Odhlásenie vozidla z evidencie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Lester333
Novice
Novice

Odhlásenie vozidla z evidencie

Príspevok od používateľa Lester333 »

Čaute ľudia. Mám tu drobný problémik a potreboval by som poradiť. Prednedávnom som predal auto a už som ho samozrejme aj odhlásil lenže ten hajzlík ktorému som to auto predal ho do 15stich dní neprihlásil a teraz odomňa chce aby som mu zaplatil prepis čo som samozrejme odmietol. Potreboval by som vedieť ako teraz postupovať a či mi hrozia zato nejaké problémy alebo niečo. Nemáte tu náhodou niekto stým skúsenosti?
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Odhlásenie vozidla z evidencie

Príspevok od používateľa Grim »

...nie, tebe nehrozia žiadne problémy, ty si si všetky povinnosti splnil a teraz je to už LEN JEHO PROBLÉM...
Lester333
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Lester333 »

On niečo spomínal že to auto je vpodstate ešte stále moje a že ak sa neprihlási do 30tich dní tak sa mi to auto vráti a vraj budem platiť pokutu a budem musieť robiť aj kontrolu originality a nejak blbosti tam ešte spomínal. Vraj mu to takto povedali na polícii. Tak ja už neviem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...hovno sa ti vráti, kúpna zmluva bola podpísaná, právne je auto jeho...tebe sa žiadne auto nevráti, splnenie všetkých náležitostí si musí splniť on, ak to nestihol prihlásiť, je to len jeho problém a nie tvoj, či čo si ho mal prosíkať, aby ho prihlásil, lebo z toho nechceš mať problémy? Ako sa zamysli naozaj logicky, skús zapnúť logické centrum mozgu, ak funguje a spýtaj sa sám seba, či by to bolo právne v poriadku, že napr. niekto si nezaplatí daň a náhodou si jeho sused, tak si povinný ju zaplatiť ty...ak sa ti ho bude snažiť vrátiť, môžeš sa mu vysmiať do xichtu, to auto je jeho, či prihlásené alebo nie...ak chceš aby som ti napísal niečo iné, napíš a ja ti napíšem, že má pravdu a mal by si byť posraný od strachu a radšej mu to zaplatiť...to chceš počuť? Lebo mne to tak pripadá...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ked si ho odhlasoval tak ti do technickeho nahodou nezapisali meno noveho majitela ? Neviem, ci sa to tak robi, ale ukazoval mi to kolega, ked kupoval auto. V technicky mal nejak preciarknuty a dopisane svoje meno s peciatkou KRPZ. Ja si uz nepamatam, ako som to mal pri prepise ja.
Ale ako pise Grim: ak mas kupno predajnu zmluvu, tak by som tomu nevenoval ziadnu pozornost.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak je podpísaná kúpna zmluva, je to auto jeho. Tam to končí, viac nie je čo riešiť. Že si ho on neprihlásil je jeho bordel. Tvojou povinnosťou pri predaji je to auto odhlásil (to si spravil) a zrušiť PZP
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, pri odhlásení sa do techničáku píše nový majiteľ a potom ten techničák posielaš novému majiteľovi, ktorý s ním musí ísť prihlásiť auto na políciu na svoje meno.

Ak si si splnil svoje povinnosti (odhlásil si auto, zrušil PZP), Ty už s tým naozaj nič nemáš, on zmeškal lehotu a teraz ho to vyjde drahšie, mám pocit, že bude musieť robiť aj kontrolu originality a neviem čo ešte.
Napísať odpoveď