HDD v RAID

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Sparko

HDD v RAID

Príspevok od používateľa Sparko »

Zdravím kupujem nový PC a chcel by som tam dať hdd do raidu..len nedávno som sa dozvedel, že sa to dá takže mám pár otázok :D
Na OS + 2,3 hry budem mať SSD ...ďalší disk som chcel pôvodne only WD blue lenže aj na ňom budem mať hry, filmy a neviem čo ešte..

Oplatí sa robiť kvôli (rýchlejším loadingom v hrách, filmy, kopírovanie atď) RAID a kupovať ďalší HDD ? Alebo mi bude stačiť WD blue ? Bude v tom veľký rozdiel ?
Aké HDD dať do raidu pre moje potreby ? blue, red, black ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HDD v RAID

Príspevok od používateľa hojko »

Najlepsi vykon na Black. Na filmy sa ti urcite neoplati raid, je to zbytocnost. Kolko hier hras a ake loadingy tam mas, ci 1x denne co zapnes hru a loaduje ti mapu napriklad v Battlefielde 1 minutu??? Cakas, ze pri raide to budu polovicny cas??? Podla toho co pises si myslim, ze ti je raid zbytocny.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Raid Caviar Blue ti neprinesie žiadne brutálne zrýchlenie..
Sparko

Príspevok od používateľa Sparko »

no momentálne fičím len na jednej hre lebo starý PC nepustí :D ale inak som pri PC dosť dlho a ako vravím idem kupovať nový takže potom aj tých hier bude dosť..
ide mi o to aby to v tých hrách poprípade pri kopírovaní / inštalovaní nešlo pomaly kedže to bude len blue..keby idem do raidu tak zoberiem red len teda neviem či sa to oplatí za tých 70e...
A nečakám, že pri raide to budú polovičné časy chcel som len aby to bolo na úrovni WD black možno trocha lepšie..WD black nechcem brať lebo je v záťaží trocha hlučnejší..či tak isto je na tom
aj blue/red ? nemám s tým skúsenosti..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kolkokrat uz len budes nieco instalovat, aby si nepockal o tri minuty naviac pocas instalacie, prvy mesiac noveho pocitaca viackrat, potom 2x za rok??? Rovno si kup jeden Black alebo nieco na podobnej urovni a mas pokoj. Ja mam Black a hlucnost som si teda nevsimol, teda ten malicky seek sa ani neda nazvat hlukom.

Podla mna ani sam nevies dovod preco si dat raid, len ho chces, aby si ho proste mal.
Napísať odpoveď