Splnomocnenie
-
Admec
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Splnomocnenie
Zdravím, chystáme sa partia do Poľska na taký predĺžený víkend. Požičiavam si od kamaráta auto a vraj treba mať splnomocnenie. Musí byť v poľštine, alebo mi stačí v slovenčine prípadne v angličtine?
Re: Splnomocnenie
Netreba toto splnomocnenie len na firemné autá? Inak ja som minule kolegovi písal v angličtine, keď šiel služobne niekde na balkán, už nepamätám, kde presne.. (Macedónia, Bosna alebo tam niekde). Tak malo by stačiť v angličtine.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
http://www.foreign.gov.sk/servlet/conte ... 78003A7CBD
//autoeditácia príspevku (29 Aug 2013, 10:28)
nejak mi nejde skopirovat link
Poľská republika - splnomocnenie na používanie cudzieho motorového vozidla a nový sadzobník poplatkov
16.2.2009 | Oznamy a upozornenia pred cestovaním | Poľsko
Novela poľského zákona o cestnej premávke na pozemných komunikáciách ukladá vodičom, ktorí jazdia na vozidlách registrovaných mimo územia Poľskej republiky a nie sú ich majiteľmi, aby na požiadanie oprávneného orgánu predložili platné splnomocnenie majiteľa vozidla, ktoré ich oprávňuje používať príslušné vozidlo. Splnomocnenie alebo zmluva o vypožičaní vozidla môže byť spísaná aj v slovenskom jazyku, avšak vtedy pri kontrole treba predložiť úradne overený preklad splnomocnenia poľského jazyka.
V jednom splnomocnení alebo dohode o výpožičke môže byť uvedených aj niekoľko vozidiel, ktoré konkrétny vodič prevádzkuje (týka sa to zvlášť prepravných spoločností). Nepreukázanie sa požadovaným dokladom počas cestnej kontroly je kvalifikované ako priestupok a sankcionované pokutou 50,-PLN. Navyše oprávnený orgán Poľskej republiky môže nariadiť odstránenie vozidla z komunikácie na náklady majiteľa.
//autoeditácia príspevku (29 Aug 2013, 10:28)
nejak mi nejde skopirovat link
Poľská republika - splnomocnenie na používanie cudzieho motorového vozidla a nový sadzobník poplatkov
16.2.2009 | Oznamy a upozornenia pred cestovaním | Poľsko
Novela poľského zákona o cestnej premávke na pozemných komunikáciách ukladá vodičom, ktorí jazdia na vozidlách registrovaných mimo územia Poľskej republiky a nie sú ich majiteľmi, aby na požiadanie oprávneného orgánu predložili platné splnomocnenie majiteľa vozidla, ktoré ich oprávňuje používať príslušné vozidlo. Splnomocnenie alebo zmluva o vypožičaní vozidla môže byť spísaná aj v slovenskom jazyku, avšak vtedy pri kontrole treba predložiť úradne overený preklad splnomocnenia poľského jazyka.
V jednom splnomocnení alebo dohode o výpožičke môže byť uvedených aj niekoľko vozidiel, ktoré konkrétny vodič prevádzkuje (týka sa to zvlášť prepravných spoločností). Nepreukázanie sa požadovaným dokladom počas cestnej kontroly je kvalifikované ako priestupok a sankcionované pokutou 50,-PLN. Navyše oprávnený orgán Poľskej republiky môže nariadiť odstránenie vozidla z komunikácie na náklady majiteľa.
Dúfam, že nie je potrebné splnomocnenie do Poľska ak vodič nie je majiteľom vozidla ale majiteľ vozidla je v aute prítomný ako spolujazdec či?
-
Jaccobinho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Treba, ale nemusí byť písomné 
diky, takže stačí sa naučiť jednu vetu po poľsky