2D engine

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
kubaj
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

2D engine

Príspevok od používateľa kubaj »

Čaute, potrebujem trošku poradiť ohľadom 2D enginu, chcel by som sa zdokonaliť v programovaní, tak som rozmýšľal nad nejakou jednoduchou hrou. Dlho ma láka programovanie pre android/iOS, takže by bol asi vhodnejší nejaký multiplatformový engine - našiel som Monogame, kedysi sa ale dalo publikovať pre android a iOS zadarmo, no teraz je to spoplatnené, nie je ani nejako moc zložitý, skúšal som dávnejšie XNA, len keď zrušili podporu, tak som sa naň vybodol, a nevedel som o Monogame. Potom by prišlo do úvahy aj Andengine, ten je zas obmedzený čisto na platformu android.
Požiadavky mám len tieto: aby sa dalo programovať v C# alebo v jave, nemusí to byť úplne najjednoduchší engine, ale zas nie úplne najťažší, chcel by som aby sa dal engine použiť neskôr aj na nejaké zložitejšie projekty.
Grasel
Amateur
Amateur

Re: 2D engine

Príspevok od používateľa Grasel »

Celý príspevok vravíš že hľadáš engine, ale ako príklad uvedieš framework, a aj posledná veta indikuje framework/SDK. Čo vlastne hľadáš?
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

Grasel napísal:Celý príspevok vravíš že hľadáš engine, ale ako príklad uvedieš framework, a aj posledná veta indikuje framework/SDK. Čo vlastne hľadáš?
Framework a engine sú v tomto prípade (vo veciach vymenovaných) de facto to isté, a jemu je to jedno.
Na C# sa často používa unity3d (XNA nie, je mŕtvy), java je však trošku rozvinutejšia a záleží už aj na zariadení. Známe sú jmonkey, j3d.
kubaj
Light Star
Light Star

jMonkey vyzerá dobre, ale skôr je vstavaný na 3D veci? Či dala by sa v ňom spraviť aj 2D hra? Unity som tiež už skúšal, ale čítal som že na 2D hry vôbec nie je vhodný
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

jmonkey sa dá použiť aj na 2d, j3d taktiež.
Pozri aj j2me.
kubaj
Light Star
Light Star

Tak vyskúšam ten jmonkey, snáď to bude dobrý engine, keby nie tak sa ešte ozvem, pcsiete K+
Napísať odpoveď