Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa hughito »

Spevniť stred tela, centrum, to je dosť podstatné.

http://www.kulturistika.com/trenink-str ... em-stoleti
K!K0
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa K!K0 »

Čo poviete na toto? dá sa veriť tomu výpočtu BMR? lebo keď hej tak by som si toho mohol na tanier naložiť o dosť viac ako som doteraz myslel.
1.Vypočítaj si svoj BMR:
Bazálny metabolizmus = množstvo kalórií, ktoré môžeš prijať, aby tvoje telo ostalo na ,,nule“. Takže, ak sa tvoje kalórie, ktoré tvoje telo príjme počas dňa, rovnajú BMR tak nechudneš ani nepriberáš.
Výpočet BMR podľa Harrisa Benedicta
Muži: BMR = 66+ ( 13.7 x váha v kg ) + ( 5 x výška v cm ) – ( 6.8 x vek v rokoch)
Ženy: BMR = 655+ (9.6 x váha v kg)+( 1.8 x výška v cm) – ( 4.7 x vek v rokoch)
Pokiaľ si obézny, tak formula podla Harrisa Benedicta nadhodnocuje tvoje BMR a pokiaľ si príliš chudý, tak ju podhodnocuje.

2. Pripočítaj úroveň tvojej aktivity
Toto býva často problémom číslo 1. Dôvod je, že sa ľudia v tomto bode nadhodnocujú. Návody na BMR hovoria o násobkoch medzi 1,2-1,9 tvojho základného BMR z kroku 1. To aký násobok je vhodný pre teba môžeš zistiť podľa tejto tabuľky:

Neaktívny = BMR X 1.2 (žiadna aktivita, kancelárska práca)
Nízka aktivita = BMR X 1.375 ( športová aktivita 1-3 dní)
Priemerná aktivita = BMR X 1.55 (športová aktivita 3-5 dní)
Vysoká aktivita = BMR X 1.725 (športová aktivita 6-7 dní)
Extrémne vysoká aktivita = BMR X 1.9 (vysoké fyzické nasadenie, dvojfázové tréningy, manuálna práca)

Veľmi dobre si zváž, do ktorej skupiny sa zaradíš. Ak sa snažíš dodržiavať Leangains, tak by mala byť tvoja voľba Nízka aktivita BMRx 1.375. Nenadhodnoť svoju aktivitu, lebo to úplne zničí tvoje výsledky. Najistejšie bude, ak budeš počítať iba s Nízkou aktivitou.

zdroj http://www.leangains.sk/stravovanie/kol ... ozem-jest/ (chcel by som sa niečo opýtať k bodu 3 a 4 ale neviem či bude niekto čítať ten článok)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pýta sa.
K!K0
Light Professional
Light Professional

viem že leangains je o posilňovaní ako aj celý tento topic ale...

dajme tomu že si zvolím rysovačku (viac kalórii v tréningový deň a menej v netréningový)
aj futbalový tréning+hrazda a kliky sa môžu brať do úvahy ako tréning? alebo to musia byť proste činky,to ma zaujíma
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

hughito napísal:Spevniť stred tela, centrum, to je dosť podstatné.

http://www.kulturistika.com/trenink-str ... em-stoleti

bedrove klby križe, nehľadam teoriu ale cviky
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Tie videa v tom clanku su ti malo? Rob cokolvek s fitloptou/trx ked nemas ani jedno rob izometricky most/supermana/drzanie vystretych noh v sede
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Yogi120 napísal:Zjes menej = kratsia doba travenia = menej energie potrebnej na travenie =zrychlis metabalizmus = plynulejsi a pravidelnejsi prisun zivin = vhodnejsie na chudnutie, naberanie svalovej hmoty
Nasledujuce studie tento nezmysel vyvracaju

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9155494
http://www.bodyrecomposition.com/resear ... #more-1389
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19943985
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Pri vsetkej ucte. Ja ozaj kaslem na dnesne studie typu " par ludi 8 tyzdnov robilo to a jedlo to a vysledky ukazali"
Mna zaujimaju vysledky ludi, ktori nieco robili 20 rokov a chodili na sutaze a cuduj sa svete su zdravi. Radsej sa oprem o teoriu nejakeho Schwarzeneggra alebo ludi z mojho okolia co nieco dosiahli ako nejakych vedcov ci ako ich nazvat, ktori skumaju dva mesiace ludi, ktori urcite neboli na vlas rovnaki, ci uz genetikou a podobne. Kazdy nech si cvici a je co chce. Ja som tu pisal skusenosti ktore mam od ludi, ktori dosiahli super vysledky a nemam vedomost o tom, ze by mali nejaké zdravotné problémy. Tak isto odskusane aj na vlastnej kozi a to uz par rokov a tak isto som na tom dobre co sa zdravia tyka.
kali520
Darca
Darca

Skus uz konecne pochopit, ze veda ide dopredu, su tu nove poznatky a s tym prichadzaju aj ine resp. vhodnejsie alternativy pre beznu populaciu.

Okrem ineho moja reakcia smerovala na ten zvast o rychlosti metabolizmu a castom stravovani, co tieto studie vyvracaju, pricom tvoje skusenosti su len subjektivny nazor ktory neni nicm podlozeny iba tvojou domienkou a navyse nijak nevyvracaju zavery tychto studii ktore si sa tu snazil spochybnit prispevkom na ktory som reagoval. Dalej je to uz kazdeho vec ktorej z tychto moznosti sa prikloni.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ale ved si len zober, ze je tam jasne napisane ze je to cerstva studia cize nieco co len teraz zistili skumanin a, to popisovanym sposobom. Ako mi oni alebo Ty podlozis to aky dopad na zdravie bude mat ich system stravovania na cloveka o nejakych 10-20 rokov?. .... Ja nemam potrebu tu nic podkladat. Skus si najst na nete alebo inde vrcholovych kulturistov, pozistuj si ich jedalnicky, a ak chces, tak aj zdravotne zaznamy a studuj.....
Pochop aj Ty, ze ja tiez nic nevyvraciam, len pisem za seba co som si casom overil v praxi a preto tomu logicky aj verim.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Na mna zabral system ktory som tu opisal a kedze nezabrali tak ucine na mna ine systemy tak ich nebudem nikomu doporucovat. Skusal som menit pocet jedal zvysovat znižovať sacharidy bielkoviny takze niecim som si presiel a podla toho radim. Nic viac.. Jedna vec ktorej ale verim je (a nik mi ju nevyvrati), ze na kazdeho zabera nieco ine. V mojom okoli byva jeden spoluobcam ktorý sa zivi kopanim krompacom a sem tam ho vidim ako pcha do seba suchu salamu a dost casto ho vidim stateho sa potacat po okolí . Keby ste videli aku ma postavu tak by ste odpadli a pochybujem, ze ma na to aby jedol denne kuracie maso alebo inak vhodnu stravu. Je to proste tak. Niekto moze jest co chce a nedosiahne formu a bohuzial niekedy ani zdravie ake by chcel a niekto zerie vsetko a vyzera ako herkules. Tak vznikaju potom aj rozne teorie o tejto problematike ale pravdou stale zostava, ze kazda z nich je aj nie je spravna. V mojom pripade je spravna pre mna ta co som uz tolko krat pisal a netvrdím, ze musi byt vhodna pre každého. Ty mi ale netvrd, ze ta tebou uznavana je lepsia a vyvracia ine ked ju zrejme este nik nema overenu rokmi.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Napriek tomu, ze je tu vela stran o posilnovani, tak je problem obcas trochu dohladat zakladne informacie.

Chcem sa preto spytat: S kamaratom, ktory uz v minulosti posilnoval sme sa bavili o obnoveni tradicie (planujeme opat zacat teraz, zaciatkom mesiaca). On sa ma snazi presvedcit, ze pred par rokmi, ked zacinal, tak chodil do posilky 5-6 tyzdenne (v konecnom dosledku sa mu to oplatilo a trening mu isiel skvele, vratane vysledkov). Napriek tomu sa vsade stretavam s nazorom, ze pre zaciatocnika su 3 dni optimalne maximum. Ako to teda je?

Dalsia otazka sa tyka osobneho trenera. Oplati sa podla vas nieco taketo? Casto su ceny aj 10 eur / trening, co moze byt v pripade, ze by to za to nestalo, dost velka prerabka.

Pripadne, ak mate ine tipy pre cloveka, co bol v posilke 3 krat v zivote, budem rad, ak ma nasmerujete na konkretne oblubene weby (hlavne ma zaujimau otazky spravnej vyzivy, suplementacie, spravneho cvicenia a veci, ktorym by sa mal clovek vyhnut).

Vopred velka vdaka.
kali520
Darca
Darca

Yogi120 napísal:Ty mi ale netvrd, ze ta tebou uznavana je lepsia a vyvracia ine ked ju zrejme este nik nema overenu rokmi.
Ja nic take netvrdim, jedine o co my islo bolo vyvratenie tychto prispevkov http://www.hojko.com/post2017768.html#p2017768 a http://www.hojko.com/post2017955.html#p2017955

Proste ci jes 3x alebo 20x za den, nijak to neovplivnuje rychlost metabolizmu, nato je potrebne hladovanie cca 2 a viac dni. Urcujuce su kalorie a je uplne jedno jak si ich rozlozis pocas dna.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Pre mna je cesta jasna. Rychlost metabolizmu odmerat neviem ani som to nikdy neskusal ale viem, ze pri stravovani 3 az 4 krat denne som pocas polroka nenabudol takmer ziadnu svalovu hmotu naprie tomu, ze som pravidelne cvicil a jedol to co sa odporuca pri cviceni, takze obraz o metabolizme a spravnosti stravovania pri cviceni som ja ako aj mnohí cviciaci ziskal takto. Ak to je tebe malo ako podlozenie nejakej teorie, beriem. Citaj na internete najnovsie vyskumy a riad sa nimi. Tvoja vec!
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Numeline1: Vsetko je o tom na co mas a co chces do toho investovať. Ak to myslis s cvicenim vazne a mas na to, tak zaplatit si osobneho trenera je urcite dobra volba ( ak je ozaj dobry =vyzna sa) Cvicenie 5-6 krat do tyzdna je urcite vela aj pre pokrocileho nie to ešte pre začiatočníka. Podstatné je aj aku mas postavu a co s ňou chces spravit.
K!K0
Light Professional
Light Professional

A čo tem BMR výpočet? dá sa tomu veriť?

//autoeditácia príspevku (02 Sep 2013, 19:28)
Ktorej kalorickej tabuľke(kalkulačke) by ste verili viac? hlavne v oblasti ovocia sa nejak nezhodujú

1) http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/e ... travin.php

2) http://www.kaloricketabulky.cz/tabulka-potravin.php

alebo máte nejakú svoju osvedčenú?
kali520
Darca
Darca

Podla mna to je uplne jedno, vsetky tieto tabulky vychadzaju z akehosi priemeru plus minus nejake gramy. To znamena ze 100g kuracich prs ma priblizne 30g bielkovin, to ale nemusi vyhradne platit zrovna pre ten kus masa ktory som si kupil, kludne tato gramaz moze byt nadhodnotena a v skutocnosti tento kus masa ma nejakych 20g bielkovin. Kedysi davno tu volaktory uzivatel tvrdil nieco podobne ked robil tusim v skole vlastny laboratorny rozbor nutricnych hodnot potravin a gramaz vychadzala vacsinou menej ako sa uvadza na obaloch.

Ak mam odporucit, tak moc by som sa nezatazoval tymito vypoctami ani tym BMR, a postupoval podla toho ake mam ciele, to znamena ze ked chcem zhodit, tak sa snazim jest menej, ja osobne obvikle vyradim jedno jedlo ktore sa mi zda ze je najviac kaloricke (vacsinou vyhadzujem ranajky a celkovo znizim prijem sacharidov). Naopak ak chcem pribrat volake jedlo pridam, vacsinou bohate na sacharidy, idealne viac ryze viac zemiakov, sem tam vlocky (aj ked ja osobne ich moc neuznavam) viac sladim medom. Nakoniec sam si vies odsledovat co bezne jes a ake mas pohybove aktivity, takze volaky vlastny priemer si z toho vies spravit, pricom postup je jednoduchy, pri chudnuti jest menej, pri priberani viac.

Inak osobne som zistil (a to nemusi platit pre kazdeho) ze pokial nejsom hladny tak nechudnem, cize ak chcem schudnut proste musim zazivat aj pocit hladu.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Ahojte. Cvičím 1,75 roka bez akýchkoľvek suplementov. Chcem to posunúť zase ďalej a kúpil som si protein (Weider whey gold delicious + Weider 100% casein na noc). Vystačím si s týmto alebo by bolo dobré si zadovážiť aj nejaké aminokyseliny (BCAA, glutamín) a kreatín? ..prípadne ešte niečo iné? Očakávam svalový rast, ani nie tak objem..
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Vystacis si myslim bohate s tym, aminokyseliny ti az tak netreba ak nedietujes a mas dostatocnu stravu, za zvazenie by ale este stal ten kreatin urcite, za nejakych 10e ti poskytne velmi vela muziky ;)
deco241
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa deco241 »

Čo poviete na tento proteín? http://www.homegym.sk/proteiny-nad-1500 ... s338317624
Je vhodný na vyrysovanie postavy a na redukciu váhy? Poprípade odporučili by ste mi nejaký iný? Do tých 40€ :)
Napísať odpoveď