Zle zosliapnutie spojky
-
cheeseburger
Light Star
Zle zosliapnutie spojky
Ahojte, stala sa mi taka neprijemna vec, vonku bolo mokro, mal som mokre topanky, a ked som stlacil spojku a chcel preradit z 2 do 3, tak sa mi zosmykla noha zo spojky. Preradit som este chvalabohu nestihol, cize s pakou som ani nehol, no poriadne to so mnou trhlo. Som trochu zatazeny na svoje nove auto, a trasiem sa nad kazdou blbostou, chcel by som sa preto spytat, ci sa nemohlo autu najskor prevodovke nieco stat. Diky za odpovede.
Re: Zle zosliapnutie spojky
nie urcite sa mu nic nestalo suciastky nenisu robene z hov*a a nieco vydrzia
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
urcite nie, prevodovka s tym dokonca nema nic spolocne... iba pri prudkom pusteni spojky pri nizsich otackach, ako sa "tocia kolesa" pri adekvatne zaradenom kvalte, s Tebou trhne, tym sa otacky vyrovnaju... ked ju bezne pustas pomaly, deje sa to, ze kolesa cez prevodovku pomaly otacky motora dorovnaju, popricom aj auto mierne spomali...
inak nabuduce pre taketo otazky tu mame tuto temu: http://www.hojko.com/automotive-education-t63533.html
// snad to pochopis, napisal som to ako madar
inak nabuduce pre taketo otazky tu mame tuto temu: http://www.hojko.com/automotive-education-t63533.html
// snad to pochopis, napisal som to ako madar
-
cheeseburger
Light Star
Dakujem velmi pekne za odpovede, nabuduce vyuzijem temu ktoru si postol a ak je potrebne tak kludne presunte.
Myslel som si, ze sa mozu tie ozubene kolesa v prevodovke poskodit. Co by sa teda mohlo autu stat ak by som take nieco pravidelne a dost casto praktizoval?
-
RATZINGER666
Darca
nie, ved kvalt zostal zaradeny, takze tie ozubene kolesa sa ani nepohli 
praktizovat nieco taketo nema zmysel, akurat tak pri brzdeni motorom, aj to sa robi jemnejsie... zataz je hlavne na rozvody, ktore mozu preskocit, a trochu na spojku...
praktizovat nieco taketo nema zmysel, akurat tak pri brzdeni motorom, aj to sa robi jemnejsie... zataz je hlavne na rozvody, ktore mozu preskocit, a trochu na spojku...
-
cheeseburger
Light Star
Ako samozrejme nemam v plane nieco take praktizovat, pytal som sa ciste len pre zaujimavost
Diky za vysvetlenie 
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2013, 16:38)
Este by som sa chcel spytat, znie to skor asi paranoidne, ale mam taky pocit, ze auto nema taky tah, hlavne pri jednotke ako predtym. Mohlo by to teoreticky nejak suvisiet? Alebo je to uplna blbost?
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2013, 16:38)
Este by som sa chcel spytat, znie to skor asi paranoidne, ale mam taky pocit, ze auto nema taky tah, hlavne pri jednotke ako predtym. Mohlo by to teoreticky nejak suvisiet? Alebo je to uplna blbost?
-
RATZINGER666
Darca
hm, no moze sa stat, ze preskoci zub na rozvodoch, ale to by auto neslo vobec a malo by trojnasobnu spotrebu...
predtym si pisal, ze mas OI, teraz mas nove co?
predtym si pisal, ze mas OI, teraz mas nove co?
-
cheeseburger
Light Star
OI je stara, stalo sa mi to na novej mazde 6.
Skús pozrieť, či nemáš pod plynovým pedálom zaseknutý koberček 
-
RATZINGER666
Darca
sa nesmej, ja som ho mal na golfe stale vbehnuty pod pedalom 
Mne sa to na Fabii tiež stáva, preto to hovorím 
-
cheeseburger
Light Star
Nie, kobercek zaseknuty nemam. Tak neviem, ci sa mi to len zda, alebo fakt nieco blbne 
-
RATZINGER666
Darca
ved ak si si nie isty, mas to v zaruke, chod sa spytat do autorizaku... a hlavne nehovor, ze si s tym nieco Ty robil, akurat mozes povedat, ze Ti s autom trhlo pri normalnej jazde...
-
cheeseburger
Light Star
Keby som nemusel ist 100km tak by nebol problem 
-
RATZINGER666
Darca
tak kasli na to, pravdepodobne tomu aj tak nic nie je 
-
cheeseburger
Light Star
Stale sa mi musi stat nieco, co ma furt stve, diky za odpovede. Hadam sa mi to predsa len zda a vsetko je v poriadku.
RATZINGER666 napísal:nie, ved kvalt zostal zaradeny, takze tie ozubene kolesa sa ani nepohli
na rozvody je taka ista zataz pri brzdeni motorom ako ked pridavas plyn...
zrychlovanie je plynule (aj ked plyn.pedal na podlahe) ale prudke pustenie spojky sposobilo prudke zabrzdenie motorom, takze nemas pravdu
nemyslel som na prudke pustenie spojky pri brzdeni motorom..to sa potom nici daleko viac toho ako len remen..
-
RATZINGER666
Darca
kuli: precitaj si to, prosim Ta, este raz a napis mi, kde pisem, ze pri brzdeni motor vznika nejaka enormna zataz, vacsia ako pri zrychlovani...