Automotive education
Re: Automotive education
miso03 nemas celkom pravdu, prave pre motory PD a CR je maziva vlastnost nafty krticka a v nasich koncinach hranicna, preto 2T olej vobec nieje "rychla smrt" a neviem preco by aj bola uz z principu...
Nam sa raz podarilo na tankovat asi 3 alebo 5L (neviem presne) benzinu do Merivy 1,7CDTI , zaliali sme to plnou nadrzou nafty a zatial auto neprotestuje. Je mozme ze ten benzin sa usadil na spodku nadrze a este sa nespálil ? Ked zasvieti rezerva, vzdy sa ide tankovat, cize uplne do sucha sme este nesli. (narozdiel odomna
)
a) ak sa usadil na spodku, tak je logické, že sa asi spáli prvý
b) ak ste načerpali naftu/benzín do benzínu/nafty tak ste mali tankovať, čo najčastejšie a nie čakať do rezervy
c) viackrát som spomínal, že som zažil ako spolujazdec 20 litrov benzínu do dízla a motor to spapal takmer bez problémov, 3L by som neriešil
b) ak ste načerpali naftu/benzín do benzínu/nafty tak ste mali tankovať, čo najčastejšie a nie čakať do rezervy
c) viackrát som spomínal, že som zažil ako spolujazdec 20 litrov benzínu do dízla a motor to spapal takmer bez problémov, 3L by som neriešil
Poplietol som to, myslel som navrchu...
No neviem, ale auto na slovenských cestách sa stále natriasa.. navyše rozbiehanie a brzdenie... celý obsah nádrže sa musí neustále premiešavať.. čiže..... neverím, že máš niekde usadené palivo (naspodku alebo navrchu)

-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
To veru urcite nie.
Nafta a benzin sa znasaju,cize je to riadne zmiesane.
Nafta a benzin sa znasaju,cize je to riadne zmiesane.
-
aughostino
Medium Professional
benzin do nafty pouzivaju aj kamionisti cez vacsiu zimu aby nafta v nadrzi nestuhla. hlavne pri starsich vozidlach ktore nemaju este predohrev nafty a doteraz jazdia,
daj do nadrze preventivne pol litra motoroveho oleja aby sa premazalo cerpadlo (rampa) a trysky.
daj do nadrze preventivne pol litra motoroveho oleja aby sa premazalo cerpadlo (rampa) a trysky.
Trochu som sa nudil a našiel výsledok EK Zorovho Veyrona. Ťahá mu to skoro na 30 tisíc a v súvislosti s tým ma napadlo, akú životnosť vôbec má takéto auto ? Ide mi hlavne, prevodovku o motor a podvozok, ale aj ostatné časti, ktoré sú extrémne zaťažované pri tak obrovskom výkone a krutaku pri každom kick downe.
Header.. pochybujem, že Zoro robí bežne kickdowny.. 
Životnosť neviem, ale tu som minule hodil link ohľadom údržby takého Veyrona: http://www.hojko.com/post1904734.html#p1904734
Životnosť neviem, ale tu som minule hodil link ohľadom údržby takého Veyrona: http://www.hojko.com/post1904734.html#p1904734
-
cheeseburger
Light Star
Ahojte, je to este asi skoro na takuto temu, ale chcel by som mat v tom jasno cim skor. Cez zimu odchadzam do zahranicia a v podstate takmer celu zimu nebudem doma. Chcem sa teda poradit, co s novym autom. Na jednej strane som myslel, ze celkom vyhoda, lebo neposkodim velmi lak od kamienkov a ta hnusna sol mi nerozozere podvozok, ale zas na druhej strane, ci to bude prospesne tak pre auto, v podstate od novembra do marca len tak stat. Stalo by samozrejme v garazi. Je tu avsak moznost, ze ho necham rodicom, a nech na nom jazdia oni. Co by ste mi poradili? Dakujem.
Ak bude v garáži, tak mu veľmi nemá, čo poškodiť. Vybrať baterku a je to. Čo sa týka tankovania, tak nechať to stáť s čo najsurovejším benzínom, t.j. neaditivovaným a potom naopak, keď sa začne jazdiť, tak tam špľachnúť nejakú prémiovku.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Možno aj to vyberanie baterky bude zbytočné. Veď je to iba 5 mesiacov.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Možno aj to vyberanie baterky bude zbytočné. Veď je to iba 5 mesiacov.
-
cheeseburger
Light Star
No co som cital teraz akurat ne nete, tak doporucuju natankovat najkvalitnejsie palivo, v mojom pripade teda diesel. Diky 
haha, bullshit na n-tú
samotné palivo je pomerne trvácna záležitosť, práve aditíva spôsobujú jeho rýchlu degeneráciu.
To radia tí istý ľudia, ktorí radia tankovať na čerpačkách, kde sa palivá rýchlo točia a nestoja?
To radia tí istý ľudia, ktorí radia tankovať na čerpačkách, kde sa palivá rýchlo točia a nestoja?
-
cheeseburger
Light Star
Bolo to odvovodnene tym, ze tie menej "kvalitne" skor sposobia koroziu nadrze ako tie kvalitnejsie. Ja sa do toho nerozumiem, preto sa pytam
Diky.
Ak máš dizel tak nechcem aby si tam nalial Jurki - you know what I mean, len hovorím, že nemusíš brať prémiový naftu Shell, stačí aj obyčajná. A ak sa nevieš rozhodnúť medzi dvoma fórami, tak tam nafty nechaj čo najmenej a pred marcovým štartom tam nalej z bandasky to najlepšie zo Slovenska 
Inak priznám sa, že som ešte nepočul, že by nejaké auto umrelo na skorodovanú nádrž, ale rád sa nechám poučiť. Vážne.
Inak priznám sa, že som ešte nepočul, že by nejaké auto umrelo na skorodovanú nádrž, ale rád sa nechám poučiť. Vážne.
-
cheeseburger
Light Star
Jasne chapem
Inak nie su nadrze v novych autach plastove?
su a nie len v "novych" (co je nove?)
-
cheeseburger
Light Star
Tak potom tam teda ziadna korozia nadrze nehrozi.
Napr. Kia a Hyundai používa plechové nádrže.
-
cheeseburger
Light Star
Ja mam mazdu, takze kazdopadne hovorite, ze auto mozem kludne nechat zagarazovane, a malo by prezit bez akejkolvek ujmy, ano?