Zdravím, vedel by mi niekto naprogramovať tieto 3 úlohy? Najlepšie v Pythone, ale môže byť aj v inom jazyku.
1. Write a program to generate 100 random integers between 1 and 100. It should generate exactly the same numbers each time you run it. Bonus: If you wonder whether the distribution should be normal or uniform, give yourself extra points.
2. Write a program to sort a list of numbers provided on standard input (for instance, the numbers you generated above). You are NOT allowed to call external routines to do the sorting for you. After sorting the numbers, print them out. Focus on a simple method (not an efficient method).
3. Write a program that can read in a list of words and convert each word into an integer, and a separate program that convert integers into words. The program should work with words up to 10 characters in length. It should generate integers in the range 0 to N^10, where N is the number of characters in the alphabet you are using. If N=26, then your maximum value would be 26^10 = 141167095653376.
3 programovacie úlohy
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: 3 programovacie úlohy
1 je primitívna, stačí dať vždy rovnaký seed. Neviem ako je to v pythone lebo v ňom nerobím, ale ak je tam funkcia na náhodné čísla (čo na 99% je) tak bude mať aj niečo na zamiešanie náhodnosti. Niečo ako randomize v pascale alebo srand v php. A táto funkcia bude mať určite nepovinný parameter nejaký seed. Stačí dať vždy rovnaký a bude ti generovať rovnaké náhodnosti
2. na triedenie sú stovky algoritmov, a mnohé z nich sú primitívne jednoduché. Toto ak dáš do googlu ako napríklad bubble sort in python tak určite nájdeš niečo hotové
3. je tiež jednoduché, v podstate tam máš celý postup napísaný. Skús si ich naprogramovať s radami čo som ti dal, a ak sa nebudeš vedieť hnúť tak ti pomôžeme. Celé riešenie ti tu ale nikto nedá, musíš ukázať aj trošku snahy
2. na triedenie sú stovky algoritmov, a mnohé z nich sú primitívne jednoduché. Toto ak dáš do googlu ako napríklad bubble sort in python tak určite nájdeš niečo hotové
3. je tiež jednoduché, v podstate tam máš celý postup napísaný. Skús si ich naprogramovať s radami čo som ti dal, a ak sa nebudeš vedieť hnúť tak ti pomôžeme. Celé riešenie ti tu ale nikto nedá, musíš ukázať aj trošku snahy
1. úloha -
V 2. úlohe by som použil funkciu list.sort() ktorá je built-in. Ale keďže máš vymyslieť niečo svoje tak použ bubble sort, ten je najľahší.
Kód: Vybrať všetko
import random
random.seed(100)
for x in range(100):
print random.randint(0,100)
xadman pise mi to SyntaxError: invalid syntax, a random pred randint vyznaci cervenou, ale aj na internete co som pozeral tak tak by to malo byt. Lenze mne nefunguje ani samostatne ked napisem randint(0, 100) nechapem preco 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne to funguje aj na PC uplne v pohode.
Tuto to mas online:
http://www.codeskulptor.org/#user17_VqhOEWqyCz_0.py - vlavo hore klikni na play.
Tuto to mas online:
http://www.codeskulptor.org/#user17_VqhOEWqyCz_0.py - vlavo hore klikni na play.
ja to pisem do IDLE Python 3.3.2 a tam to nejde
To preto lebo vo verziách pythonu 3.0 a vyššie je napr print ako funkcia cize print(random.randint(0,100))