Ano, ked je auto na LPG/Benzin, mozte capovat obe PHM, ale ak do takeho auta davam benzin a nie LPG, tak nadstabva straca svoju pointu.Zilinsky kraj LPG stanice: 36
Zilina (len mesto a periferie) benzin/nafta: 27
Benzin vs. Nafta
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Benzin vs. Nafta
Som zo ziliny, takze dam info z mojho okolia.
moja mamka dostala v robote auto na plyn a v zivote tam nedavala lpgcko
ze mu neveri.. a tak jazdila na benzin. 
-
Hellboy248
Guru wannabe
CHoBoT: poznam par ludi co kupilo auto uz prerobene na plyn, nebol to dovod kupi a netankovali to donho lebo sa plynu proste bola
Nahodou by to vybuchlo, co potom. Neprekvapilo by ma, keby mali tito ludia v kuchyni plynovy sporak a varili z bezpecnostnych dovodov na dvojplatnicke. 
Frikso - a v pivnici vedla plynoveho kotla by namontovali kachle 
Kolegovi auto "netaha", tak sme to zobrali fotrovi do dielne, dame dole veko ventilov a motor uplne zakarbonovany (cela hlava valcov, polovica mazacich kanalov ucpatych, polka vacky uplne sucha "obrastena" sajrajtom, vyskrabali sme z toho slusnu hromadu bordelu (daleko viac ako z pekne zasraneho diesla s EGR...) a to bol 1.4 benzin peugeon 307 a ledva 180 000km, takze z takychto pochopitelnych dovodov sa "traduje" ze benzin je tak na 200tkm... sa ani necudujem hentaky hnoj motor to je asi za trest.
-
RATZINGER666
Darca
motor mohol byt dobry, len sem-tam by mu stacilo stupit na krk, pripadne raz za rok sa ist na pumpy popytat, ze co su to vlastne tie aditiva 
Akoze bol som sokovany fakt taky bordel nevidis ani u vyhoneneho diesla poznaceneho eko-ucpavadlami...
na stenach hlavy valcov cca 3-4mm vrstva sajrajtu, pol hlavy zjavne bez mazania... humac total...
Tento tyzden zhodime spodok som zvedavy co bude tam... Kazdopadne u 180tkm benzinu to necakas ani keby tam tankujes ja neviem co.
na stenach hlavy valcov cca 3-4mm vrstva sajrajtu, pol hlavy zjavne bez mazania... humac total...
Tento tyzden zhodime spodok som zvedavy co bude tam... Kazdopadne u 180tkm benzinu to necakas ani keby tam tankujes ja neviem co.
No dobre, ale to je slabá starostlivosť plus muselo byť celú dobu brutal podtáčané. Nevyvodzujme z toho závery, že všetky benzínu sú po 200 tkm K.O.
Nehovoriac, že vždy sa tomu dá pomôcť občasným vytočením po červené čísla a prémiovým palivom (2-3 nádrže).
Nehovoriac, že vždy sa tomu dá pomôcť občasným vytočením po červené čísla a prémiovým palivom (2-3 nádrže).
Iste ja len ze v kombinacii nestarostlivy uzivatel a nachylny benzinovy motor moze dojst ku mechanickej disfunkcii agregatu ako takeho, co je pre mna nemyslitelne...
-
RATZINGER666
Darca
aky nachylny motor? ved toto sa casom stane z kazdeho motora, ktory obcas neprefuknes...
veru pravda ze neviem povedat ake to je motor neprefuknut ale toto by som neocakaval asi od nicoho, to bol fakticky sajrajt...
Este sa pohravam s myslienkou ze mu tam niekto dal zle oleje a preto to skarbonizovalo inac neviem ,to by si musel vidiet aby si pochopil co tam bolo za humac...
Este sa pohravam s myslienkou ze mu tam niekto dal zle oleje a preto to skarbonizovalo inac neviem ,to by si musel vidiet aby si pochopil co tam bolo za humac...
-
drop
Medium Star
si to mal odfotit 
Aj sa mi zdalo ze som to fotil len som nejak nenasiel v telefone fotku no s autom sa este nic nerobilo takze ak sa mi podari to cvaknem,
Btw, vramci tejto debaty- co presne znamena "prefuknut motor"? Resp. ako casto to robite a ako by to malo vyzerat? Zaujimalo by ma, ci staci auto par krat vytocit a hotovo, alebo s nim ist vo vysokych otackach napr. 10km?
Ja osobne to robim denne a niekolko krat, proste ho podrzat 1-2-3 po obmedzovac, zatazit chvilkovo motor na plny vykon.
-
drop
Medium Star
Tak, tak. Ked mam dobre zahriaty motor tak ho prefuknem az kusok pod obmedzovac nech sa nazere riadne. Dost to pomoze, vymiest pavuciny ked autom dlhsiu dobu jazdim len mesto. 
tak ma minule napadlo...neviem kam to zaradit tak hodim sem..
minule som siel dole prudkym kopcom mozno nejakych 7 minut vkuse so zaradenou rychlostou 3.
je to diesel, otacky sa pomali kotulali na 2800..
aky je limit otacok na pribrzdenie alebo prehodenie na 4 ?
takto pri vysokych otackach si myslim ze mozem pustit aj na 3500 aspon ho to riadne prefukne zvnutra...alebo ?
diky
minule som siel dole prudkym kopcom mozno nejakych 7 minut vkuse so zaradenou rychlostou 3.
je to diesel, otacky sa pomali kotulali na 2800..
aky je limit otacok na pribrzdenie alebo prehodenie na 4 ?
takto pri vysokych otackach si myslim ze mozem pustit aj na 3500 aspon ho to riadne prefukne zvnutra...alebo ?
diky
-
RATZINGER666
Darca
limit tam nie je, kvalt si tam das podla sklonu klesania, aby si nesiel ani rychlo, ani pomaly...
co sa tyka prefuknutia, tak toto bude mat nepomerne nizsi ucinok, ako pod plynom, ked sa Ti tam tlacia spaliny...
co sa tyka prefuknutia, tak toto bude mat nepomerne nizsi ucinok, ako pod plynom, ked sa Ti tam tlacia spaliny...
dalsi komentar snad netreba http://www.autozurnal.com/reakcia-na-li ... -mna-tabu/