Email nedoručený (žiadny spam, žiadna chyba)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Email nedoručený (žiadny spam, žiadna chyba)

Príspevok od používateľa slay »

Na webe je formulár, ktorý po vyplnení a submite odošle userovi potvrdzujúci email. Otestoval som to asi 100 krát a vždy to doručilo bez problémov. Hneď ako som to spustil, prvému userovi mail nedošiel.

Čo som už skúšal a nepomohlo:
0. Mail bol pôvodne HTML formát, dal som čistý text.
1. Menil som aj metódu z PHPmail na Sendmail.
2. Pozrel som každý error log aký som našiel a nič.
3. Na adrese odosielateľa, nie je žiadny mail o nedoručení alebo tak niečo.
4. Usera som znavigoval aby si pridal web na svojom mail serveri do whitelistu.
5. Usera som znavigoval aby si povolil zaškrtol možnosť, že spam sa nemaže ale doručí s predmetom spam.

Na alternatívnu adresu usera mail bol doručený - teda funguje aj formulár aj odosielanie.

Kde kur*a kurevská môže byť problém? Any idea?

Web beží na joomla.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Re: Email nedoručený (žiadny spam, žiadna chyba)

Príspevok od používateľa Numline1 »

Kde ma uzivatel e-mail? Niektore pseudo mail hostingy (azet...) maju obcas problem s prijmanim posty z niektorych serverov.
slay
Addict
Addict

No je to firma, majú vlastný web,používajú na správu setup.sk, takže WebHouse ako hosting. Fakt neviem čo mám ešte skúsiť, jediné čo ma napadá je, že tie nastavenie antispamu sa neprejavia realtime, tak ešte zajtra ich skúsim pretestovať. Ale inak mi došli nápady.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Ak mas moznost, pozri este logy tvojho mailserveru. Skusal si poslat na tu adresu mail aj z postoveho klienta (samozrejme z toho isteho serveru).?
slay
Addict
Addict

Hmm, no to ma napadlo ako prvé, len akosi nemám poňatia ako také niečo spraviť. Teda je mi jasné, že asi musím poslať serveru nejakú takú srandu aby mi niekde u mňa uložil nejaký log. Ale teda neviem ani kam to nahodiť, ani čo, ani ako. :) Ale rád sa dozviem niečo nové.

K tej druhej vete. No áno, pri registrácii bol odoslaný userovi automaticky mail s údajmi a ten došiel v pohode. Práve preto nechápačka čo to haluzí. Myslel som si, že mail je nejaký divný, že neprejde cez tie spam testy, ale ani holý text neprejde.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Pozri co mas nastevene ako odosielatela mailu. Vacsina hostingou uz dnes musi mat odosielatela skutocny email u nich.
slay
Addict
Addict

awtt napísal:Pozri co mas nastevene ako odosielatela mailu. Vacsina hostingou uz dnes musi mat odosielatela skutocny email u nich.
No zmenil som to teraz tak, že to ide cez SMTP ssl. Prihlási sa to na taký mail, z ktorého je aj skutočné "FROM", plus požiadal som usera nech si do whitelistu pridá aj *@websupport.sk. Tak už len čakám nech to otestuje. Pred tým to šlo cez PHPmail a rátam, že tam je to iná procedúra a inak vyzerá hlava toho mailu.

Ale ak by to aj šlo tak mám nervy, lebo nejaký whitelist nemôžem žiadať od každého nech si nastavuje. Musí to fachčiť bez takých blbostí. Takže uvidím no.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Toto sa da omrdat cez SPF.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ak mas hosting u websupportu tak ako odosielatela musis mat nejaky e-mail ktory je u nich. Maju to takto osetrene.
Ja musim mat [email protected] napr.
Skus to takto a nemal by si potrebovat ziadne SMTP.
slay
Addict
Addict

Problem solved. Neviem presne prečo, ale moja teoria je, že ak to ide cez PHPmail alebo take niečo, tak tá adresa odosielateľa je tam proste nejako dynamicky dohodená z default nastavení CMSka, potom sa zavolá mailserver a ten to nejako zrieši. Na hlavičke mailu sa to nejako prejaví. Keď som to nastavil cez SMTP, tak je to ako keby sa odosielala pošta priamo z môjho mailového konta, schválne som nedal žiadne alternatívne "FROM". A takto to prešlo. Teda u tohto jedného, to zatiaľ funguje.
Napísať odpoveď