Problem s rozdelením HDD pri instalacii win7

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Problem s rozdelením HDD pri instalacii win7

Príspevok od používateľa Gnogl »

cavte, mam problem s instalaciou windowsu do notebooku Lenovo IdeaPad G580 Dark Metal inštalacia sa v pohode spusti všetko ale ked dojdem ku kroku kde sa ma dat rozdelit hdd tak sa mi zobrazi tabulka kam chcete nainštalovat system windows? a v nej 4 polozky:
disk 0 Oblast1-typ systém-má 29,3GB
disk 0 Oblast2-typ primárny-má 29,3GB
disk 0-nevyhradene miesto, má 406GB
disk 0 Oblast 3:LENOVO_PART-typ OEM(vyhradené)-ma 1,1GB
problem je ten, že ani do jedneho sa mi windows neda nainštalovať, a nevyhradene miesto sa neda prerozdeliť, jednoduch dam vytvorit novú particiu a potvrdim, chvilu nacitava a potom sa nič nevytvorí
ked kliknem na oblast 1 alebo 2 napíše že : Systém windows sa nedá nainštalovať na tento disk.Vybratý disk má tabulku oblasti mbr.Na systémoch typu EFI mozete systém Windows inštalovať iba na disky GPT
System windows sa neda nainstalovat do tohto priestoru pevneho disku.System windows sa musi inštalovat v oblasti naformátovanej na systém súborov NTFS
notebook je nový kupovaný bez OS
dik za rady :)
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s rozdelením HDD pri instalacii win7

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

zmaz oblast 1 a oblast 2, vytvor z nich len jednu, tych 58GB bude tak akurat, 29GB je na W7 aj tak malo, to by si mal za chvilu zapratane...

//autoeditácia príspevku (04 Sep 2013, 15:24)
inak ak to spravis tak ti (s najvacsou pravdepodobnostou) vytvori aj tak 2 oblasti,
prva bude mat 100MB a bude "vyhradena systemom", tu si nevsimaj...
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

tak urobil som ako si povedal, odstranil som ich, ale ked som ich odstranil tak sa mi tie GB z oblasti 1 a 2 pripočítali k nevyhradenemu miestu, ale nejde mi vytvorit novu oblast dam normalne nový dam ze chcem 150 000MB dám použiť a napíše mi tabulku ze Za učelom správnej funkčnosti všetkých súčastí systému Windows moze systém Windows vytvoriť dalsie oblasti pre systémové súbory, to je normalne čo som pozeral aj videa na youtube, dam ok chvilu nacitava a potom sa nič neobajavi ziadna nová oblast stale su tam len tie dve-nevyhradene miesto a oblast 1 lenovo vyhradena :/ mozno sa bude musiet nastavit v biose alebo neviem ,toto sa mi ešte v zivote nestalo :/

//autoeditácia príspevku (04 Sep 2013, 18:12)
ok už to ide :) dik za radu :)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa strapaty »

ao si to vyriesil ??? mam podobny problem .... mam tam w8 ... tie by som tam chcel nechat a k nim nainstaloovat dualboot w7 a ubuntu ale nejde mi to ... neviem ci je to uefi alebo zavadzacom w8 ....
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

vieš čo nakonieč som n to nemal nervy, pustil som brata k tomu on mi niečo povedal ze to pustal cez sata v boot menu ci v biose..neviem presne ti povedat :) treba len skusat vsetko mozne :)
Napísať odpoveď