vrateny ukradnuty telefon. ale nefunkcny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

vrateny ukradnuty telefon. ale nefunkcny

Príspevok od používateľa M142 »

v prvom rade sa ospravedlnujem za divny nazov temy, ale nic lepsie som nevymyslel, ak mate nieco zrozumitelnejsie sem s tym.

v marci mi odcudzili mobil, iphone 3g, cize uz mal svoje roky. teraz mi ho nasli a vratili. problem ale je, ze je uplne nefunkcny. uplne dobity, poodpadavane tlacidla, nefunkcny touch a koli zasahom do fw nie je ani pripojitelny k pc. dalej mi prisiel papier o tom, ze mt vyhodnotili na cenu 60e a preto sa pripad uzatvara a clovek u ktoreho ho nasli nebude nijako stihany. a tu je moja otazka, da sa s tym nieco robit? pytat si odskodne v cene mt, pripadne ziadat napravu? mobil bol stary beriem a v pohode si mozem kupit novy. ale ide mi o princip. mam ho skoro 5 rokov, vyzeral ako novy, vzdy som sa onho vzorne staral, potom ho chyti na tri mesiace do ruk nejaky dilino, uplne ho odstavi a nema z toho ziadne nasledky? to sa mi teda vobec nepaci. myslite ze sa ma nejaky zmysel odvolavat?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: vrateny ukradnuty telefon. ale nefunkcny

Príspevok od používateľa p4ra »

Obavam sa, ze tuto asi nemas ziadnu sancu. Ked ti este doslo aj oficialne vyjadrenie od policie, tak by som to bral, ako uzavretu vec. Mam taky pocit, ze ti aj napisali dole, ze sa mozes odvolat, ale podla mna aj tak neuspies nejako vyrazne. Sorry.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Trestny cin nespachal, kedze hodnota telefonu nedosahuje potrebnu vysku. To ale neznamena ze od neho nemozes vymahat sposobenu skodu. Akurat musis vediet dokazat ze ten telefon bol v inom stave ako sa ti vratil.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Môžeš sa domáhať náhrady škody občiansko-právnom konaní, ale bude ta to stáť toľko energie a peňazí / aj keď vyhrať by si mal /, že sa ti v konečnom dôsledku vôbec neoplatí. Radšej "prehltni" túto nepríjemnú skúsenosť a v budúcnosti sa snaž dávať si na svoje veci sakramentský pozor..
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

zvazil som moznosti a ked som si predstavil kolko prace to da a ako lahko to ten clovek moze zmietnut zo stolu(este uviedol vo vypovedi, ze ho poskodeny kupil, takze to mu hra do karat), tak si hovorim, ze to asi vazne nema zmysel. este mam na neho adresu, tak mozno by to slo vybavit nejako osobne, ale z toho by boli len vacsie problemy, necham to tak.. vdaka za odpovede.
marusyja
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marusyja »

Ak sa smiem spytat, policia ti poskytla udaje osoby, u ktorej ten telefon nasli? Mam rovnaku skusenost, cca pred pol rokom mi ukradli samsung galaxy s4 mini, a minuly tyzden mi volali z policie, ze mobil vypatrali.. no bohuzial je v nefunkcnom stave.. chcela by som to nejako riesit dalej, kedze vo vypovedi tej osoby, ktora ho mala je dost vela "nejasnosti"..viem zapojit zdravy rozum a aj zratat si 2+2, a preto mi je jasne, ze dana osoba vo vypovedi neuviedla pravdu.. mysllim si, ze s policou toho vela neporiesim, preto sa pytam, ci je vobec mozne domahat sa kontaktu tej konkretnej osoby. Resp., da sa poziadat o jej dalsi vysluch alebo nieco podobne?
Vopred vdaka za odpoved
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Ako bolo spomenute vyssie, mozes vymahat sposobenu skodu v obciansko-pravnom konani. Bude to ale na dlhe lakte.
Napísať odpoveď