Notebook po pripojeni k TV - orezany obraz

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Josa
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Notebook po pripojeni k TV - orezany obraz

Príspevok od používateľa Josa »

Kupil som si notebook, ktory som pomocou HDMI kabla pripojil k Full HD TV. Obraz pekne nabehol aj nahodilo FullHD rozlisenie, ale problem je v tom, ze je z kazdej strany asi o 1cm orezany.

Pri ATI grafike viem, ze sa to dalo nejako nastavit, ale teraz mam grafiku nVidia GeForce GT635M a Intel HD4000 (neviem ktora bezi primarne vo Win).

Neviete ako to nastavit?
Godlub
Medium Star
Medium Star

Re: Notebook po pripojeni k TV - orezany obraz

Príspevok od používateľa Godlub »

No teoreticky ak si pripojený do elektriky tak by mala bežať GeForce a na baterke HD4000 (Malo by to automaticky tak prepínať).
Skús najprv na televízore nastaviť iný formát obrazu. Ak nepomôže tak len hľadať niekde v nastaveniach grafiky. Poprípade aktualizovať ovládače. Ak ani tam nič nebude tak sa budeš musieť uspokojiť stým ako to je pretože grafika viacej nezvládne. Ešte by som odporučil HDMI kábel so zlatými koncovkami.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

HDMI s pozlatenymi koncovkami mu je uplne nanic. To zlato sa na koncovky nedava kvoli tomu ze to zlepsi kvalitu. Dava sa tam kvoli vyssej odolnosti a zivotnosti (neoxiduje). Keby to malo byt cisto kvoli lepsiemu prenosu signalu, taktam daju striebro alebo med, ktore su vodivejsie ako zlato.

Treba sa v nastaveniach grafiky pohrat so scalingom. Resp. v tv nastavit pixel maping ajk tam taka moznost je (nepises co mas za TV).
Josa
Light Professional
Light Professional

Skusim pohladat ten scalling, len pri tychto grafikach som to tam nikde nevidel. mam najnovsie ovladace, ale este raz to skusim pozriet

tv je nejaka JVC a na nej mam pevne nastaveny pomer stran 16:9 ci ku 10 teraz neviem. ine nastavenia tv nema.

ako som pisak ked som mal stare pc tak pripojene ale s ati tak tam som ten scalling mal, tak teraz neviem ci to tieto karty nepodporuju, alebo neviem.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Mal som ten istý problém s GT325m+HD3000 a momentálne aj s GT635m+HD4000...drivery ani kadejaké nastavenia nepomohli. To isté robí na dvoch parametrovo rozdielnych plazmách. Ak by tu náhodou niekto prišiel na riešenie, hoďte pls echo, ja už som to vzdal :)
Josa
Light Professional
Light Professional

U mna zahada vyriesena.
Postup Intel HD4000:
Pripojit TV k notebooku
Pravym kliknut na ikonu HD grafika Intel v TRAY
Vlastnosti grafiky
Presunut si okno s nastaveniami na TV
(Displej, vseobecne nastavenia) Displej: TV
a tam dole je Skalovanie a tam treba vybrat Prisposobit skalovanie. Dat pouzit.
potom uz len posuvnikmi nastavit obraz do stredu TV.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

No, na tom staršom Ntb to v ovládačoch HD3000 vôbec nemám...tým pádom som to tam nehladal ani pri HD4000 :oops: Stále som sa snažil riešiť škálovanie cez nvidiu, ako radili "odborníci" na iných fórach...no nič, samozrejme funguje, takže ďakujem :)
Josa
Light Professional
Light Professional

No ja som si v nastaveniach nVidie vsimol, ze tam je automaticky vyber grafiky (pri potrebnom vykone ide nVidia) tak som sa zameral na Intel. Len som nevedel ako prelozit Scalling :D
Napísať odpoveď