SAMSUNG GALAXY S2 OPRAVA

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
elpaso
Amateur
Amateur

SAMSUNG GALAXY S2 OPRAVA

Príspevok od používateľa elpaso »

Dobrý deň. Potreboval by som pomôcť s docela dôležitou vecou. Pred asi 2 týždňami som si rozbil display na mojom samsung galaxy S2 a oprava stojí 130€. Avšak zistil som že keby som si objednal display digitizer a touch screen v jednom stálo by to 60€ s tým že by som si to vymenil sám čo by pre mňa až taký problém nebol. Problém však je rozpoznať na ebay správnu vec. Je tu toho dosť veľa za nižšiu cenu aj vyššiu a ja mám z toho dosť ťažkú hlavu. Čo ak objednám zle? Bol by som teda rád keby mi s tým niekto ochotný pomohol.

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40

Akékoľvek info o mojom telefóne napíšem. Zatiaľ ďakujem :)

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2013, 11:39)
Tu sú nejaké ilustračné foto :plus:
Prílohy
IMG_0863111111.jpg
IMG_086522222.jpg
IMG_086633333.jpg
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SAMSUNG GALAXY S2 OPRAVA

Príspevok od používateľa hrban »

vzadu na štítku máš označené, Model: GT-I9100
podľa toho ber, nemáš čo pokaziť, ak je ten display pre 9100 tak je pre I9100, ak je pre I9105 tak tam pasovať nebude, cena je rôzna preto, lebo bude asi iný výrobca, alebo sa chce predávajúci viac nabaliť, aj tak idú tieto display-e z číny za pár eur podľa toho koľko ich berieš naraz

takisto, je rozdiel, či má display aj ten stredný (plastový) rám alebo nie. Osobne volím pôvodný rám ponechať, tie rámy z ebay-u sú lepenky, origo je tvrdý plast, ale budeš potrebovať ešte lepidlo čo dáš po opraji skla aby sa to neodlepovalo, sám som menil display na S2 a keď som to tam nedal, tak Digitizer nefungoval na krajocha a bola tam viditeľná medzera
buď tam daj dvojzložkové lepidlo (rýchlejšie ale nebezpečnejšie ak niečo nenalepíš správne tak to už nikdy nedáš dole)
alebo http://www.amazon.com/Adhesive-Sticker- ... B004WIQW3U veľa strihania a lepenia tenkej pásky ale efekt na nezaplatenie, a takmer ako originál lepidlo čo tam je, len si zvoľ farbu, čierne alebo sivé
elpaso
Amateur
Amateur

Nazdar , super ďakujem za rady len ja som myslel že keď už kúpim kompletne celú tú prednú stranu bude len stačiť na ňu prehodiť tú zadnú elektroniku, baterku, zadný rám a bude to všetko ok. Viem že lacnejšia je varianta že kúpim za 5 libier len to predné jemné sklo a zlepím rozbité z pôvodného digitizéra čo je veľmi nebezpečné a nové tam nalepím. Za 60€ je to bezpečnejšie že to tam len osadím a predok bude nový. Inak by ma to stálo 130€ s výmenou a opravou. Tak neviem teda. Skúsim objednať a uvidím. Chcel som si byť istý.

Black LCD display Touch Screen digitiser tool for Samsung i9100 Galaxy S II CK#A

//autoeditácia príspevku (05 Sep 2013, 14:50)
Naozaj ak si kúpim tento digitizér budem musieť niečo lepiť?

http://www.ebay.co.uk/itm/Black-For-Sam ... 4d101170c6
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

kup to aj s tym ramom a mas po starostiach. Lepenie nieje narocne ale ak je to uz zlepene oto pokoj. A ano ten link co si sem dal naposledy je spravny.
elpaso
Amateur
Amateur

Super Ďakujem moc. Aj tak viem že určite skúsim aj tú druhú variantu keďže mi ostane ten rozbitý displej. Ten opravím a potom buď predám alebo si nechám do zásoby :P Dík za rady
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pri samsungu rozbité sklo nevymeníš, LCD je s digi spojené jedným káblom a takisto meniť sklo bez LCD je neuveriteľne náročné, ani mne sa to nepodarilo a to som v rozoberaní zbehlý, proste je to tak nalepené a LCD je tak krehké, že len trošku prehneš rám a LCD pukne, preto sa kupuje pri prasknutom skle aj LCD, pri vyberaní skla i to dobré LCD proste pukne
s tým rámom by som si to ale rozmyslel... menil som raz LCD aj s rámom a ten rám je viditelne SHIT a takisto aj tak rýchlo praskne, fakt si to dobre rozmysli, či sa ti neoplatí trápiť o trošku navyše... ja hovorím zo skúsenosti, neviem ako kolega hore... ten len asi niekde čítal v recenziách ...
praskol mi rám a musel som kupovať nanovo LCD s digi lebo z toho prasknutého rámu to LCD dole proste nedáš, nech by si akokoľvek dobrý, ešte som nevidel video na YT kde by niekto pri samsungu dal dole digi bez poškodenia LCD a v každom popise autora je to proste spomenuté, že to ešte neskúšali alebo sa im to nepdarilo ...
a cena o kvalite nerozhoduje, či som kupoval za 50€ alebo 150€ ten rám bol proste rovnaký shit ... neporovnateľné s originálom ...
elpaso
Amateur
Amateur

Takže ak som to správne pochopil tak nemá zmysel meniť to celé ako som plánoval (cena 60€ ) ale len vymeniť predné sklíčko a potrápiť sa trocha viac(10€).

Ja mám obavy len z dvoch vecí a to:
1) že pri nahrievaní sklíčka teovzdušnou pištolou poškodím digitelizer,
2) že pri jemnom odstraňovaní sklíčka poškriabem alebo prasknem digitelizer.

Ja som narzdiel od teba laik a v oprave displayov nemám žiadne skúsenosti takže to tak aj bude vyzerať. Asi neviem do čoho idem.
:? Ale chcel by som mať ten display opravený :cry:

Dik
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie pochopil si to zle. On myslel vymenit displej so sklom ako celok no bez toho ramceka chromoveho tej umelej hmoty. Cize budes musiet zo stareho ramceku odlepit stary displej a sklo (stary displej 100% poskodis) a nalepit tam novy. je to o cca 10€ lacnejsie . cize ta to vyjde na cca 50€
elpaso
Amateur
Amateur

Aha jasne. No dobre teda dám sa do toho. Pomozete mi vybrat z ebay-u presne to co potrebujem len bez toho ramu? Ja dnes skusim nieco presnejsie pokukat a dam sem par linkov.Len kvoli spravnosti aby som nieco nepoplietol. Dik za vysvetlenie a pomoc.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Potrebujes toto. Mas tu tri linky odomna, 1 je z ciny za v prepocte 52 euro

http://www.ebay.com/itm/Full-LCD-Displa ... 35ca61929f

http://www.ebay.co.uk/itm/For-Black-Sam ... 27d6f5e08f
a ten druhy je z anglicka za 65€.

Z ciny dodanie cca 2-5 tyzdnov z anglicka 1-2 tyzdne max.

Alebo tento kus za cca 85€

http://www.ebay.com/itm/BREND-NEW-GENUI ... 258164e783

to mas original diel komplet uz s tym ramcekom co je jednoduchsie na montaz.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ešte by som doplnil, to z číny je free shiping, to z anglicka si musíš platiť (cca 5€), ale pri veľa predajcoch z číny keď si doplatíš cca 7€ tak ti do dojde do týždňa, treba kontaktovať predajcu
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

toto presne sa riesilo v teme samsung galaxy s2 par stran dozadu.
menil som display
objednane z ciny cez ebay vymenil som to sam doma a funguje bez problemov... nic netreba lepit... kup komplet ten display a vymen. na youtube je aj komplet video ako nato, nie je to nic zlozite
Napísať odpoveď