Vzťah bez fyzického zblíženia

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ivo1001
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Vzťah bez fyzického zblíženia

Príspevok od používateľa ivo1001 »

Rozpraval som sa vcera s jednou silne veriacou kamoskou o tomto. Ma frajera, ktory je vsak tiez tak isto veriaci a teda nemali ziadny sex doteraz. Su spolu asi rok a pol, a buduci rok maju naplanovanu svadbu. Dokonca niekolko mesiacov trvalo kym sa vobec zacali bozkavat ci drzat za ruky.
No ale co sa tyka tejto temy, povedala mi, ze ona by si nevedela predstavit, ze by chodila s niekym neveriacim. Ze by si nevedela predstavit ako by vychovavali spolu deti, lebo by sa nevedeli zhodnut na vychove, kedze ona by chcela krestansku vychovu a partner nie. A co sa tyka sexu, ze urcite by mu to nedovolila do svadby. A ze ak by aj nahodou chodila s niekym neveriacim a nechal by ju kvoli tomu, ze sex az po svadbe, ze by si povedala, ze to nebol ten pravy. Proste povedala by si, ze to Boh tak chcel, ze to nebol ten pravy a ze to tak malo dopadnut. Teda predpokladam, ze by ju to ani nejak moc nevzalo, ten rozchod myslim. A este, ze ak by bol neveriaci, ze urcite by sa snazila zo vsetkych sil, aby sa stal veriacim. Ze podla nej nemoze fungovat vztah medzi neveriacim a silne veriacim clovekom. Ale zas ona, ta moja kamoska je az taky extrem by som povedal. Ona fakt, ze zije tym kazdodenne. Modli sa kazdy den, cita bibliu, pravidelne do kostola v nedelu, dokonca aj piatky nejake zhromazdenia, soboty nejake modlitebne stretka, utorky nejake domace posedenia s ludmi z kostola a tak. Asi ta tvoja priatelka nebude az takyto extrem.

Su podla mna 3 typu takych veriacich ludi:
1. Ti, ktori su pseudokrestania, alebo len formalni krestania. Ze hovoria, ze su veriaci, ale pritom tak neziju.
2. Taki, ktori chodia do kostola kazdu nedelu a dodrziavaju take tie krestanske zasady ako sex az po svadbe, ale neprehanaju to s modlenim a podobne.
3. No a potom su taki, ktori tym doslova ziju a presne takyto priklad je ta moja kamoska.

Ta tvoja priatelka bude podla toho co pises asi ten druhy typ.
martinwa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinwa »

Dá sa povedať, že verím v Boha - avšak neverím cirkvi ani slovo, nerešpektujem ju a rovnako ani tieto "zvyky a zákonitosti" ktoré si vymysleli. Partnerka je tiež kresťanka, chodíme spolu rok a pol (obaja 17) - sexovať sme začai asi po polroku chodenia. Netlačil som moc na to vtedy, predsa len ešte to nie je také strašné ako prípad vyššie čo sa týka veku a doby čakania.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Pekna myslienka bola k tejto teme vo filme Troja... "Bohovia nam zavidia nasu smrtelnost, pretoze kazda chvila moze byt posledna a vsetko je tak krajsie..."

Preco by sa mal clovek podriadovat Bohu, ked od neho dostal slobodu? Pokial sukam s priatelkou z lasky a ona so mnou tiez, tak tym nikomu predsa neublizujeme...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

kayko ked sukate bez lasky, tak tym niekomu ublizujete?
Paulie
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Paulie »

kayko napísal:este by ma zaujimalo, ci si ty panic? Ak si uz mal sex, tak na dalsi do svadby urcite cakat nechces.
Panic nie som, mám za sebou jeden vzťah, ktorý (kým fungoval) bol plnohodnotný vo všetkých smeroch. Takže na ďalší sex do svadby čakať určite nechcem, najmä preto čo všetko takému vzťahu bez sexu chýba...
Hellboy248 napísal:treba si to ocheckovat, zobrat na tyzden niekde na chatu alebo ku sebe nastahovat ..celkovo uvidis spravanie, chovanie, zvyky (dobre ci zle) a uvidis ..ked sa bude modlit rano naobed vecer pri posteli jak moj dedo tak ta holka je uz otrokom svojej viery
To som už dávno ocheckoval... bolo niekoľko príležitostí kedy sme zopár dní strávili len sami... S modlením to nepreháňa (žiadne modlenie ráno, naobed, večer), sem-tam prežehnanie pred jedlom, do kostola chodí každú nedeľu + väčšie kresťanské sviatky...
ivo1001 napísal: Su podla mna 3 typu takych veriacich ludi:
1. Ti, ktori su pseudokrestania, alebo len formalni krestania. Ze hovoria, ze su veriaci, ale pritom tak neziju.
2. Taki, ktori chodia do kostola kazdu nedelu a dodrziavaju take tie krestanske zasady ako sex az po svadbe, ale neprehanaju to s modlenim a podobne.
3. No a potom su taki, ktori tym doslova ziju a presne takyto priklad je ta moja kamoska.

Ta tvoja priatelka bude podla toho co pises asi ten druhy typ.
Takže moju priateľku by som zaradil do druhej skupiny.

Dnes som s ňou mal ale na túto tému rozhovor a povedala mi že zásadu sex až po svadbe nedodržuje kvôli svojej viere (že nie je naivná aby verila a robila všetko čo povie nejaký biskup) ale že v tomto chce byť žena jediného muža (a teda svojho manžela). Že vraj má tiež známych veriacich a sex až po svadbe vôbec neriešia, takže v tom to vraj nie je (aj keď by som to popravde celkom nevylúčil). Dávnejšie mi v súvislosti s touto témou pri jednom rozhovore povedala že má niekoľko kamarátok, ktoré by si svojich priateľov nezobrali keby sa s nimi nevyspali a že časom sa na nich ich chlapi buď vykašľali alebo teraz nie sú šťastné kvôli niečomu inému podobnému... Myslím že to určitým spôsobom súvisí aj s týmto.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hmm... tak potom isty kompromis (menovite zasnuby) by mohol vyriesit vas problem... ale urcite sa nesnub ak v nej nevidis buducu manzelku - ako zasnubena by sa ti mala oddat vcelku dobrovolne a lahko...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v tom prípade sa jej spýtaj, či jej svadba zaručí že bude žena jediného muža. A ukáž jej aj percento rozvodovosti. Ak ti takto povedala, tak to vyznie ako keby ti neverí že si ten pravý a že s tebou chce ostať a zobrať si ťa
nanana
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa nanana »

Z toho co si napisal, to tak vyzera ako by si bud nebola ista, ze chce s tebou stravit zvysok zivota alebo si nie je ista tym, ze ty ju budes vzdy chciet. A preto sa nechce s tebou vyspat, lebo sa boji, ze budete mat sex a niekedy potom, este pred svadbou, sa rozidete a nebude zena jedineho muza. Mal by si sa s nou porozpravat o tom, ze manzelstvo nie je zarukou toho, ze bude zena jedineho muza a ak to myslite obaja vazne, tak by ste si mali doverovat a nemala by mat taketo pochybnosti.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Mohlo by to byť toto, alebo hento a možno ešte tamto, či toto...ale nie...bullshit. Toto nema zmysel priživovať. Ako tu bolo spomínane, to nie je len o sexe, je to aj o veciach, ktoré prídu po manželstve a tých nesúladov bude len viacej a viacej a všetci to dobre vedia. Nejde tu o problém, kedy si prekladá pri viazaní šnúrok pravú cez ľavu a nie naopak. Jak v jednom vtipe a ber to metaforicky, "...nedala zaebať, išla pešo...". Oddiaľovanie nevyhnutného = viac trápenia v tomto prípade. Ale aj tak, GL
Kvietok Makový
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Kvietok Makový »

Je predsa úplne bežné, že niektoré ženy sa nerozdávajú len tak. Chcú, aby si ich chlap "zaslúžil". A chlap je frustrovaný, lebo je od prírody sexuálnejšou bytosťou ako žena. Potrebuje rozosievať semeno, kade chodí. Zle sa ovláda. Je to v ňom, musí vynakladať oveľa viac energie na to, aby nebol zverom, ale človekom.

Ale sex je len doplnok k láske. Sám osebe nie je dôležitý. Lenže dneska je to tak - stretnú sa dva okraje a už je to akože veľká "láska". Láska je to vtedy, keď sa stretnú tie stredy. Ergo nielen telá, ale aj vaše samotné podstaty.
A slečna zjavne ešte nemá pocit, že sa stretli tie stredy, tie podstaty - lebo až vtedy má zmysel sex, prežitok z neho, energia prúdiaca zo spoločného orgazmu. Slečna má asi pocit, že keby na mládencovu hru pristúpila, nedošlo by k tomu, k čomu dôjsť počas sexu dvoch ľudí má. A tak si to šetrí. Možno pre neho, možno pre niekoho iného. Ešte nevie... :)

Múdra žena..

Ale možno je len zúfalo zacyklená v kresťanských pravidlách, ktovie..

To máte ako s tou žabou a hovnom, čo ležalo na ceste. Možno ho tam len niekto vysral. Určite ten vtip poznáte.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

súhlasím s tvojím príspevkom, až po to "múdra žena". Odkladať to až po svadbe určite múdre nie je.

Tu to nie je o pudoch a rozosievaní semena. Veď nech použijú ochranu keď nechcú ešte budovať rodinu. Ale ak majú spolu žiť a byť manželia, tak musia vedieť či si vyhovujú aj sexuálne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Nemusi byt vobec problem ked je zena silno veriaca v pripade ked je aj jej partner rovnako silno vyznava rovnake hodnoty. Ak ale tomu tak nie je,tak z toho lahko moze byt neriesitelny problem.
Dievcata ktore su nabozensky zalozene ale zaroven aj sexualne "normalne" tak vecsinou suhlasia zo spolocnymi nekoitalnymi praktikami pri ktorych sa mozu obidvaja bezpecne uspokojit.Ak ale nesuhlasia ani s tymto kompromisnym riesenim, ba dokonca maju problem sa pred svojim partnerom co i len obnazit, tak v tom pripade by som mladencom takyto vztah odporucal dobre prehodnotit.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

audiotrack napísal:súhlasím s tvojím príspevkom, až po to "múdra žena". Odkladať to až po svadbe určite múdre nie je.

Tu to nie je o pudoch a rozosievaní semena. Veď nech použijú ochranu keď nechcú ešte budovať rodinu. Ale ak majú spolu žiť a byť manželia, tak musia vedieť či si vyhovujú aj sexuálne.
Jj asi nejak tak....moze dojst k tomu, ze to vydrzia, vezmu sa, zacnu spolu zit aj sexualne, a zrazu nastane problem...poznam xy parov, ktore to nemaju v sexualnom zivote 100%-ne, lebo bud chce on viac, a ona nie, alebo naopak...a nastavaju rozne nezhody a podobne...a vycitky, a potom hadky atd atd...a to ''iba'' kvoli sexu, je horsie sa kvoli sexu rozvadzat ako rozchadzat.
Ja osobne, kebyze som panic a dievca tiez (a vyzaduje sa to), tak to asi vydrzim, ale ked clovek raz zacne, tak potom tazko vydrzat taku dobu...
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

precital som si len tvoj prvy prispevok.. moja otazka je:
CO ta drzi vo vztahu v ktorom sa len trapis? pre boha ved musis mysliet aj na seba,nie len hrat na jej notu.. vztah nie je otom,aby si sa tolerovala len jedna strana,ale aby tam bola vzajomna tolerancia a ked nie je,tak to proste fungovat nebude. CO si ty niaky cakatel? sak nemas 14 ;)
EDIR: a co ak si v sexe nesadnete?
janulajanula
Novice
Novice

Príspevok od používateľa janulajanula »

Paulie, ak tuzis po manzelstve, kde ti bude partnerka oporou aj v tazkych casoch, nebude ta podvadzat a bude ta mat rada a starat sa o teba, aj ked budes stary impotentny plesaty bruchaty dedko, tak mozes byt rad, ze si natrafil prave na toto dievca, pretoze u nej ako silno veriacej a tak zasadovej to pravdepodobne tak bude. Z toho ako o nej pises mi vyznieva, ze ju mas velmi rad uz teraz a to ste spolu este ani nic nemali, tak si myslim, ze ten sex bude u vas len ceresnicka na torte, a co ze to bude az po svadbe? Na dobre sa predsa caka;) S tym, co tu ostatni spominali, ze to nebude vediet nesuhlasim, sex predsa nie je jadrova fyzika, a tiez nie je pravda, ze sex beru veriaci len na plodenie deti :D. Ale je to na tebe, je predsa vela inych zien, len ju nenut nasilu menit svoje presvedcenie, lebo ak to aj spravi pred svadbou, bude z toho nestastna, radsej ju nechaj niekomu, kto zmysla ako ona a ty si tiez najdi sebe podobnu. Alebo skus vydrzat ;)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Praveze farari odporúčaju sex výhradne len za účelom plodenia detí ak sa berie za účelom rozkoše tak sa jedná o hriech!!! A aj poloha pri sexe nesmie byt iná ako misionarska a partneri si musia navzajom pozerať do oči ak sa náhodou pozrú na pohlavne organy jedna sa o hriech!! Vsetky ostatne polohy su hriešne,... Zato aj v krestanstve suiste šede miesta napr. V biblií sa o análnom sexe so ženou nepíše takže to je zrejme Bohumilé ale farári k tomu nenabádaju veriacich...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Lenze pri misionarovy to moc konfortne do anala nieje. Cize aj to je hriesne.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Cital som bibliu a tam som v desatore božích prikazaní o "nezosmilníš" nie je žiadna zmienka pritom každy sa tým ohana že v desatore to tak je... Ako mi to vysvetlíte???
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Famine napísal:Praveze farari odporúčaju sex výhradne len za účelom plodenia detí ak sa berie za účelom rozkoše tak sa jedná o hriech!!! A aj poloha pri sexe nesmie byt iná ako misionarska a partneri si musia navzajom pozerať do oči ak sa náhodou pozrú na pohlavne organy jedna sa o hriech!! Vsetky ostatne polohy su hriešne,... Zato aj v krestanstve suiste šede miesta napr. V biblií sa o análnom sexe so ženou nepíše takže to je zrejme Bohumilé ale farári k tomu nenabádaju veriacich...
WTF did I just read? :shock: daj si facku :smt006 hlupsi prispevok som este tohto roku necital :)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

http://cs.m.wikipedia.org/wiki/Pohled_k ... C3%AD_styk aj Ján Pavol 2nd neuznaval antikoncepciu a ani potraty tak to už pochopte katolíciaj keď robíte rozkoš patrnerke aj keď s dobrými úmyslami ale nie za účelom plodenia tak konáte hriech :smt033
Napísať odpoveď