Zdravím vás.
Máme u nás WiFi poskytovateľa. Od neho net 4, 5 rokov. Len tento rok nám začal blbnut. Niekedy vypadol na dlhšie inokedy iba na kratšie. Do nedávna som to toleroval. Lenže pred par týždňami mi došla trpezlivosť. Problém som nahlásil. Prišiel technik a vymenil hlavnu anténu cez ktoru prijímam od nich WiFi net. Otestoval net. Všetko vyzeralo byť v poriadku. Volal aj do firmy, aby skontrolovali signál. Ten bol že vraj 90 percent. Chvíľu to frcalo ako malo. Lenže po čase sa to vrátilo do starých kolaji. Mám od firmy router a do neho mám zapojeny svoj WiFi router. Myslel som, že on robí problém, tak som kúpil nový WiFi router. Zapojím ho a chvíľu išiel nad priemerne vyborne. Lenže, router od firmy ip adresu v tváre 192.168.1.xx a WiFi router 192.168.2.1. Keďže som to chcel mať všetko v jednej podsieti tak som dal môj wifi router do 1 do 192.168.1.xx Vtedy nastali problémy. Net je úplné spomaleny.
Chcem sa spýtať, ako by ste vy riešili tento problém? Čo by ste vy skúsili spraviť, aby internet išiel tak ako mal?
Myslíte si že ak by mali obidva routery ip napr.192.168.111.xx by to pomohlo?
Alebo kde inde by mohol byť problém? Prosím poradte! Už ma to prestáva baviť.
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2013, 22:40)
A ešte by som sa chcel spýtať či spomaľuje internet keď jeden router je v podsieti 1 a druhý WiFi router napr.v podsieti 111. Ma to nejaky vplyv na rýchlosť internetu? Spomaľuje ho, alebo je viac menej jedno v akých podsietach sa routre v jednej lan sieti nachuadzaju?
Problém s internetovým pripojením
-
no_compromise
Light Expert
Re: Problém s internetovým pripojením
Ked chces poradit tak treba napisat co je to za routre, co mas za internetove pripojenie a od koho. Bez toho ti tazko poradit a vestecku gulu doma nemam.
Re: Problém s internetovým pripojením
Spravil si blbost ze si na svojom routry zmenil IPcky. Toto som raz doma skusal tiez spojit to do jednej subdomeny ale bezuspesne.
Napis typ tvojho routera a mozno sa pohneme dalej.
Napis typ tvojho routera a mozno sa pohneme dalej.