FPS nárast po alt+tab

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Dellmor
Amateur
Amateur

FPS nárast po alt+tab

Príspevok od používateľa Dellmor »

Takže mám takýto problém. V niektorých hrách, nie vo všetkých (čo je tiež veľmi zaujímavé), mam taký zvláštny bug. Stáva sa mi to napríklad pri hre Witcher 2: Assassin of Kings, Crysis 2 a v iných som to myslím nespozoroval. Keď zapnem hru a hrám tak zo začiatku mám na obidvoch hrách 40 fps. No postupom času (to jest asi 30 sekúnd) mi fps drasticky klesne na witcherovi na 20 a na crysise na 25. No keď dám alt+tab a vrátim sa naspäť do hry tak fps zase stúpne na pôvodných 40 fps. No zase asi o 30 sekúnd mi klesne na tých 20-25. Na crysise som skúšal takú vec, že po alt+tab-e som sa pozeral na to isté miesto dlhšie ako 30 sekúnd, čumel som na to miesto asi minútu a pol a fps nekleslo. Ako náhle som urobil otočku o 360 stupňov a potom zase pozeral na to miesto, fps začalo pomaly klesať. Zo 40 na 29. To iste Witcher. Neviem čo mám robiť. Skúšal som vypnúť optimalizáciu na úrovni vláken ale nezlepšilo sa to. Vážne neviem čo ďalej. Za každú radu vopred ďakujem.

moje komponenty:
Intel Core i5 3210m
Nvidia GeForce GT630m
8gb RAM
7 64-bit
Markoff
Light Professional
Light Professional

Re: Veľmi, veľmi, veľmi divný problém...

Príspevok od používateľa Markoff »

V hre nemáš stále to isté fps, keď sa pozrieš na náročnejšiu scénu tak ti fps môže klesnúť. A tvoja grafika nie je určená na hry, keď nechceš aby ti tak drasticky klesalo fps tak si kúp lepšiu.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rochedo »

Ten notebook nie je urceny na hry, a tam grafiku tazko vymeni,.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Aha to je notebook, neviem načo si niekto kupuje notebook s 8GB RAM a shitnou grafikou...
Dellmor
Amateur
Amateur

Ale to nie je o tom že scénka je náročnejšia na grafiku. Veď tam som opísal že keď sa na crysise pozerám na to isté miesto spočiatku mám 40 fps a potom mi začne klesať, ale stále počas toho ako sa na to miesto pozerám. A keď dám alt+tab tak zase potom vybehne na 40. Nechcem byť drzý ale najprv si to pozrite pred tým než to okomentujete. A áno viem že mám slabú grafiku. BTW: Crysis 3 na minimum na 1366x768 nekleslo pod 30 fps ;) . Mám problém len s dvojkou...
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: FPS drop po alt+tab

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

najnovšie ovládače + ich riadne nastaviť. Ako je možne že si nespoznal že to je NB? veď tam má "m" grafiku ..
Dellmor
Amateur
Amateur

Re: FPS drop po alt+tab

Už sa stalo. Nainštaloval som najnovší driver a dokonca som si aj nastavil odporúčané nastavenia cez GeForce Experience.
Napísať odpoveď