Nemame spolocne zaluby. Ma to vyznam ?
Nemame spolocne zaluby. Ma to vyznam ?
Crta sa mi jeden vztah s novou znamostou. Je nam spolu dobre, rozumieme si, mame sa radi, sme podobne povahy a mame rovnake nazory na vela veci. Ale, je tu jedno ALE. Nemame velmi spolocne zaujmy. Ona vlastne nema takmer ziadne zaluby, stale len cita knihy, kazdodenne. Sport nepatri medzi jej zaluby, maximalne nejaky beh obcas a obcas bicykel a ja som dost sportovo zalozeny. Vela bicyklujem, korculujem a mam rad hocijake sporty, knihy necitam. Ona vacsinu casu je doma, cita knihy. Obcas ide s kamaratkou von, alebo len tak sama do mesta na nakupy, pozrie si telku, popocuva hudbu.
Ma takyto vztah podla vas vyznam ? Ked tam nie je medzi nami ziadna taka zaluba, proste nieco o com by sme sa vedeli dlho a opakovane rozpravat a mozno vykonavat tu zalubu spolu ? Akoze rozumieme si vyborne, ale je to stale take, ze skaceme z temy na temu ked sa rozpravame a vacsinou sa bavime o takych vseobecnych veciach, ze co sme robili, kde sme boli za posledne dni a tak. A mne tam trosku chyba to nieco, co by sme mali take spolocne a bavili by sme sa o tom a venovali sa tomu. Aspon zatial som nic take neobjavil, co by to mohlo byt, nieco take co bezne robia luda ? Napriek tomu vsak k nej citim nieco viac, zalubil som sa do nej, no toto o com som pisal mi v tom kus chyba. Ma to podla vas buducnost takto ?
A taka podotazka: ti, ktori mate partnera, mate nieco take spolocne? Spolocnu zalubu, ktorej sa spolu venujete ? Alebo ani nie ? Je to podla vas dolezite aby nieco take bolo ?
Ma takyto vztah podla vas vyznam ? Ked tam nie je medzi nami ziadna taka zaluba, proste nieco o com by sme sa vedeli dlho a opakovane rozpravat a mozno vykonavat tu zalubu spolu ? Akoze rozumieme si vyborne, ale je to stale take, ze skaceme z temy na temu ked sa rozpravame a vacsinou sa bavime o takych vseobecnych veciach, ze co sme robili, kde sme boli za posledne dni a tak. A mne tam trosku chyba to nieco, co by sme mali take spolocne a bavili by sme sa o tom a venovali sa tomu. Aspon zatial som nic take neobjavil, co by to mohlo byt, nieco take co bezne robia luda ? Napriek tomu vsak k nej citim nieco viac, zalubil som sa do nej, no toto o com som pisal mi v tom kus chyba. Ma to podla vas buducnost takto ?
A taka podotazka: ti, ktori mate partnera, mate nieco take spolocne? Spolocnu zalubu, ktorej sa spolu venujete ? Alebo ani nie ? Je to podla vas dolezite aby nieco take bolo ?
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nemame spolocne zaluby. Ma to vyznam ?
Ak mate rovnake nazory na vela veci, tak by to nemuselo byt uplne stratene. Ale z mojich skusenosti odlisne zaluby = nefunkcny vztah.
lenze jej jedina taka zaluba je to citanie. Neviem ci skusit aj ja citat, ci ma to nechyti, alebo skusit ju nalakat na nejaky moj konicek, alebo to nechat tak a neriesit konicky.
Ano nazory mame rovnake na velmi vela veci a sme aj take rovnake typy ludi. Prave to ma tak drzi, ze s tymto som spokojny.
Ano nazory mame rovnake na velmi vela veci a sme aj take rovnake typy ludi. Prave to ma tak drzi, ze s tymto som spokojny.
-
TommyHot
Addict
Tak si najdite nejaky novy spolocny konicek.
-
t0m4s3
Admin
To su fakt rady nad zlato, ty si tiez dokazes najst novy konicek "na povel"?
-
TommyHot
Addict
Dokazem ho aspon zacat hladat. Alebo co navrhujes? Zahodit vztah, lebo ma nic ine nezaujima, som lenivy a je mi dobre v mojej skatulke?
-
t0m4s3
Admin
Nevyzera, ze by ho nic nezaujimalo. Vztahy prichadzaju a odchadzaju, nemoze cakat, ze na prvy, druhy, treti-krat hned pozna osobu s ktorou stravi cely zivot.
no a je to az taky problem? poznam kopu parov sportovec- pohodlnejsie dievca, kde to klape bez problemov. tak si zasportujes a potom pojdes za nou a zabavite sa ako to pary robia, nepotrebujete na to spolocne konicky. hlavne ju k nicomu nenut, lebo ak je drevo a moc jej sporty nejdu, tak sa bude len hlupo citit potom..ak chces robit nieco spolocne, tak naplanuj nejake vylety alebo nejake zazitkove akcie.
inac vztah to zrovna nebol, ale intenzivne som sa stretaval dlhsiu dobu(rok+) s jednym dievcatom, a aj ked sme zaluby spolocne nemali, resp ani jeden ziadne extra nemal
sme sa malokedy nudili. az na nejake vynimky ako pozeranie filmov sme nikdy nic nerobili, len sme sa stretli, boli spolu, rozpravali sa, obcas si zaspasovali a tak. obom to stacilo a vacsinou nam bolo velmi fajn.
inac vztah to zrovna nebol, ale intenzivne som sa stretaval dlhsiu dobu(rok+) s jednym dievcatom, a aj ked sme zaluby spolocne nemali, resp ani jeden ziadne extra nemal
ja sa obavam toho, ze ked nam dojdu take vseobecne temy, tak ze sa po nejakej dlhsej dobe nebudeme mat o com rozpravat, kedze nemame ziadnu zalubu, o ktorej by sme sa bavili, a ze tym padom bude upadat konverzacia.
nehladaj sposoby ako sa to neda, ale ako sa to da
postupne na nieco pridete
a ak nie, bohuzial
postupne na nieco pridete
a ak nie, bohuzial
-
TommyHot
Addict
t0m4s3 napísal:Nevyzera, ze by ho nic nezaujimalo.
lebo ma nic INE nezaujima
To je az moc alibisticke. Ked mi je s niekym dobre a vsetko je super okrem toho, ze nemame spolocne zaujmy, tak sa aspon pokusim na tom nieco zmenit. Ak to nevyjde, tak to budem skusat az kym to vyjde, alebo zacnem hladat inu. Ale hodit hned flintu do zita, hlavne ked tam nie je iny zasadny problem je imho zbabele.t0m4s3 napísal:Vztahy prichadzaju a odchadzaju, nemoze cakat, ze na prvy, druhy, treti-krat hned pozna osobu s ktorou stravi cely zivot.
nechcem to urcite ukoncit kvoli tomuto problemu ... len som chcel vediet nazory ludi na toto, ci to ma do buducnosti sancu udrzat sa. Co si kto mysli ...
-
t0m4s3
Admin
Ved ty problem este ani nemas a uz riesis, ze to nechces kvoli nemu ukoncit. Nechaj tomu volny priebeh ako sa to vyvinie.
Nemam. Ale tak trosku mi to chyba, ze tam nie je nic take, ziadna aspon jedna spolocna zaluba, nieco take vacsie, nieco o co by sme sa zaujimali obaja a vedeli sa o tom bavit a tak.
Zhodneme sa samozrejme na nejakych filmoch, hudbe. Alebo mame obaja radi prechadzky, ale to je take obycajne, co vela ludi ma spolocne.
Chyba mi tam kus nieco take, ako napriklad, ze by sme obaja radi bicycklovali. Tym padom by sme si planovali spolu nejake tury na bikoch. Obaja by sme radi fotili, tak by sme chodili spolu robit nejake pekne fotky a rozoberali by sme techniky fotenia. Ci obaja by sme hrali na nejaky hudobny nastroj a ucili by sme sa spolu v tom zdokonalovat. Proste nieco taketo keby sme mali spolocne, by ma potesilo.
Zhodneme sa samozrejme na nejakych filmoch, hudbe. Alebo mame obaja radi prechadzky, ale to je take obycajne, co vela ludi ma spolocne.
Chyba mi tam kus nieco take, ako napriklad, ze by sme obaja radi bicycklovali. Tym padom by sme si planovali spolu nejake tury na bikoch. Obaja by sme radi fotili, tak by sme chodili spolu robit nejake pekne fotky a rozoberali by sme techniky fotenia. Ci obaja by sme hrali na nejaky hudobny nastroj a ucili by sme sa spolu v tom zdokonalovat. Proste nieco taketo keby sme mali spolocne, by ma potesilo.
-
TommyHot
Addict
A skusili ste ist spolu fotit, bicyklovat sa, alebo hrat na hudobny nastroj? Lebo mozno ani nevies a niektora z tych veci vas bavi oboch, len ste na to este neprisli.
No nie, neskusili sme. Okrem toho bicykla, to sme skusili. Ale prilis riesi take veci, akoze "treba nosit prilbu, a pokazi mi to uces, a potom budem zle vyzerat, a nechcem aby si ma taku videl"...
Ale take ine veci sme neskusili, asi by nebolo zle nieco takto skusit, vyskusat.
Ale take ine veci sme neskusili, asi by nebolo zle nieco takto skusit, vyskusat.
-
PhYs0c
King
začínam pociťovať podobný problém, ako dlho sa stretávate? my mesiac, a tiež sú to také bežné témy a je to takmer identicky ako u vás, ja rád idem na korčule, ale to chodieva aj ona ale nejak sa nám ešte nepodarilo ísť spoločne, a celkom rád čítam, síce to tiež aj ona
ale iné "témy"..ale tak o tom sa tak či tak moc nedá baviť.. spoločne pozeráme horory, to nás baví oboch, ale zatiaľ sme nemali ešte žiadnu takú dlhšiu zmysluplnejšiu debatu čo ma trochu mrzí, ale čakám že to príde časom keď sa ešte viac spoznáme
Veď, ak sa rada prechádza, tak skúste turistiku. Niečo ľahšie na začiatok. Kamarátka tiež bývala len začítaná v knihách, von skoro nechodila. Naproti tomu jej priateľ bol dobrodružnej povahy (niekoľkodňové turistiky v zahraničí). Tak našli kompromis a chodia na víkendové výlety po Slovensku- nejaká turistika, nejaké kultúrne podujatie (divadlo, výlet po meste, múzeá...)
Niečo si naplánujte. Spýtaj sa jej, kam by tak chcela ísť. Kým je vonku pekné počasie, tak skúste niečo spoločné. Potom sa budete mať o čom rozprávať. Budú to vaše spoločné akcie
Navyše, sa zrejme veľmi dlho nepoznáte. Takže stále máte čo o sebe objavovať
Vo vzťahu sa ľudia aj prispôsobujú. Možno ju teraz niečo nebaví, ale časom v tom nájde zaľúbenie. Alebo aj ty v niečom,čo má rada ona. Len musíte nájsť ten správny kompromis.
Niečo si naplánujte. Spýtaj sa jej, kam by tak chcela ísť. Kým je vonku pekné počasie, tak skúste niečo spoločné. Potom sa budete mať o čom rozprávať. Budú to vaše spoločné akcie
Navyše, sa zrejme veľmi dlho nepoznáte. Takže stále máte čo o sebe objavovať
-
p4ra
Redeemer
Ked mozem z vlastnej skusenosti, tak ti poviem za seba. My sme s mojou polovickou viac, ako 3 roky. Boli ups and downs, ale nakoniec sme to vzdy nejako spolocne vyriesili. Velakrat som pocul od mojej polovicky, ze nemame vela spolocnych zaujmov atd. - mna bavi praca, pocitace, filmy, serialy, knihy, ale taktiez ma velmi bavia sporty - takmer vsetky. Ju knihy, dramaticke filmy, sport (beh, plavanie, bicyklovanie), vylety. Ale vzhladom na povahu mojej prace a vsetko s tym spojene (hlavne cestovanie), na sport uz nemam tolko casu, aj ked sa teraz snazim chodit po praci behat, aby som mal jednak kondicku, ale aby som jej dokazal, ze aj sport mozeme robit spolocne...
.. aj ked istu chvilu potrvat dostat sa na jej kondicnu uroven ..
No napriek tomu su medzi nami rozdiely, ale cele je to o tolerancii. Nesmie sa samozrejme nic prehanat, a to zase vychadzam zo skusenosti. Ked vysiel novy BF3, tak som pri nom presedel hodiny a akosi som aj zabudol, ze mam partnerku. To mi bolo vycitane (pravom), a myslim si, ze som sa z toho poucil.
Ak vam na sebe zalezi, tak najdete jeden pre druheho pochopenie a nemyslim si, ze by si sa mal hned rozchadzat. Vela stastia.
.. aj ked istu chvilu potrvat dostat sa na jej kondicnu uroven ..
No napriek tomu su medzi nami rozdiely, ale cele je to o tolerancii. Nesmie sa samozrejme nic prehanat, a to zase vychadzam zo skusenosti. Ked vysiel novy BF3, tak som pri nom presedel hodiny a akosi som aj zabudol, ze mam partnerku. To mi bolo vycitane (pravom), a myslim si, ze som sa z toho poucil.
Ak vam na sebe zalezi, tak najdete jeden pre druheho pochopenie a nemyslim si, ze by si sa mal hned rozchadzat. Vela stastia.
S priateľom sme spolu takmer dva roky a skrz to, že sme od seba spočiatku bývali takmer 130km, od začiatku je to viac-menej o spoločnom bývaní. On je domased, rád rozoberie a vyčistí všetko, čo má displej, nemá nejako v láske čítanie a ja som pre zmenu nikdy neobsedela a ako som ráno vstala, tak som sa vracala po celom dni domov až večer, vždy s nejakou prečítanou knihou. Prvé mesiace sme sa kvôli tomu pravidelne hádali, že nikam nejdeme/musíme niekam ísť a pod. a ako sme spolu začali bývať v septembri (rovnaká škola), tak už sme sa veľakrát takmer sťahovali a rozišli. Pointa je v tom, že ak s ňou naozaj chceš byť, tak sa dokážeš prispôsobiť aj takejto situácii a budeš vedieť nájsť kompromis, ktorý bude vyhovovať obom. Keď viem, že sa mu nikam nechce a predsa so mnou niekam ide, tak sa ho vždy snažím po zvyšok dňa nerušiť, nech je aj on spokojný. Raz kriví ústa jemu od zeleniny na obed, raz mne od niečoho sladkého. Knihy, čo som mu dala ako darček, sú doteraz na polici v skrini etc. A predsa to ide. Časom sme sa prispôsobili tomu druhému a odkedy má kreslo a čajník, tak už počujem aj to, že tú knihu vezme a prečíta ju.
K Tvojej otázke -> netreba mať iba spoločné záujmy, skôr sa snažiť tomu druhému urobiť radosť tým, že si ich budete navzájom plniť, aj keď sú odlišné a budete vedieť, že pre seba chcete niečo urobiť a časom sa aj tak skĺbia. Pri nás sa tiež chytali za hlavu, že to nemá cenu. Keď bude z Tvojej strany vidieť chuť na zmenu a nejaký kompromis, tak sa k tomu veľmi rada pridá a ako sa budete spoznávať, tak sa buď nájde niečo spoločné, alebo si to vytvoríte
K Tvojej otázke -> netreba mať iba spoločné záujmy, skôr sa snažiť tomu druhému urobiť radosť tým, že si ich budete navzájom plniť, aj keď sú odlišné a budete vedieť, že pre seba chcete niečo urobiť a časom sa aj tak skĺbia. Pri nás sa tiež chytali za hlavu, že to nemá cenu. Keď bude z Tvojej strany vidieť chuť na zmenu a nejaký kompromis, tak sa k tomu veľmi rada pridá a ako sa budete spoznávať, tak sa buď nájde niečo spoločné, alebo si to vytvoríte