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Pre mňa je hlavne dôležité, aké má partner povolanie, alebo aspoň aké má ambície. Lebo aj človek so SOS sa môže dobre vypracovať. Záleží mi na tom preto, lebo sám by som momentálne rodinu neuživil a keď sa raz rozhodnem mať rodinu, chcem, aby mala zázemie a momentálne je situácia taká, že to zázemie dokážem vytvoriť jedine v teame.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite nie je VŠ žiadna podmienka ani nič podobné, ako tu bolo spomenuté, je to nezmysel, ale aj tak si myslím, že je väčšia šanca na to, že si s babou "inteligenčne" sadnem ak študuje nejakú VŠ ako keď dokončila nejaký trojročák.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ja mam, manzelka nie. Toto neriesim, na manzelku mam ine poziadavky a titul ani jednu z nich nezarucuje.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

V prípade že by nejaká inštitúcia, štát, alebo neštátna organizácia, dosť bohatá na to aby to mohla zrealizovať, založila sieť VŠ, ktoré by skúmali povedzme 5 rokov esenciu [podstatu] každého človeka individuálne, pomer pudovosti voči racionalite, ako si vie človek poradiť v extrémnych situáciach, ako reaguje na konšpiračné teórie, ateizmus, náboženstvá, fanatizmus, m<>zmus, či vie byť flegmatický, ale zároveň aj zapojený do aktívneho diania, či vie byť rozumný, alebo je naozaj len jednoduchší a teda "komplikovanejšie" zvieratko, a samozrejme by študovala kopec iných aspektov a faktorov, ktoré vplývajú na človeka v reálnom živote, tak by VŠ mala čo sa týka "posudzovania" druhého možno ako taký zmysel.

Avšak učebné osnovy a celkový záujem o študentov na VŠ v dnešných dňoch je na úrovni: "Nauč sa čo ja považujem za pravdu a správne, povedz mi to tak ako to chcem počuť a sme fajn.", alebo: "Zaplať mi dosť peniažkov a ja Ťa možno nechám povedať aj niečo vlastné." a tým to hasne.

Ak sa mýlim opravte ma...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ja mam maturitu,VS nemám a to mi aj tak na SR nezaručí nič,pokial nemam známosti na vysokých postoch.
Co sa týka frajerky,nech má približne rovnaké vzdelanie ako ja,premna zamna aj VS,ale nech má nejakú perspektívu sa zamestnať :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

"Nauč sa čo ja považujem za pravdu a správne, povedz mi to tak ako to chcem počuť a sme fajn."
Napr. toto podľa mňa na VŠ neplatí nejak všeobecne, aj keď určite sa nájdu aj také prípady. Takéto vzorce fungujú skôr na ZŠ a SŠ, čo je veľká chyba a vychovávajú sa masy oviec.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

pinco napísal:Keby mi ženská, dajme tomu potenciálna partnerka, čo i len minimálne naznačila, že pre ňu nie som vhodný partner len preto, že nemám vysokú školu, tak by som ju svinským krokom poslal do prdele, že by nechápala. Našťastie som ešte na takú osobu nikdy nenatrafil. Teda štastie pre tú osobu.
Ja som sa s takou stretol. Chcel som z istych dovodov nechat vysku a dostal som taku "cez hubu" v tych casoch som sa asi nemal dostatocne rad, kedze som s nou ostal este 1,5 roka. Dnes by taka sla hore <>
K veci. Ako uz bolo povedane, pismenka pred/za menom vela neznamenaju, ide mi skor o to, ze ked baba otvori usta, nech z nej nejde bullshit za bullshitom a najvyssi zivotny ciel je piatkova diska. Po novom si potrpim na snahe byt skepticky, dost dolezita vlastnost.
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

Mňa by zaujímalo podľa čoho súdite že na SPŠ sú "sedláci" oproti gymnáziu? Zaujímavé že na priemyslovky sú takmer rovnaké kritériá na prijatie ako na gympel. Dal som prednosť SPŠ pred gymplom tak som menej cenný a prostý?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Don- isto nie,si mudrejší, lebo z gympla hovno budu mať musia ist na VS
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tym hovnom myslis maturitu?
DonAndres
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DonAndres »

A na SPS mame co? Maturu maju uz aj ucnovky.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 napísal:Tym hovnom myslis maturitu?
Nie tu nejde o maturitu...ale zo SPš môže ísť na na hocijaku VS, ale aj nemusí.Zatial čo z Gympla musí ísť na VS,to je vlastne ako predpríprava na VS.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Lenze ti, co idu na gympel o tom vedia a na tu VS aj ist planuju (aspon drviva vacsina).
A aby som len nebol OT: Nemusi mat IQ Einsteina, staci EQ normalneho cloveka ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: Nie tu nejde o maturitu...ale zo SPš môže ísť na na hocijaku VS, ale aj nemusí.Zatial čo z Gympla musí ísť na VS,to je vlastne ako predpríprava na VS.
Ty si z ktorej visne spadol? To mi prosim ta dovysvetli, ze ako to myslis, ze musi. A ked nepojde tak sa co stane?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

t0m4s3 - Prv to tak na Gympli fungovalo,že ked bol nanom,ze musel ist na VS inak nemal žiaden papier o absolvovaní študia po ukončení Gympla.Mohol som sa osrať šak ak nehovorím pravdu ja si to kludne priznám a uznám si chybu. Tiež som len človek,každý sa zmýli. A ak tu má potom niekto chuť so mnou flameovať, nemam nato chuť sa zase s niekym dohadovať :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A to prv bolo prosim ta v ktorom roku? Lebo ja som rocnik 84 a niesom si vedomy, ze by sa niekedy Gympel neukoncoval maturitou.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

tom4s3-...Pána b*ha ty tu pletieš maturitu z gympla o ktorej viem ze sa robí aj na gympli a ja hovorím o uplne niečom inom.No dobre fešák z roku 84 co ťahá za slovíčka,posledný krát ti to vysvetlím a jemi fuk ako to pochopíš....lebo gympel sa berie ako všeobecné­ vzdelanie,nie ako keby maš vyštudovan­ý nejaký odbor( na SPš,SOU,..). Maturu síce máš aj z gympla,nemusís isť na VS ak nechces,ale mal by ísť a pre svoje dobro aj musíš!!!! ísť na VS,pretože na trhu práce by si nebol tak uplatnený,ako ten čo má Spš,SOU.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Tiež by ma to zaujímalo. Viem že v iných krajinách sa na gymku nekončí maturitou, ale volá sa to ináč, resp. ideš ďalej, ale na Slovensku a v Čechách čo som čítal, tak to bola vždy maturita, ale môžem sa mýliť. Je nejaký historický anál, v ktorom je zaznamenaný systém maturity na stredných školách typu "gymnázium" ako zlomový?

Čo sa týka "všeobecnosti", tak je to viacmenej mýtus. Ak si človek jednoduchý, tak áno, máš 100% pravdu, ten sa bez školy nepohne. Avšak keď si človek rozumný, tak po gymku dokážeš rozbehnúť ďalší Microsoft a pod.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

tom4s3 ja som šiel na SPŠ strojnicku nie na gympel a jeden učiteľ mi hovoril ako na vysokej škole prišiel "vyštudovany" gymnazista a mal zrobiť zadanie všetko bolo spravne až na to že to bol vrt do steny asi 10cm a od tamať v 90° uhle dole ďalšich 10cm priemyslovak by vedel že sa to realne neda vyrobiť no gymnazista vobec nepremyšľal či je to vobec možne lebo sa s tym nikdy nestretol tež ty pani ING so stavbarinou a su z gymnazia tiež nejak nemusim...
Napísať odpoveď