Opravný termín štátnych skúšok
Opravný termín štátnych skúšok
Zdravím Vás... neviem, ako začať, tak v skratke popíšem moju situáciu. Študujem na VŠ ekonomického zamerania, od prvého ročníka, teda od strednej školy som písomkami a skúškami prechádzal ľahko, s veľkou dávkou šťastia, proste neučil som sa veľa a vždy mi to vyšlo. Presne na to som sa spoliehal aj na riadny termín Bc. štátnic v júny, lenže od života som dostal po papuli a podarilo sa mi len obhájiť BP a spraviť jeden predmet z troch. Chvíľu mi trvalo, kým som sa z toho spamätal, tak isto sa s tým zmierilo blízke okolie a rodina. Na opravný termín som sa chystal účiť v pomalom tempe mesiac pred, lenže odkladal som to, učil sa dosť málo a zrazu mám do štátnic 1 deň a viem asi tak polovicu. Chyba bola v tom, že som začal mať z ničoho nič negatívny postoj k úplne všetkému, škola, práca, celý môj život mi je ľahostajný, nič ma nebaví, nič sa mi nechce, dlhú dobu som podráždený a nedokázal som sa asni prinútiť sa učiť. Z celej tej mojej negativity som ešte viac nervózny a neviem sa jej zbaviť. Jediné, čo by som sa vás chcel opýtať je, ako to chodí na opravných štátniciach - či už to viete z vlastných skúseností, alebo z počutia od známych - je komisia na študentov "mäkšia" a dokážu sa viac zľutovať? Sú vo všeobecnosti ľudskejší? ... lebo ak nemyslím na šťastnú ruku, tak už fakt neviem čím sa mám pred tým uspokojovať a do hlavy si natlačiť aspoň minimum pozitív..
Ďakujem pekne všetkým
Ďakujem pekne všetkým
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Opravný termín štátnych skúšok
Pises o tom, ako keby si umieral... k teme, preco by mali byt ludskejsi, maksi? Za to ze ty si sa na to zvysoka vysral a kopa inych studenov doma "makala" a ucila sa? Neucil si sa, tak ti treba, je neskoro vyplakavat ... ach jaj, kedy ludia konecne dospeju a nebudu cakat, ze im vzdy vsetko spadne do ruk same?p0s3r4_69 napísal:Chvíľu mi trvalo, kým som sa z toho spamätal, tak isto sa s tým zmierilo blízke okolie a rodina.
Nie, neumieral som, ale môžem povedať, že to bola asi najväčšia skúška v mojom živote a vzhľadom na to, že som nebol úspešný, ostal som zo seba dosť sklamaný a tak je logické, že trápilo ma to viac ako jeden deň.
Jasné, som si vedomý, že je to hlavne moja chyba a na nikoho a nič iné sa vyhovárať nemôžem, len som sa chcel opýtať ľudí na ich skúsenosti, nič viac. Moralizovať tu zasa nemusíš, zodpovednosť za svoje chyby beriem v plnom rozsahu.
Jasné, som si vedomý, že je to hlavne moja chyba a na nikoho a nič iné sa vyhovárať nemôžem, len som sa chcel opýtať ľudí na ich skúsenosti, nič viac. Moralizovať tu zasa nemusíš, zodpovednosť za svoje chyby beriem v plnom rozsahu.
-
theBliZZard
Star
Tak na TUKE poznam jedneho ktory na riadny termin nestihol odovzdat diplomovku a siel na opravne v auguste, ktore nespravil (neobhajil DP a nespravil 1 predmet z troch). Potom tie statnice urobil o rok v juni (1 predmet + obhajoba) ... asi to bude zalezat od komisie, ako sa k tebe postavia.
tak akože nehnevaj sa...
až mi adrenalín stúpol...
Teraz ako čo čakáš ? že keď si sa na to vysral , tak spravíš na komisiu očká a dajú Ti to ??
Keď si mal v živote šťastie, tak rovno na začiatku povedz, že si sa nepripravoval a uvidíš.. ak to dostaneš, to len bude šťastie...
až mi adrenalín stúpol...
Teraz ako čo čakáš ? že keď si sa na to vysral , tak spravíš na komisiu očká a dajú Ti to ??
Keď si mal v živote šťastie, tak rovno na začiatku povedz, že si sa nepripravoval a uvidíš.. ak to dostaneš, to len bude šťastie...
Nemyslím, že je vhodné to popisovať ako "neprivavoval sa"... s kľudným svedomím môžem povedať, že viem viac, ako na riadnom termíne a to som vtedy nebol ticho, s komisiou som komunikoval a snažil sa zo seba vydať aj to, čo som nevedel... a opakujem, nič od toho neočakávam, nejdem na komisiu robiť očká a ani nečakám, že mi dajú prejsť ak nepoviem ani slovo.. len sa pýtam na skúsenosti ostatných užívateľov fóra, nič viac, takže tlak sa môže znížiť do normálu a nemusíš sa rozčulovať nad blbosťami
ak nespravím, opäť si budem na vine len ja sám...
-
audiotrack
VIP
pre komisiu prvy a opravny termin nie je rozdiel. Nemaju dovod prizmurovat oci, a pokial viem tak to ani nerobia. Ale ako je to na vasej skole...
Dufaj, ze dostanes otazky, ktore ti budu vyhovovat. Teraz sa ukludni, poriadne sa vyspi, rano mudrejsie vecera 
-
mirak2
Hardcore addict
tiez som neurobil v juni jeden predmet z troch na statniciach a minimalne tyzden som bol ako matoha... na opravny som sa to ale poriadne naucil a nebol problem, aj ked mal som pocit, ze boli prijemnejsi (mozno preto, ze som na viac otazok vedel odpovedat
) (alebo preto, ze nas v juni na augustovy termin poslali skoro polovicu)... koniec koncov rano napisat pisomnu statnicu a potom na ustnu cakat 6 hodin je zaberak aj na mna aj na komisiu... na opravnom v auguste som uz o pol desiatej vedel vysledok...