nakup na splatky ako student?
nakup na splatky ako student?
Caute,
som externy student, zamestnany na "dohodu o praci studenta" v jednej nemenovanej firme. Pracujem ako front end web developer, odpracujem tyzdenne cca 35 hodin (vsetko nad 20 hod dostavam ako bonusy, kvoli zakonu), na hodinu mam 6 eur, od novembra 7. Pred par dnami mi odisla zakladna doska, tak som sa rozhodol ze by som si chcel kupit dajake delo na splatky. No lenze co cert nechcel, na splatky si kupim asi figu borovu kedze nemam TPP. To, ze zarabam mesacne niekolkonasobok splatky, nikoho nezaujima. Existuje nejaka banka, ktora poskytuje uvery / pozicky aj studentom bez zastupcu, resp. zamestnancom na dohodu?
Vdaka
som externy student, zamestnany na "dohodu o praci studenta" v jednej nemenovanej firme. Pracujem ako front end web developer, odpracujem tyzdenne cca 35 hodin (vsetko nad 20 hod dostavam ako bonusy, kvoli zakonu), na hodinu mam 6 eur, od novembra 7. Pred par dnami mi odisla zakladna doska, tak som sa rozhodol ze by som si chcel kupit dajake delo na splatky. No lenze co cert nechcel, na splatky si kupim asi figu borovu kedze nemam TPP. To, ze zarabam mesacne niekolkonasobok splatky, nikoho nezaujima. Existuje nejaka banka, ktora poskytuje uvery / pozicky aj studentom bez zastupcu, resp. zamestnancom na dohodu?
Vdaka
Re: nakup na splatky ako student?
ja ti poziciam. Na uroku sa dohodneme
zarabas 6€/hod ako student a nevies si kupit nasupu dosku?
Take smiesne sumy si bud pozicaj od rodiny/kamosov alebo proste par dni nasetri a ber...
Uvazujes unahlene, ja som to robil tiez som chcel vsetko mat, vedel som ze "tie prachy zarobim" tak potom kde je problem? Problem je tam ze nieje nic horsie ako to ze budes bankovke/nebankovke dlznikom a budes draho zdlhavo preplacat to co si si mohol s mesacnym opaskom zobrat na supu..
Take smiesne sumy si bud pozicaj od rodiny/kamosov alebo proste par dni nasetri a ber...
Uvazujes unahlene, ja som to robil tiez som chcel vsetko mat, vedel som ze "tie prachy zarobim" tak potom kde je problem? Problem je tam ze nieje nic horsie ako to ze budes bankovke/nebankovke dlznikom a budes draho zdlhavo preplacat to co si si mohol s mesacnym opaskom zobrat na supu..
Suhlasim s Hegym, nakup na splatky sa neoplati a pokial ide o taketo mensie sumy, tak si pozicaj od rodiny (zvlast ked mas istotu, ze si na to coskoro zarobis).
Od kamaratov si nepoziciavaj, v pripade problemov so splacanim ti to narusi vztahy viac ako keby si si pozical od rodiny.
Od kamaratov si nepoziciavaj, v pripade problemov so splacanim ti to narusi vztahy viac ako keby si si pozical od rodiny.
Sme sa asi nepochopili.
PC je stare tak 4 roky, cize novu dosku nekupim asi nikde a z bazaru to moc dlhodobe riesenie nie je. Pod "delom na splatky" som myslel nieco v rozmedzi 1300 - 1500 eur, a to kym si nasetrim tak sa nacakam aspon 3-4 mesiace. Ano je to vela, tak ale ked kupim novu dosku, tak musim aj nove cpu a nove ramky. 8800gt GPU tiez nie je ziadna vyhra v dnesnej dobe, tak som chcel "zainvestoval".
Pozicku by som chcel co najkratsiu, najidealnejsie 6 mesiacov, nech to mam co najskor z krku; pochopitelne to nechcem splacat dva roky. Poziciat od rodiny si nemozem, z dovodov, ktore nebudem uvadzat. Keby to bolo mozne tak to uz davno urobim, alebo niekomu poviem, nech je mojim zastupcom. Avsak taka moznost tu nie je.
PC je stare tak 4 roky, cize novu dosku nekupim asi nikde a z bazaru to moc dlhodobe riesenie nie je. Pod "delom na splatky" som myslel nieco v rozmedzi 1300 - 1500 eur, a to kym si nasetrim tak sa nacakam aspon 3-4 mesiace. Ano je to vela, tak ale ked kupim novu dosku, tak musim aj nove cpu a nove ramky. 8800gt GPU tiez nie je ziadna vyhra v dnesnej dobe, tak som chcel "zainvestoval".
Pozicku by som chcel co najkratsiu, najidealnejsie 6 mesiacov, nech to mam co najskor z krku; pochopitelne to nechcem splacat dva roky. Poziciat od rodiny si nemozem, z dovodov, ktore nebudem uvadzat. Keby to bolo mozne tak to uz davno urobim, alebo niekomu poviem, nech je mojim zastupcom. Avsak taka moznost tu nie je.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
to je celkom dost velky rozpocet?to tam chces vodne chladenie?
ved kludne ti staci aj 600-800 € na slusny komp
nic take oficialne nenajdes, pozicku na taku kratku dobu s tak "smiesnou" sumou, smiesnou preto, pretoze nikto si nepoziciava 1500€, skus studentsku pozicku alebo som videl teraz vsade v mhd vylepene "pozicky cez sms"
Ano urcite, je to velky rozpocet... Na druhu stranu preco nie? Vela rovestnikov si kupuje ojazdene auta, iPhony atd, ja mam pracu 5 min peso z domu a uz niekolko rokov som tuzil po poriadnom pcku na ktorom si zahram nove hry. Teraz si to mozem dovolit, akurat to prislo necakane cize nemam nasetrene...
Typek61, tam chcu tiez TPP.
Typek61, tam chcu tiez TPP.
Za 1500e mas pc aj ojazdene auto. Ale su to tvoje peniaze, takze ja ti do toho hovorit nic nemozem, ale osobne by som to spravil tak.
-
typek61
Darca
hej ale na ojazdene auto potrebuje aj poistku,plus benzin alebo diesel a urcite bude musiet donho vrazat prachy 
bez TPP banky ani nebankovky uvery vecsinou neposkytuju, suvisi to s tym ze zo zakona si musia overit ci je klient schopny dany uver do buducna splacat co clovek na dohodu nesplna
jj tudiz idealne najst si majetneho kamosa, alebo niekto z rodiny, pripadne ak mas dobre vztahy kde robis mozno aj tam by sa co-to dalo (oni ti ho kupia a ty im ho budes splacat - nic neobvykle - sice s PC na hry aj ano ale to nieje dolezite
)
Kurnik si presne jak ja, tiez som vyhodil asi 1300€ za "delo" zahral som si 2 hry, jedna ma prestala bavit po intre druha v predposlednej misii a predal som ho za 500€
Kurnik si presne jak ja, tiez som vyhodil asi 1300€ za "delo" zahral som si 2 hry, jedna ma prestala bavit po intre druha v predposlednej misii a predal som ho za 500€
-
TommyHot
Addict
Ja ti kludne poziciam ale ver, ze sa upises diablovi
a setrit 3-4 mesiace na comp? Niektori moji rovesnici tolko penazi nevideli pokope za cely svoj zivot, takze len pekne setri a nemaj velke oci.
-
senator8008
Light Star
Počkať, ty si chceš kupovať počítač na zábavu a kvôli tomu sa zadlžovať? Na hranie hier? Veď to je ako keby si si požičal peniaze na chlast. Nič v zlom, ale kde si stratil rozum? Ale šak sprav to, počítač preplatíš a ak dostaneš rozum tak si uvedomíš aký si bol hlúpy.
EDIT: TommyHot
EDIT: TommyHot
-
typek61
Darca
ja som tiez kupoval pc za 1000€ (monitor a sracky) a do dnesneho dna to nelutujem 
-
senator8008
Light Star
A zadlžoval si sa kvôli tomu?
-
typek61
Darca
jo bratovi.potom ma siel zavrazdit 
-
TommyHot
Addict
Skor je otazka, ci ten comp sluzil na pracu, alebo na pi*ov***. Zadlzit sa, lebo chcem na PC tvorit hudbu, weby, alebo cokolvek ine a vytrieskat z toho nejake peniaze je uplne v poriadku. Ale zadlzit sa a preplatit 20 a viac % aby som mohol tukat do nejakej priblblej hry, tak to uz je dost neracionalne.
-
senator8008
Light Star
Ale bratovi si neplatil úrok a keď aj tak nie cez 15%. Ja som to nemyslel v tom zmysle, že drahý PC je blbosť. Ale človek, ktorý za pár mesiacov naň môže našetriť by sa nemal kvôli tomu zadlžovať.