Reklamacia auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ivo1001
Zablokovaný
Zablokovaný

Reklamacia auta

Príspevok od používateľa ivo1001 »

Ahojte. Mam auto, ktore je este v zaruke a nieco nie je v poriadku. Bol som to reklamovat a oni si chybu odfotili, a ze musia to poslat na posudenie a schvalenie, a ze az potom to mozu opravit u nich, ked im to schvalia. Odfotili a poslali to pred 3 tyzdnami, vypisali papier a odvtedy sa neozvali. Tak som tam zasiel a povedali mi, ze este im neprislo vyjadrenie, ci je to schvalene, vraj to trva niekedy aj mesiac. No a moja otazka je, nema byt reklamacia vybavena odo dna podania reklamacie do 30 dni ? Viem, ze pri elektronike napriklad sa mi uz raz stalo, ze nebola reklamacia vybavena do 30 dni a tak som pozadoval vratenie penazi. Ale pri aute nepredpokladam, ze by boli ochotni vratit tolko penazi.
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Reklamacia auta

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

o aku zavadu ide, ak to zatial iba fotili?

podla mna ak je maximalna doba trvania reklamacie dana zakonom, tak pod toto spadaju aj motorove vozidla...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ty to auto normalne pouzivas alebo stoji niekde u nich?
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

Ak splnas vsetky podmienky reklamacie, nevidim dovod preco by sa nemalo vratenie penazi vztahovat aj na auto.
Zvlast kvoli sume- neviem o ake auto sa jedna, ale ak by si pogooglil, najdes napr. aj reproduktory a inu elektroniku v cene auta, kde by podla tejto logiky uz mali podmienky na vratenie penazi byt splnene :)
Juicy
King
King

Nepovedal by som, ze v pripade auta mozno k veci reklamacie pristupovat ako ku kazdemu inemu tovaru. Predsa to nie su tenisky za 30€. Znamemu pokaslali auto na garancnej prehliadke a muselo ho odviezt az do fabriky lebo v servise si s tym nevedeli rady...bol bez svojho auta cca 6 tyzdnov, dostal na tu dobu nahradne (Peugeot :D ). Ak chcel reklamaciu tak by to bolo na siroke lakte a stacilo, ked povedali carovne slovicko amortizacia a uvedomil si, ze by na tom este prerobil...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Juicy, taras. Je to jedno, ci je to auto alebo klavesnica. Zakon o reklamaciach jednoznacne hovori o tom, ze ododna podania predmetnej veci, ktora ma nejaku vadu ma kupujuci narok na vyjadenie, odskodnenie alebo vymenenie do 30 dni.
Juicy
King
King

Samozrejme lebo v tejto bananovej republike kazdy poctivo dodrzuje zakony a je sakra rozdiel medzi tym na co mas narok a co v skutocnosti dosiahnes. :roll: Velky predajca aut ma tak u zadku nejakych 30 dni.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Predstav si, ze existuje aj elektronika, ktorej rozmery su asi ako malicky kufricek a jej cena prevysuje cenu maleho bytu v Bratislave. :D A aj taketo veci su reklamovatelne.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Co takto zavolat SOI pre prislusny kraj? ochotne poradia...
ivo1001
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ivo1001 »

auto pouzivam riadne, nie je to taka zavada, kvoli ktorej by bolo auto nepojazdne, takze nestoji u nich. Na jednom mieste sa lupe lak.

Ked to je u mna, tak plati aj takto podla vas tych 30 dni ?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

a preco by to platit nemalo? pocita sa datum kedy bola reklamacia spisana a od toho datumu 30 dni, co hovori zakon o reklamaciach. ale neondej sa a zajtra pekne zavolaj na SOI a oni ti povedia prsne vsetko. ja ked mam problem, tak telefonujem tiez a stale boli napomocni..
Napísať odpoveď