Ako predložiť JCD k tovaru z Číny ak oň požiadá vyc. pošta ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako predložiť JCD k tovaru z Číny ak oň požiadá vyc. poš

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

V minulej téme sa tvrdilo čosi iné, že keď mi prídu falzifikáty na moju adresu a neprevezmem to, tak to môžu riešiť súdnou cestou a exekúciou. Ja som na to reagoval že sa takto môžem pomstiť jednému nepriateľovi že budem na jeho adresu objednávať zaručené falzifikáty a on s tým bude mať problémy a ďalšia reakcia nebola.
Tak ako to je ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

podla mna je to nezmysel, ja predsa ako prijimatel nezodpovedam za to co niekto druhy posle. To by som sa na to teda pozrel kedze som s tovarom vobec ani neprisiel do styku. Ked niekto posle na tvoju adresu balicek s Afganistanu s drogami a na colnici to stopnu tak ty s tam nemas nic. Museli by ti dokazat umysel.Ak mi naparia nejaku pokutu alebo neviem co, tak to zaplatim a obratom davam na sud-ide o princip, ja mam dokaz ze som si objednaval iny tovar.
Galileo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Galileo »

Tipujem, ze pokial by si neposlal tu navratku do 20 dni, tak budu kontaktovat vyrobcu a po preukazani, ze sa jedna o fake sa vyrobca bude s tebou chcet dohodnut o zniceni zasielky. To by bol spominany problem - kolotoc dalsich zbytocnych papierovaciek, dopisovaciek s nulovym efektom, lebo tovar tak ci tak uz nikdy neuvidis.
Ja by som pre buducnost spravil mozno aj to, ze by som nespominal predajcovi ziadne zhabanie na colnici. Len by som pockal kym sa priblizim ku koncu dodacej lehoty a potom by som kontaktoval predajcu, prip. ak by nekomunikoval tak open case/dispute a napisal, ze som zasielku nedostal.
No dalsia vec je, ze pokial mas track number, a stoji to na colnici, tak je v statuse Departured. Kdezto pokial posles navratku o neprijati, tak to bude v statuse Unsuccessful delivery.
A ked som sa vyclievacej posty pytal, co bude so zasielkou dalej, bolo mi povedane, ze zasieky zatial posielaju spat odosielatelovi.
A naozaj, je to pravda.
http://s6.postimg.org/ny62tdl9d/foto.jpg
To by mohol byt dalsi argument pre predajcu aby vratil peniaze.

Napis potom ako si dopadol s predajcom, a kde si kupoval.
gogo956
Redeemer
Redeemer

urobim ako radis, poslem to vyhlasenie o neprevzati. Lenze co ked ten predajca ked sa mu vrati balicek ako nedoruceny tak mi ho bude chciet poslat znovu? on tie boty nepotrebuje ma ich plny sklad, on chce peniaze a nezaujima ho ze colnica to nepusta. A co tak moznost, ze to vyhlasenie neposlem a stavim na to, ze nebudu chciet to drzat na sklade na poste vecnost a pustia. Predpokladam ze ten zastupca firmy co sa ma k tomu vyjadrit tam nechodi casto a oni sa toho budu chciet zbavit.
Galileo
Amateur
Amateur

To by som ja osobne nerobil. Jedine ak by som mal na colnici znamych a povedali mi, ze to tak robia. Lebo ak prekrocis dobu 20 dni, tak pravdepodobne budes platit ktovieake poplatky za dalsie ulozenie zasielky. Nemyslim si, ze by to posielal znovu, lebo to by musel opatovne platit postovne naklady, ktore su uz zahrnute v cene pri Free Shippingu. A dalej je tu deklarovana doba dodania tovaru, ktoru by asi nestihol. Jedine, zeby tvrdil, ze mu nic neprislo. Ale ked mas track number a on sa bude chcet vyhovarat, tak to mozes escalovat na support daneho e-shopu a oni to budu dalej riesit. Vacsina predajcov ma napr. na eBay-i napisane Returns Accepted. Sice v tomto pripade to nie je klasicky navrat tovaru, ked ti zasielka pride domov a ty nie si spokojny, tak ju na vlastne naklady posles spat a vratia ti peniaze. Ale principialne ano - on bude mat svoj tovar spat, tak by bolo fer keby tebe vratil peniaze. Vseto zavisi od ochoty predajcu a od toho, ako respektuje podmienky e-shopu. Na eBay cez PP by som veril, ze mi preniaze vratia, Aliexpress ma v tomto zatial az tak nepresvedcil.
channel21
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa channel21 »

ahojte, ja som tiez takto mala problemy s jednou kabelkou. prisiel mi list z colnice ze mi zadrzali tovar ze im mam poslat fakturu alebo potvrdenie kolko to stalo. obejdnavala som si kabelku z aliexpresu pravdaze bola fake ale pacila sa mi a uz som ju dlho zhanala. vsetko som im poslala a na to mi prisiel email ze porusujem dusevne vlastnictvo, zakony atd. bud vypisem jcd alebo vratia tovar spet odosielatelovi. keby som vypisala tlacivo jcd, zacne sa colne konanie, daju zistit ci je pravá, ked to je fake tak ma caka pokuta 3000€ ak nie viac a tovar spalia. no za jednu kabelku mi to nestoji, tak som vypisala paprier nech ju vratia odosielatelovi.
Uz som bola tak nahnevana ze som im napisala email ze uz toto co sa robi na slovensku dam do markizi. na to mi volal pan ze som nespokojna s ich konanim adt. tak som sa s nim dlho rozpravala a som mu hovorila ze za jednu kabelku ktoru mam pre vlastnu spotrebu robia taketo problemy. keby tam bolo 20 kabeliek tak nepoviem. povedala som mu ze nakupovanie cez internet je pre ludi a kupujeme si to co sa nam paci. tak naco je vlastne internetove nakupovanie?
No jednoducho som velmi rozculena na tento stat co sa robi.
Ako napisal Galileo, taky isty nazor mam aj ja.
Preto som si teraz objednala cez aliexpress a davam si to posielat do Rakuska, uvidime ci aj Rakusko robi taketo problemy ako nase Slovensko.
pekny den
gogo956
Redeemer
Redeemer

Galileo

asi to urobim takto: navratku im poslem emailom tesne pre skoncenim 20dnovej lehoty. Keby sme to tak urobili vsetcia tak tym vyjadrime tichy protest proti takymto postupom a znacne im to stazi skladovanie a logistiku.Je mi jasne ze ked im tam nieco v sklade visi tak su s tym zbytocne problemy,zabera miesto a ak by sa tak pos tupovali tisice ludi na Slovensku tak by to mozno malo svoju vahu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To je taky problem pre vyrobcu tychto falzifikatov troska vyrobok pozmenit? Napr napis na kabelke PRADDA + nejaka jemna zmena od originalu.
Mozu aj potom tvrdit ze je to falzifikat? To uz by bola pekna blbost.
Galileo
Amateur
Amateur

channel21
ako si zadavala adresu na tu objednavku ? Posielala si to na nejaku osobu co byva v Rakusku alebo si si zriadila Po Box ? A podarilo sa ti z Aliexpressu od predajcu vymoct nejake peniaze?
Potom daj prosim vediet ako si dopadla s tou objednavkou do Rakuska. Dost ma to zaujima. Vdaka

gogo956
Skus, ale to by muselo fakt vela ludi takto robit, aby to ovplyvnilo konanie colnikov.

Ak budu nasi colnici pokracovat v tom co robia, urcite sa budu hromadit masy nespokojnych ludi. Potom zostava otazka ci nezalozit fakt nejaky ten P.o. Box niekde kusok za hranicami. Par ludi by sa poskladalo na mesany najom, spravil by sa nejaky fond a jeden clovek by chodil po zasielky a rozosielal by ich danym ludom. Alebo nejaky Slovak zijuci napr. v Hainburgu co pracuje trebars v BA. Vsetko za predpokladu, ze v danej krajine nebude colna kontrola taka prisna ako u nas.

edit
Wladas
Ono to vobec nie je problem: http://www.national-geographic.cz/detai ... lky-17183/
Problem je len v tom, ze po takychto "falzifikatoch" urcite nie je taky dopyt ako po falzifikatoch, ktore nesu presne danu falsovanu znamku/logo. A o to tu ide, znacka je prestiz.

Niekde som cital jednu studiu. Ta bola o tom, ze celkovy obchod s falzifikatmi nie je pre skutocneho vlastnika danej znacky az taky nevyhodny ako si mnohi myslia. Podstata bola v tom, ze ten, kto kupuje falzifikat, s najvacsou pravdepodobnostou si nikdy nekupi dany originalny produkt, pretoze nan nema peniaze. To, ze nosi napr. falosne tenisky Adidas vie len on. Stava sa kvazi chodiacim billboardom, propaguje danu znacku a moze prispiet k zvyseniu predaja uz originalneho produktu. Kazdopadne, je to diskutabilne a vzdy pojde o porusovanie zakona o ochrane dusevneho vlastnictva.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Rozmyslal som si nechat posielať zasielky do mailboxde.cz aj to by bolo možné riešenie ale či platné neviem.

Na Aliexpresse stačí otvoriť dispute pri objednávke a zvoliť, že ste nedostali tovar a možnosť:
I am not able to provide the certification, license or permit required by the customs, so I am not able to import
Galileo
Amateur
Amateur

A mas skusenosti, ze ti peniaze vratili v plnej vyske ?
channel21
Amateur
Amateur

Galileo
Ja pracujem v rakusku, ja som dva tyzdne tu a dva tyzdne doma. som tu prihlasena takze tu vlastne byvam. na aliexpresse si vies pridat adresy kolko len chces. potom pri objednavke si das adresu kam ti ma poslat objednavku. ja si tak robim, neznackove veci na slovensko, znackove do rakuska. prvy krat som si dala poslat do rakuska, takze uvidim ako to dopadne. peniaze som nevymahala, ale som mu navrhla aby mi to preposlal do rakuska. obranoval sa tym ze to bude dalsie postovne ale ja som mu napisala ze ja za to nemozem ze mi tovar nevydali. uvidim ako to vsetko dopadne.
Ale jednoznacne som preti tomuto vsetkemu co sa robi. A rozmyslam ako proti tomu bojovat. :D
Galileo
Amateur
Amateur

Jasne, co sa tyka adries tomu rozumiem, len ma zaujimalo akym sposobom to mas vyriesene v tom Rakusku. Tak som teda zvedavy, ako to prebehne.
Ale urcite by som od toho predajcu pytal minimalne Track Number novej zasielky. Lebo oni casto napisu, ze ti to resendnu a pritom ti nic nepride, lebo ani nic neposlali :D
channel21
Amateur
Amateur

to je jasne ze si vypytam track number. uvidim ako to dopadne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tak informujem ako to prebieha dalej: poslal som to vyhlasenie ze nepreberam obe dve zasielky na postu a oni ze ok, ze to vratia predajcovi. Predajcom som zasktrtol "I am not able to provide the certification, license or permit required by the customs, so I am not able to import" a este v kratkosti napisal ze colnica vracia tovar nazad s tym ze ziadam plnu refundaciu.Prvy sa mi zatial vobec neozval a druhy sa tvari ze vobec nechape co po nom chcem, co podla mna iba hra. Zatial som mu dalej neodpisal
lebo neviem co s nim asi budem cakat pokym to nedostane nazad. Este som zabudol ze mam na ceste treti par, ale na ten uz dufam necapli nejaku znacku,nie su to totiz tenisky. Inac co somsi vsimol,tak textil colnica vobec neriesi aj ked je v zasielke vela kusov, asi sa im to zle pozera cez ten rentgen :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Odporúčam to nepísať predajcovi, ale rovno ak je možnosť tak nahlásiť to na PayPal. A tam už ďalej komunikovať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

neplatil som cez Paypal ale priamo kartou cez aliexpress. Inac slovenska posta ma fakt ze dnes dorazila.Cim viacej mam s nou skusenost tak radikalnejsie si myslim ze by mala byt sprivatizovana resp. zruseny jej monopol. Lebo ta uroven sluzieb je dlhodobo desna,dne mi npariklad znovu prislo uplne rovnake oznamenie o ulozeni zasielky len s inym datumom a rovnakym podacim cislom aj skladovym cislom, pritom som to uz davno riesil aj som dostal feedback ze to posielaju nazad a teraz zase toto. Na poste som cakal na tento list ktory uz doma mam 15minut. Ak mi peniaze predajcovia vratia tak ok,alebo aspon cast.Ak nie, tak riesit to nebudem, ich tie peniaze skor potesia pri tych ich nizkych mzdach ako mna nebudem sa rozculovat a skoncil som aj s celym nakupovanim v Cine:dodanie trva vecsinou 3tyzdne,kvalita je rozporuplna-raz super inokedy slabsie,problemy s colnicou,ine na obrazku a ine v skutocnosti, a celkovo uz su menej vyhodny akokedysi..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

predajcov v cine je neurekom, nemozes ich hadzat do jedneho vreca
Maxxes
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Maxxes »

Galileo, daj prosím vedieť, ako si dopadla zo zaslaním na Rakúsku adresu. Aj ked podla jedného balíčka ťažko robiť uzávery. Jeden prejde aj u nás, je to väčšinou o náhode.
Mne teraz zastavili aj textil - sveter 1ks.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

S kade si objednaval ten sveter a o aku znacku ide? To uz je fakt chore stymi colnicami.
Napísať odpoveď