Nasmerovanie domény k hostingu
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Nasmerovanie domény k hostingu
Ahoj,
mám kúpené dve domény a jeden hosting.
Doménu A mám priradenú automaticky k hostingu. Ako prosím priradím k tomu istému hostingu aj doménu B? Niečo ako Alias, aby som po zadaní jednej z tých domén stále prišiel na rovnakú stránku. Hostujem u Websupportu.
mám kúpené dve domény a jeden hosting.
Doménu A mám priradenú automaticky k hostingu. Ako prosím priradím k tomu istému hostingu aj doménu B? Niečo ako Alias, aby som po zadaní jednej z tých domén stále prišiel na rovnakú stránku. Hostujem u Websupportu.
-
PhYs0c
King
Re: Nasmerovanie domény k hostingu
301 redirect? inak neviem ako by si sa dostal na doménu A po zadaní domény B, ak som to správne pochopil
Alias by to riešil. Minule som sa nato pýtal vo Webhouse. No alias museli spraviť oni na základe tiketu, ktorý sa zadával z admin panelu (vo Websupporte sa to môže líšiť). Prípadne presmerovanie ako hovorí PhYs0c.
-
weroro
Flash coder
PhYs0c: 301 mi nepomôže. Nemám kam dať .htaccess, keďže tá druhá doména nie je priradená k ničomu.
Denco: v helpe na websupporte som sa dočítal, niečo o platenom aliase ale to je podľa mňa blbosť za to platiť, takže sa to týkalo asi niečoho iného.
Proste mám doménu weroro.sk, ktorú keď zadám do prehliadača, tak mi otvorí stránku. ale mám aj doménu weroro.cz a táto doména nie je k ničomu priradená (keď ju zadám, tak mi vypíše, že sa server nenašiel) a potrebujem aby ma po jej zadaní hodilo buď na weroro.sk alebo mi zobrazilo ten istý obsah ako na weroro.sk.
Denco: v helpe na websupporte som sa dočítal, niečo o platenom aliase ale to je podľa mňa blbosť za to platiť, takže sa to týkalo asi niečoho iného.
Proste mám doménu weroro.sk, ktorú keď zadám do prehliadača, tak mi otvorí stránku. ale mám aj doménu weroro.cz a táto doména nie je k ničomu priradená (keď ju zadám, tak mi vypíše, že sa server nenašiel) a potrebujem aby ma po jej zadaní hodilo buď na weroro.sk alebo mi zobrazilo ten istý obsah ako na weroro.sk.
Asi bude lepšie tam zavolať a spýtať sa na možnosti, ktoré máš. Na Webhouse majú platené presmerovanie, ale alias spravia zadarmo.
//Alebo pozri - http://support.websupport.sk/430554-Pre ... adresu?r=1 - neviem, či ti bude niečo vyhovovať.
//Alebo pozri - http://support.websupport.sk/430554-Pre ... adresu?r=1 - neviem, či ti bude niečo vyhovovať.
Podľa mňa za toto budeš musieť platiť..
https://www.websupport.sk/presmerovanie
Pár rokov dozadu som im platil presmerovanie jednej domény na subdoménu k inej doméne, na ktorej som mal hosting..
https://www.websupport.sk/presmerovanie
Pár rokov dozadu som im platil presmerovanie jednej domény na subdoménu k inej doméne, na ktorej som mal hosting..
-
weroro
Flash coder
brm: presne to som našiel aj ja. Myslel som, že na toto bude stačiť nejak upraviť DNS záznamy druhej domény, ale nejak v tom mám bordel, a nechcem tam niečo pokaziť, tak sa v tom ani nebudem vŕtať, kým si nebudem istý, čo vlastne robím.
Ako hovorím, si tam zavolaj, za opýtanie z teba neodkusnú 
-
masterdead
SysAdmin
Podla mna idealne riesenie je CNAME. Bezplatne a jednoduche.
http://en.wikipedia.org/wiki/CNAME_record
http://en.wikipedia.org/wiki/CNAME_record
-
audiotrack
VIP
masťo ma predbehol. CNAME si vieš upraviť vo websupporte aj sám, v časti DNS
Hmm.. to sú pekní vydrbanci, keď sa to dá spraviť takto "jednoducho".. a oni za to pýtajú 6,64€..
//až najbližšie budem chcieť spraviť nejaké zmeny na websupporte, určite sa prídem najskôr poradiť sem!

//až najbližšie budem chcieť spraviť nejaké zmeny na websupporte, určite sa prídem najskôr poradiť sem!
-
weroro
Flash coder
Niečo takéto som myslel. 
Pridal som CNAME pre doménu B v nasledovnom tvare
snáď to pomôže. Keď pôjdem na B.sk hodí ma to na A.sk
// brm: presne tak
Pridal som CNAME pre doménu B v nasledovnom tvare
Kód: Vybrať všetko
Názov domény Host ttl
*.B.sk A.sk 600
// brm: presne tak
-
audiotrack
VIP
aj cez shell sa dá spraviť všetko jednoducho, a oni za svoje "klikacie rozhranie" pýtajú 60€ pri VPS
-
PhYs0c
King
keby to nešlo daj vedieť, môžeš si ju presmerovať na môj hosting a odtiaľ redirect 
-
weroro
Flash coder
Zatiaľ to nefunguje.
Ak tú doménu viem nasmerovať na tvoj hosting (neviem ako to urobiť), nedá sa presmerovať aj priamo na ten mnou požadovaný?
Ak tú doménu viem nasmerovať na tvoj hosting (neviem ako to urobiť), nedá sa presmerovať aj priamo na ten mnou požadovaný?
-
PhYs0c
King
zmenou DNS u registrátora, no asi nie lebo ja ti to práve spravím cez ten alias
-
audiotrack
VIP
nastaviť DNS na tvoj hosting nie je problém, problém je nastaviť tvoj hosting aby predložil tú stránku aj k tomu druhému doménovému menu. Ak nemáš prístup k tomu serveru a nemôžeš si upraviť virtual host, tak to problém budeweroro napísal:Zatiaľ to nefunguje.
a neviem či CNAME dovoluje aj zástupné znaky vo forme hviezdičky. Ak to má byť pre celú subdoménu a nie len pre jednu stránku, tak fakt asi len ten alias. To si ale na začiatku nespomínal, písal si dve rôzne domény druhej úrovne (weroro.sk a weroro.cz)
-
weroro
Flash coder
Domény weroro, boli iba ako pomôcka, neriešim tie. Snažím sa pracovať s úplne inými doménami, ktoré majú aj odlišné názvy. CNAME som ešte včera prepísal na
Kód: Vybrať všetko
Názov domény Host ttl
B.sk A.sk 600
www.B.sk www.A.sk 600
-
audiotrack
VIP
a toto ti nefunguje^? Máš tam A-čkové záznamy v DNS tej domény b?
-
weroro
Flash coder
Nefunguje, kúpil som radšej presmerovanie.