To sa vytvarali nove nervove prepojeniaMek napísal:Napriklad pisat lavou rukou by som sa radsej neucil. Parkrat som sa o to pokusal a normalne som citil tu riadnu zataz na mozog, taku akusi nepohodu.
Obojrucnost - ambidextrousness, stat sa
Re: Obojrucnost - ambidextrousness, stat sa
-
galbavymartin
Light Professional
Ja som ľavák, hádžem pravou, kopem pravou, zeleninu čistím pravou ale nožom režem ľavou, tenis hrám pravou, príbor držím ako ľavák a niektoré veci ako vrtanie, šrubovanie, pílenie viem robiť obojručne. 
-
javatar
Hardcore addict
ja som pravak a ked som mal zlomeny palec na pravej ruke (mal som 13) tak som sa ucil viac pouzivat lavu ruku - pisanie mi slo totalne blbo ale asi za tyzden som sa naucil zaviazat si snurky na topankach cisto lavou rukou
myslim, ze psychicke poruchy pri pouzivani oboch ruk nenastanu ani u dietata pokial je k danej cinnosti motivovane samo
myslim, ze psychicke poruchy pri pouzivani oboch ruk nenastanu ani u dietata pokial je k danej cinnosti motivovane samo
A ja príbor držím v jednej ruke, lebo používam iba vidličku.
Ja som čistokrvný pravák, ale kamoša mám tiež takéto - píše pravou, kope pravou, ale hádže ľavou a ešte čosi s ňou robí.
Ja som čistokrvný pravák, ale kamoša mám tiež takéto - píše pravou, kope pravou, ale hádže ľavou a ešte čosi s ňou robí.
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
ze vraj vraj by ti to malo pomoct zlepsit vykon mozguXijo napísal:Skusali ste niekedy pouzivat svoju offhand ako dominantnu ruku? U mna je to v podstate aktualna tema. A preto sa chcem spytat co si myslite o nazore, ze nieje spravne ucit sa za lavaka - pisat, pracovat vsetko.
Dovod by mohol byt ze ak zatazim mozog na druhej hemisfere, tak sice sa naucim robit lavou rukou, ale pri tom stratim nejake nove schopnsti ktore by som mohol vylepsit a dostat sa omnoho dalej? Tiez pocuvam reci ze porucha reci (co je pri detoch v podstate potvrdene aj ked nie vsetkych[ked ich nutili byt pravakami])
Mate na to nejaky nazor, alebo skusenosti, nieco?
Kód: Vybrať všetko
1. Skúste písať inou rukou
Ak ste pravák, skúste občas používať ľavú ruku a naopak. Prinútite svoj mozog naučiť sa niečo nové a tým zlepšíte jeho funkciu.Re: Obojrucnost - ambidextrousness, stat sa
Velmi pekny clanok