reklamácia iPhone 5 zakúpeného v USA na území SR
reklamácia iPhone 5 zakúpeného v USA na území SR
chcel by som sa spýtať je nejaká možnot reklamovať iPhone 5 dovezený z USA ? (pokazeny power button, pri foteni flaky na displayi) Záruka je platná ešte 3 mesiace. Skúšal som už všetko , ale všade mi povedali že telefony z USA nerobia :-/
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: reklamácia iPhone 5 zakúpeného v USA na území SR
sestra dostala na vianoce ipod classic dovezeny z usa. do servisu isla iba cisto s ipodom, z ktoreho opisali vyrobne cislo a zobrali v ramci zaruky ..takze urcite ti ho musia niekde zobrat, neviem teraz kde to dala robit, ci mzone v eurovei alebo mzone v auparku
edit: ak to kupis v amerike, mas tam 2 roky zaruku, no u nas iba rok. keby mas iphone par mesiacov tak ti to v kazdom autorizovanom stredisku musia zobrat
edit: ak to kupis v amerike, mas tam 2 roky zaruku, no u nas iba rok. keby mas iphone par mesiacov tak ti to v kazdom autorizovanom stredisku musia zobrat
hmmm, lebo som volal do všetkych autorizovanych servisov a mi povedali ze to je rozdelene na 3 trhy, us , eu a azia a musim to reklamovat v tom kde som to kupil…tak teraz neviem
-
Hellboy248
Guru wannabe
ja ti vravim ake skusenosti sme mali my, plus sestra neskor robila a znova robi v mzone tak nieco urcite o tom vie
S tou zarukou je to presne naopak, v EU je zaruka 2 roky, v Amere rok
-
Ryan Giggs
VIP
Hellboy:
Nie nemusia mu to zobrat a ani nezoberu. Precitaj si podmienky zaruky kym zacnes trusit mudra. Zaruka na iphony a ipady nie je medzinarodna. Je obmedzena na lokalny trh. Keby si to kupoval niekde EU, tak zaruka na Slovensku plati. Pri kupe spoza mora nie, to treba reklamovat tam.
Nie nemusia mu to zobrat a ani nezoberu. Precitaj si podmienky zaruky kym zacnes trusit mudra. Zaruka na iphony a ipady nie je medzinarodna. Je obmedzena na lokalny trh. Keby si to kupoval niekde EU, tak zaruka na Slovensku plati. Pri kupe spoza mora nie, to treba reklamovat tam.
-
Hellboy248
Guru wannabe
Ryan Giggs: tvoje podmienky su sice krasne, ale vsetko co som povedal mam priamo od autorizovaneho strediska a servisnych technikov takze v tomto ma nepresvecis
edit: ked mu to NEZOBERU ako to ze nas ipod zobrali?!
edit: ked mu to NEZOBERU ako to ze nas ipod zobrali?!
Žeby kvôli tomuto to zobrali?

Hellboy248 napísal:sestra neskor robila a znova robi v mzone tak nieco urcite o tom vie
-
Hellboy248
Guru wannabe
brm: zobrali to predtym ako vobec rozmyslala o praci v mzone
ked som volal do jedneho autorizovaneho predajcu, tak mi povedal ze apple toto rozdelenie trhu na zarucne opravy zaviedlo rok dozadu…mozno ste este stihli to obdobie ked sa to este dalo
-
Ryan Giggs
VIP
Hellboy:
Ocividne mas velky problem s chapanim pisaneho textu. Aj toho vlastneho. Precitaj si tie podmienky zaruky na applovskej stranke a potom si precitaj po sebe co pises ty. A pre istotu viackrat.
IPHONE a IPAD maju zaruku obmedzenu lokalne. Reklamovala tvoja sestra iphone alebo ipad?
Ocividne mas velky problem s chapanim pisaneho textu. Aj toho vlastneho. Precitaj si tie podmienky zaruky na applovskej stranke a potom si precitaj po sebe co pises ty. A pre istotu viackrat.
IPHONE a IPAD maju zaruku obmedzenu lokalne. Reklamovala tvoja sestra iphone alebo ipad?
Ak mas ten telefon menej ako rok, tak chod do autorizovaneho servisu bez krabice len cisto s telefonom a povedz ze je na to este zaruka, nech ti to opravia. Ja co si pamatam tak bola na iphony medzinarodna zaruka.
Ten servis na svojej stranke pise, ze ked nemas doklad, tak zaruku posudzuje samotny apple. Tak prid tam, povedz ze si to dostal darom a ze nevies ani kde bol kupovany, ze ho chces dat zarucne opravit. Oni to daju apple na presetrenie a uvidis. To je to najmenej. Lebo apple sam tvrdi, ze ma celosvetovu zaruku, ale ten servis berie len emea.
Ten servis na svojej stranke pise, ze ked nemas doklad, tak zaruku posudzuje samotny apple. Tak prid tam, povedz ze si to dostal darom a ze nevies ani kde bol kupovany, ze ho chces dat zarucne opravit. Oni to daju apple na presetrenie a uvidis. To je to najmenej. Lebo apple sam tvrdi, ze ma celosvetovu zaruku, ale ten servis berie len emea.
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem kde to tvrdi, keď na stranke maju niečo ine. Plus, stači použiť google, rieši sa to po rôznych aj zahraničnych forach aj priamo na tom applovskom. Plus už ako piše volal do servisov. A odpoveď je všade rovnaka.laforez napísal:Lebo apple sam tvrdi, ze ma celosvetovu zaruku, ale ten servis berie len emea.
Ta ročna medzinarodna zaruka plati, ale prave len v ramci regionu.
Posli mi prosim ta link na apple, kde pise ze ta zaruka je len v ramci regionu. Urcite bola kedysi celosvetova, mozno sa nieco zmenilo, ale nepocul som este o tom tak sa mi nechce tomu moc verit.
Edit: tak popozeral som apple stranky a je to pravda. Na ios zariadenia to takto neplati. Len na macbooky a podobne.
Edit: tak popozeral som apple stranky a je to pravda. Na ios zariadenia to takto neplati. Len na macbooky a podobne.
-
Ryan Giggs
VIP
Veď preto...
este by som chcel vediet jedno, kamos ide zajtra do londyna, tam je priamo apple store (nie resseler) , tam by to nevymenili ?
-
Ryan Giggs
VIP
UK je rovnaky region ako SR, to znamena Europa. Takže asi ťažko.
hej , ide mi ale o to ze ci by to priamo v apple store nezobrali , ziaden resseller ani autorizovany servis nemyslim
-
Ryan Giggs
VIP
Ten text ohľadom tej zaruky nerozlišuje kde to reklamuješ.