Kontaktne sosovky
-
marek carey
Medium Star
Re: Kontaktne sosovky
Su ine na okuliaroch a sosovkach, ohnisko sa posuva o vzdialeost okuliarov a oka, ak si das rovnake ako okuliare, nablizko budes vidiet super ostro, ale do dialky skreslene a naopak.
Takže -0,75 alebo -1 ? nech to mám zajtra doma
. Ak by mi boli tie 1notky aj silnejšie tak by ma z toho nebolela hlava nie ?
-
Michael123
Medium Expert
Ja idem zajtra ku očnému na skúšanie šošoviek. Na začiatok vyskúšam 1-dňové, keďže ich chcem nosiť len po vonku/do školy, na doma mám okuliare.
No zaujíma ma hlavne jedna vec.. Nemajú šošovky negatívny vplyv na zrak, resp. zhoršenie dioptrií??
No zaujíma ma hlavne jedna vec.. Nemajú šošovky negatívny vplyv na zrak, resp. zhoršenie dioptrií??
-
marek carey
Medium Star
V tych situaciach co pises ty sa ti jednodnove neoplatia. Tie jedine ak ich nosis iba pri nejakych prilezitostiach, ale par krat do tyzdna. a do skoly predpokladam ze pojdes do tyzdna 5x. zbytocne preplatis.
a dioptrie s azhorsuju inymi faktormi, nie nosenim sosoviek.
a dioptrie s azhorsuju inymi faktormi, nie nosenim sosoviek.
-
Michael123
Medium Expert
Tak pre začiatok uvažujem o šošovkách hlavne pri šoférovaní, keď svieti slnko, no a k nim ešte klasické slnečné okuliare. Uvidím zajtra či mi ich vôbec predpíše , no a ešte ako si na tie šošovky zvyknem. Na začiatok vyskúšam asi tie denné a potom sa rozhodnem čo ďalej. 
Dneska som si skúšal nasadzovať šošovky a celkom problém, asi pol hodinku som skúšal a nič(teraz som si pozrel nejake lepšie videá na nete, tak možno to pôjde), no ale jeden problémik mám že keď som si ju aj priložil na oko(ale neostala tam
) tak ma začalo celkom štípať, je to normálne ?
-
marek carey
Medium Star
ked ti tam neostala znamena, ze ti nesedela, tak to reze, nemas ju aj nahodou prevratenu naruby? potom ti tiez nebude drzat.
No tak nikdy som ju tam ale pekne celú nedostal, max kúsok a potom sa mi skôr prichytila na prst, lebo hlavne mám problém s tým že jakmile ju mám kúsok od oka tak žmurknem, to sa nedá nežmurknúť.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Chce to cvik. Dolezite aby si sosovku mal na prste prychytenu co najmensou plochou (ale nie moc malou aby pri lahkom dotyku odpadla). Potom si volnou rukou pridrzim viecko aby sa refelxivne nezatvaralo, snazim sa oko mat co najviac otvorene. Zlahka prilozim sosovku, zaroven drzim ruku tak aby druhe oko videlo co robim. Po prilozeni zlahka pohybujem sosovkou po povrchu oka aby som sa uistil ze sa "prichytila"
Znie to jednoducho, ale zozaciatku to ide kazdemu tazko
Znie to jednoducho, ale zozaciatku to ide kazdemu tazko
-
marek carey
Medium Star
skus sa najskor naucit potlacit zmurkaci reflex, mne to tiez neslo najskor. umy si ruky a divaj sa cez zrkadlo doboku a najskor si cistmy prstom skus chytit bielko, po chvili ten zmurkaci reflex ustane a das aj sosovku v pohode. a nedavaj si ju priamo na rohovku, ale na bielko a pootm ju posun, to je tiez lahsie
Hurá jednu už som si nasadil a zisťujem že svet vyzerá krajšie
, ale je to fakt problém tam nasadiť, keď sa dívam na videá tak tam to len priložia a im to tam skĺzne samo, ja si to priložím a nič potom pochvíli žmurknem a je ohnutá. Idem skúsiť ešte tú druhú nasadiť a pôjdem na hodku do posilky, kým prídem tak také dve hodinky, čiže zistím ako s tým vidím, lebo momentálne mi to príde dosť blbé, hlavne na blízko, ale to je možno tým že mám len jednu. Ináč ale pohodička keď som ju tam dal tak ma to dosť pálilo ale pochvíli to prestalo a teraz ani neviem že ju tam mám... A ešte taká otázočka že nevadí keď mi spadla šošovka na podla v kúpelni, s tým že som ju potom riadne vyumýval v roztoku ?
E: Oká obe mám nasadené a vidím celkom good, na blízko dobre, do diaľky tiež, ale na také 1-2 metre mi to príde ešte trocha divné. Ale pocity sú good, idem obzerať mesto
.
E: Oká obe mám nasadené a vidím celkom good, na blízko dobre, do diaľky tiež, ale na také 1-2 metre mi to príde ešte trocha divné. Ale pocity sú good, idem obzerať mesto
-
lowmanek
Light Professional
Potom, pozor, aby si si ju nedal naopak (po krajoch budes vidiet neostro). No a chce to len trening, ja si sosovku zasuniem pod "spodne viecko" a za 5-10 sekund som vybaveny 
No to práve neviem či ju nemám naopak, som si ju vkuse prevracal ale moc rozdiel som nevidel. Ale neviem ako som doteraz mohol byť bez šošoviek(okuliarí) lebo ten rozdiel je fakt moc veľký, najradšej by som si ich nechal stále.
-
marek carey
Medium Star
ono ak ju mas aj naopak a nevidis to, ti bude nepohodlna. a ak mas nahodou toricke, tak ti nesadne vobec podla osi. 
Tak skoro 3 týždne nosenia a musím uznať že mi sadli fakt super, už si ich nasadzujem do 5 minút a vpohode s nimi vydržím 20 hodín aj bez kvapiek (zatiaľ najdlhšie čo som ich mal) a vôbec ich ani v okcu necítim že by som ich mal. Akurát čo ma zarazilo, že keď som bol u všeobecného tak som mal na jednom oku 9/10 a to už bol celkom problém vidieť. a U očnej nebol ani taký problém pri 0.75 dioprtiach
-
Michael123
Medium Expert
Zdravim,
nestretol sa niekto pri noseni sosoviek s menej ostrým videním do dialky? Momentálne mam skusobny par, vsetko je v pohode az na to videnie do dialky pri citani textu.. Niekedy mám zas pocit, že je vsetko v pohode aj pri citani textu. Neviem si to vysvetlit.
Co som cital, tak prave pri sosovkach by to malo byt take iste ako pri okuliaroch kedze je ta sosovka priamo na oku. Na jednom oku sa este da zvysit dioptria o 0,25, ale pochybujem ze sa to nejak vyrazne zlepsi. Mam sosovky urcene na astigmatizmus.
Samozrejme ku ocnemu planujem ist tento tyzden, ale aj tak by ma zaujimalo ci sa niekto z vas s tym nestretol.
nestretol sa niekto pri noseni sosoviek s menej ostrým videním do dialky? Momentálne mam skusobny par, vsetko je v pohode az na to videnie do dialky pri citani textu.. Niekedy mám zas pocit, že je vsetko v pohode aj pri citani textu. Neviem si to vysvetlit.
Co som cital, tak prave pri sosovkach by to malo byt take iste ako pri okuliaroch kedze je ta sosovka priamo na oku. Na jednom oku sa este da zvysit dioptria o 0,25, ale pochybujem ze sa to nejak vyrazne zlepsi. Mam sosovky urcene na astigmatizmus.
Samozrejme ku ocnemu planujem ist tento tyzden, ale aj tak by ma zaujimalo ci sa niekto z vas s tym nestretol.
-
marek carey
Medium Star
Ano ja.
Bude ti to zniet asi sprosto, ale praveze si musis ubrat z dioptrii. Tiez ma to dlho vytacalo, ze som nevedel so sosovkami fungovat kvoli tomu a potom nahodne mi dala doktorka v ambulancii skusit mensiu diioptriu a zazrak. 
-
Michael123
Medium Expert
Tak to fakt je trochu divné, ze ubrat.
Tiez si mal problem s citanim textu do dialky? A o kolko ti ubral? 
-
marek carey
Medium Star
No ak vidis na blizko uple super, az ako s lupou, ze sa ti zda, tak potom fakt ubrat, aj ked sa ti to zda divne. Lebo stroj ti hadze len objektivne dioptrie, ale subjektivny dojem je iny, nikto nevie ako mozog spracuvava obraz, treba vyskusat. Asi o pol menej, sak normalne s nasadenymi sosovkami ti to preskusa a uvidis. 
ja mam sosovky do dialky uz asi 5 rokov, okuliare nosim len pri telke aby som nezaspal v sosovkach, lebo to je taky hnusny pocit. a lepsie sa mi cita bez sosoviek aj bez okuliarov, cize do blizka vidim v pohodicke.. chvalim si ich, lebo ako uz bolo spominane v lete mozem slnecne v zime zas lyziarske okuliare, len co je trochu nevyhoda tak kupat v mori by sa s nimi nemalo