mám nemilý problém s internetom, ktorý poskytuje Satro (Satronet). Doposiaľ všetko šlapalo ako hodinky už niekoľko rokov, ale v poslednom čase cca 2 týždne mi začal robiť len nervy a neviem si rady. Problém spočíva v tom, že akonáhle som pripojený na internet cez modem Cisco EPC3010 asi pol hodinu, prestane mi načítavať stránky, hneď sa resetuje a dlho načítava diódu pri skratke US (upstream). Robilo to aj pri starom modeme, tak som si povedal, že chyba musí byť v ňom, tak som ho išiel vymeniť, mám teraz tento Cisco EPC3010, predtým som mal nejaký modem od Motoroly, ale problém pretrváva. Tak som si povedal, že skúsim vymeniť sieťovú kartu, keďže PC nepatrí medzi najnovšie, ale ani výmena sieťovej karty nepomohla a stále počas browsovania na nete sa mi modem resetuje s tým, že mi musí všetky diódy načítať odznovu, potom vypíše, že lokálny kábel bol odpojený, ešte raz ho načíta a už zase ide. Neviem vážne v čom je problém
Problém s internetom/modemom
-
Murder_Inc
Star
Problém s internetom/modemom
Zdravím Vás všetkých,
mám nemilý problém s internetom, ktorý poskytuje Satro (Satronet). Doposiaľ všetko šlapalo ako hodinky už niekoľko rokov, ale v poslednom čase cca 2 týždne mi začal robiť len nervy a neviem si rady. Problém spočíva v tom, že akonáhle som pripojený na internet cez modem Cisco EPC3010 asi pol hodinu, prestane mi načítavať stránky, hneď sa resetuje a dlho načítava diódu pri skratke US (upstream). Robilo to aj pri starom modeme, tak som si povedal, že chyba musí byť v ňom, tak som ho išiel vymeniť, mám teraz tento Cisco EPC3010, predtým som mal nejaký modem od Motoroly, ale problém pretrváva. Tak som si povedal, že skúsim vymeniť sieťovú kartu, keďže PC nepatrí medzi najnovšie, ale ani výmena sieťovej karty nepomohla a stále počas browsovania na nete sa mi modem resetuje s tým, že mi musí všetky diódy načítať odznovu, potom vypíše, že lokálny kábel bol odpojený, ešte raz ho načíta a už zase ide. Neviem vážne v čom je problém
Vymenil som aj modem, aj sieťovú kartu. Za každú radu budem vďačný.
Re: Problém s internetom/modemom
na infolinku providera si volal, nemaju oni u seba problem? spytaj sa ich, ci neregistruju nejake vypadky na tvojej linke
-
Murder_Inc
Star
Osobne som bol za technikmi a povedali, že aby som skúsil vymeniť modem a vyskúšať či to bude ešte robiť. Urobil som tak, dokonca aj sieťovú kartu som vymenil a stále problém nie je vyriešený. Keď som menil sieťovú kartu (v presvedčení, že bude chyba v nej), nový modem so starou sieťovou kartou sa nechcel vôbec načítať, stále blikala dióda pri US (upstream) a ďalej sa nepohla, len mi stále resetovalo modem s hláškou, že sieťový kábel bol odpojený, potom zase načítavalo a takto dokola. Proste musia svietiť všetky diódy a blikať len jedna oranžová. Teraz som urobil výmenu sieťovej karty, výpadky netu stále sú, ale aspoň sa načíta aj tá tretia zo štyroch diód.
iny komp si skusal?
-
Murder_Inc
Star
Nie, lebo by som musel vymeniť sieťovú kartu, pretože Satro ma eviduje pod mojou fyzickou adresou zo sieťovej karty, čiže nemôžem napojiť iný PC na prípojku. Mám len noťas, keby mám nejaký PC, skúsil by som prehodiť sieťovku, ale bohužiaľ nemám to ako vyskúšať. Skúsim ešte raz teda kontaktovať priamo technikov v pondelok
zmena MAC adresy trva asi 18 sekund + restart sietovky, do minuty v pohode
-
Murder_Inc
Star
Lenže zmenu MAC adresy musím nahlásiť cez zákaznícku linku Satro a vtedy keď som menil sieťovku, tak pracovníčka mi povedala, že 2 až 3 hodiny trvá zmena 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nie ty nemusíš meniť MAC u nich, ty si zmeníš MAC na svojej sieťovke, resp zamaskuješ, na inom PC môžeš použiť MAC, ktorú majú oni v systéme, teda tá čo si im už volal a oni ju zapísali
-
Murder_Inc
Star
Jaj tak, ale aj tak nemám PC druhý kde by som to mohol vyskúšať, jedine na noťasi ak by sa to dalo
aj na notebooku, nie je problem
-
Murder_Inc
Star
Skúsim to otestovať v pondelok a napíšem ako som dopadol, zatiaľ ďakujem. K+ 
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2013, 21:40)
Už viem v čom bol problém...je to celkom vtipné, ale už šlape ako predtým
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2013, 21:40)
Už viem v čom bol problém...je to celkom vtipné, ale už šlape ako predtým
A kde bol napokon pes zakopaný ?
...
-
Murder_Inc
Star
Ako som písal je to vtipné, ale po všetkom tom skúšaní a vymieňaní hardware-u, som sa išiel pozrieť do obývačky na kabeláž od kabelovky a keď som tak pozeral, sa mi zdalo, že jeden kábel je trošku uvoľnený. Tak som ho pritiahol do tej veci (fakt netuším ako sa volá tá krabička od kabelovky
) a net už nemá žiadne výpadky ani nič
Tá krabička je pod oknami, kde je aj balkón, mama sa tam stále motá a niečo aj hovorila, že sa tam niekto vŕtal, keď jej ťahali kábel do TV do izby.