Partner a jeho vzdelanie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Partner a jeho vzdelanie

Príspevok od používateľa mirak2 »

btw, vo vela pripadoch sa da uz z pisomneho prejavu cloveka urcit, ci clovek ma nieco v hlave... mas prispevok na 3 riadky a nevidim ti tam ziadnu ciarku ani bodku, ak neratam tie 3 bodky na konci
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Blastbit napísal:tom4s3-...Pána b*ha ty tu pletieš maturitu z gympla o ktorej viem ze sa robí aj na gympli a ja hovorím o uplne niečom inom.No dobre fešák z roku 84 co ťahá za slovíčka,posledný krát ti to vysvetlím a jemi fuk ako to pochopíš....lebo gympel sa berie ako všeobecné­ vzdelanie,nie ako keby maš vyštudovan­ý nejaký odbor( na SPš,SOU,..). Maturu síce máš aj z gympla,nemusís isť na VS ak nechces,ale mal by ísť a pre svoje dobro aj musíš!!!! ísť na VS,pretože na trhu práce by si nebol tak uplatnený,ako ten čo má Spš,SOU.

Ty si slušný občan :smt017 , keď skáčeš ako trh práce si žiada. Trh práce vyžaduje aby aj kuchár / šef kuchár mal VŠ, a predsa tí najlepší šefkúchari nemajú ani ponatia čo je VŠ pre svoju genialitu a zaneprázdnenosť.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Blastbit napísal:t0m4s3 - Prv to tak na Gympli fungovalo,že ked bol nanom,ze musel ist na VS inak nemal žiaden papier o absolvovaní študia po ukončení Gympla.
Netaham sa za slovicka, chcem iba aby si vysvetlil tento (podla mna) nezmysel
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

uplink napísal:Čo sa týka "všeobecnosti", tak je to viacmenej mýtus. Ak si človek jednoduchý, tak áno, máš 100% pravdu, ten sa bez školy nepohne. Avšak keď si človek rozumný, tak po gymku dokážeš rozbehnúť ďalší Microsoft a pod.
Na základe akých vedomostí, keď na gypli neexistuje žiadna špecializácia? Učňovkár s maturitou má na trhu prácu niekoľkonásobne vyššiu hodnotu, než obyčajný gymplár bez akéhokoľvek zamerania, či praktických skúseností. Je to čistý teoretik, ktorý vie kvantum poučiek a definícií, ale pragmaticky je na úrovni žiaka základnej školy. Druhá vec je, ak si popri gympli naštuduje veci navyše, lenže to už nemá so školou nič spoločné.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Tak staci sa pozriet medzi svojich kamaratov gymnazistov, ktori sa nedostali na vysku, alebo ich z vysky vyhodili. Tesco a McDonald's sa tesia z lacnej pracovnej sily...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

TommyHot: ...rovnako tak ako ludia z priemyslovky, ucilista a pod., aj ti koncia v Tescu, McDonalde a pod.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, preto nechapem to glorifikovanie gymnazistov, ktori su na trhu prace na jednej urovni s "menej vzdelanymi".
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som si ziadneho glorifikovania nevsimol. V dnesnej dobe mi skor pride, ze ak nemas VS tak si skoro povl. Naopak si myslim, ze dnes je dobrych remeslnikov malo a ti najlepsi si dokazu dost dobre zarobit, preto nejake specializacia uz na SS nie je vobec na zahodenie, niekomu to lepsie mysli, iny ma zase "sikovne ruky".
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

t0m4s3 napísal:Naopak si myslim, ze dnes je dobrych remeslnikov malo a ti najlepsi si dokazu dost dobre zarobit, preto nejake specializacia uz na SS nie je vobec na zahodenie, niekomu to lepsie mysli, iny ma zase "sikovne ruky".
Ano akurat, ze dnes sa do pozicii "ludi ktorym to lepsie mysli" hrnie aj plno ludi co to az tak nesplnaju a sikovne ruky velmi vseobecne (co sa tyka spolocenskeho uznania) uznavane nie su. Co je skoda - predrazuje to remeselnikov.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Spolocenske uznanie je jedna vec. Taka partia pilcikov, ktora ma traktor, kona a nebodaj lanovku, zaraba krasne peniaze. Robota je to tazka, ale ked vies ako na to, tak sa velmi nenarobis. Minule som sa spoznal s jednym kombajnistom. Z videnia som ho poznal dlhe roky (vzdy ho bolo vidno na traktore) a teraz vlastni 2 Claas kombajny, ma postavenu vlastnu halu, kde to vsetko skladuje.
Ale vidim tie pohlady, ked niekomu povies, ze si pilcik atd. Pritom kvantum ludi, s ktorymi som sa o tomto rozpraval, nemalo ani sajnu, o tom, aka je to robota a ako je platena. Ich nazor bol : tazka, za malo penazi. A clovek bol hned odsudeny :)
To len na margo toho spolocenskeho uznania.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

TommyHot napísal:Tak staci sa pozriet medzi svojich kamaratov gymnazistov, ktori sa nedostali na vysku, alebo ich z vysky vyhodili. Tesco a McDonald's sa tesia z lacnej pracovnej sily...
tak je to clovek ktory teoreticky vie vsetko, prakticky nic... mam s tym aj osobne skusenosti a je to tak...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hej, videl som spoluziakov z gymplu na vyske na prvej hodine architektury pocitacov (cista elektronika) ako vedeli teoreticky vsetko :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Gymnaziom prelezie hocikto, to nie je ziadny meter, skor sa momentalne ani nestykam s opacnym pohlavim bez VS a ak sem tam ano, tak je to citit - negativne. Ludi bez skol zasa uznvam v tom ze konaju viac pudovo a hmotne v otazkach zivota ale aj podnikania, maju taky ten common sense (ti sikovni), VS by im tento dar isto vzala. Citim, ze VS mi do hlavy dava nejaky vzorec davu a rutiny a nelubi sa mi to.

:minus: Nechapes preco studujem? Povedzme, ze niektore povolania vyzaduju diplom.
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Nikdy nezabudnem (lebo to bolo včera) keď mi dievča povedalo že "Ja sa nebavím s ľuďmi čo nemajú vysokú školu.". Mal som chuť ju vyhlavičkovať. :-D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tak po tejto hlaske by som si povedal to iste ale naopak :mrgreen:
Ale niet nad pocit ked ti nejaka Mgr. Janka naklada hranolky v mekáči, nabuduce ju nepozdravim bo nemam vysku :lol:
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Moja kamarátka sa zase stretla s tým, že jedna mamička v Centre voľného času (kam prišla moja kamarátka so synčekom) sa odmietala baviť s ostatnými mamičkami, lebo nemali VŠ. A keďže moja kamarátka mala 1 rok VŠ (potom odišla), tak ju asi uznala aspoň čiastočne "hodnú" na to, aby s ňou prehodila pár slov. Arogancia, vyvyšovanie sa a predsudky ľudí sú nekonečné.. :(
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Takito ludia su sami sebe trestom, takze nad tym staci mavnut rukou a brat to s nadhladom. Myslim, ze nikto podobne postihnuty s nimi cas netravi.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

To mi vyevokovalo jednu prihodu (asi 6 rokov dozadu)... Sli sme na festival, v kamosovej fabke 4 ks cloveka, na dialnici, zrazu retazove brzdy (vsak to poznate) a bolo to dost "akutne" sme flekovali 2 metre od Sharana pred nami a uz sme stali ked zrazu rana zo zadu... Tak sme ustrachane vystupili a tu vyskocila pani "P.", 45+ "Mgr." a pustila sa do "nasho" vodica ze soplak zasrany ci vieme kolko stalo jej auto (Mitsubishi Lancer rok vyroby 1992) a co si to dovolujeme tu brzdit ablablaba (hystericky zachvat magisterskej dementnosti) s uzasom sme cakali na policiu uz sme sa s nou ani nebavili furt nieco poblakovala a dosli policajti, a teraz zacala show :mrgreen:
Takze po tom co jej bolo oznamene ze moze dojst o vodicak tak zacala hystericit este viac a osocovala aj panov ze ako sa takto mozu spravat k vazenej pani s VŠ. No hotova komedia ale jej kamaratka/sestra/kolegyna/whatever co tam bola snou vyzerala ze sa hanbi za nu aj celu jej rodinu v ten moment asi nechcela existovat :mrgreen:
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

To sú väčšinou dcéry a synovia boháčov, čo im ten titul kúpili (na nejakej súkromnej škole alebo vyštudovali v Trenčíne či inú podpriemernú výšku). Netreba na základe nich hodnotiť každého vysokoškoláka. Potom by sme my, vysokoškoláci, mohli zobrať za vzorku ľudí bez výšky rómov.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

TommyHot napísal:Tak staci sa pozriet medzi svojich kamaratov gymnazistov, ktori sa nedostali na vysku, alebo ich z vysky vyhodili. Tesco a McDonald's sa tesia z lacnej pracovnej sily...
Wow, co sa tu clovek nedozvie. :)

Ja uz som roky zastanca na tomto fore nazoru, ze VS je bohuzial na SK <.>, vzhladom na to, ze vysokoskolsky system neprodukuje buducich zamestnancov podla potrieb trhu, ale robi z nich len teoretikov, ktori idu robit za minimalny plat.

Na margo tvojho tvrdenia - mam taky pocit, ze by si ostal velmi smutny z toho, keby sa pozries na moje danove priznanie za rok 2012 - smutny z toho, ze ako len obycajny gymplak dokazal zarobit tolko, co ty nezarobis este 3-4 roky po ukonceni VS. Tak poprosim, nekecaj bludy. A viem, ze tu na fore nie som jediny. (Btw. na vysku som chodil skoro 2 roky, ale vysral som sa na nu a isiel som robit.)

A na margo urovne a prestize VS na Slovensku. Tu je to uplne jedno, aku vystudujes - nikoho to nezaujima, hlavne, ze mas titul. Ale vsetci sa biju do prs, ako je ta ich VS najlepsia. Studenti z Paneuropskej nadavaju na Trnavu. Ekonomicka nadava na City University, STU nadava na Kosice. A pritom je to jedna a ta ista sracka.
Napísať odpoveď