Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa jackb »

Pascalwb napísal: Ako je na tom Dominik Dan. Citat som zacal len tento rok, tak viacej a zatial to boli len zahranicni autori. Trochu ma odradza to prostredie v ktorom sa to odohrava. Je tam poznat, ze sa to odohrava na Slovensku? (Odohravaju sa tam vsetky knihy?) A ako je na tom pribeh? Je vinnik znamy az na konci, alebo hned od zaciatku?
Vsetko sa odohrava k Bratislavkom kraji, najma v BA zvanej Nase mesto. Prave tym, ze je to u nas ale Dan vdaka svojmu zamestnaniu na krajskej krminalke podava iny obraz ako media. A ku znamym udalostiam (socializmus, mafiokracia za Meciara, biele kone) nastavuje zaujimave zrkadlo. Preto sa mi to paci. Mal 3-4 slabe knihy, ale posledna bola imo dobra, preto dufam ze aj na Vianoce v tomto duchu zotrva.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Tiež sa chystám na Dominika Dan-a kedze jeho knihy tu tolko odporučate ;)
Inak odporúčam kto nemá čítačku kníh na amazon.de je Kindle 5 za 49€.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja sa pridam k odporucaniam. Mam za sebou iba prve 2 knihy a teraz som na tretej (Bestia) a velmi sa mi pacili. Aj som to tu niekde pisal, ale mozem zhrnut znova:
Paci sa mi styl pisania, je to take naturalisticke a zaroven su dobre zaznamenane vtipne momenty medzi kolegami a ich drsnejsi humor. Vinnik je znamy az na konci, takze je to taka spravna kriminalka, kde moze citatel patrat spolocne s hlavnymi hrdinami.
V prvej knihe mi trochu nesedelo prepletanie 2ch casovych a dejovych linii, ale vyzera to tak, ze autor sa poucil a v dalsich 2ch knihach to uz ide chronologicky.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

rufus59 napísal:Tiež sa chystám na Dominika Dan-a kedze jeho knihy tu tolko odporučate ;)
Inak odporúčam kto nemá čítačku kníh na amazon.de je Kindle 5 za 49€.
moj nazor je taky,ze radsej obetovat € a kupit si paperwhite :)
kamarat ma kindle 5,aj mi ho pozical a proste ma vobec nebavilo z neho citat. Kupil som si PW a ten pozitok z citania je uplne o niecom iny,a da sa citat aj pri slabom svetle v daka podsvieteniu :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak má čítačka podsvietenie, tak stráca zmysel, to mozem cítat na tablete.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

begbeee napísal:Ak má čítačka podsvietenie, tak stráca zmysel, to mozem cítat na tablete.
blbost :) stale je to e-ink
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Ak má čítačka podsvietenie, tak stráca zmysel, to mozem cítat na tablete.
najpr si nieco nastuduj o tom kindle paperwhite, ja som to len koli podsvieteniu kupoval a je to uplne super. A na tabelte som este nic necital,ale cital som jednu knihu na notebooku a tam sa mi rychlo oci unavili, kdezto s PW som cital asi 3 hodky knihu s podsvieteim tak na 75% a prítmí a no problem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tablet ma najskor ledkove podsvietenie, teda keby si odstranil zobrazovaciu vrstvu tak ti bude hromada lediek svietit priamo do oci. kindle paperwhite svieti na displej z jeho bokov cez specialnu vrstvu zo svetelnych vlakien, ktore to svetlo lamu smerom dole na zobrazovaciu vrstvu, nie tebe do oci. je to vpodstate to iste ako keby si si na knihu svietil bodovou lampou ktoru mas pri hlave.

//autoeditácia príspevku (10 Sep 2013, 9:15)
tablet ma najskor ledkove podsvietenie, teda keby si odstranil zobrazovaciu vrstvu tak ti bude hromada lediek svietit priamo do oci. kindle paperwhite svieti na displej z jeho bokov cez specialnu vrstvu zo svetelnych vlakien, ktore to svetlo lamu smerom dole na zobrazovaciu vrstvu, nie tebe do oci. je to vpodstate to iste ako keby si si na knihu svietil bodovou lampou ktoru mas pri hlave.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ok, ok...chápem to.. :aasmile11: Díky za vysvetlenie.
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

a dobre sa cita aj na priamom slnku
jackb
Redeemer
Redeemer

ehm, o kindle a danovi tu temy su samostatne, teda sme ot :)
12maros34
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa 12maros34 »

Kazdy ma iny vkus ako na filmy tak aj na knihy, s Danom som spokojny, ostatnych autorov co ste mi poradili vyskusam tak vdaka za rady. Dan pise velmi jednoducho vtipne ma aj lepsie aj slabsie knihy... niekedy vraha nechytia nikdy a niekedy sa vie kto je vrah niekedy sa nevie ja sa uz tesim na dalsi vianocny darcek v podobe knihy od tohto autora
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Práve som dočítal Brownove Inferno a musím povedať, že zatiaľ asi jeho najlepšia kniha. Nevedel som sa od toho odtrhnúť, tak som to za 2 dni celé stiahol. Každopádne nemôžem si odpustiť poznámku, že hoci to bolo trošku pritiahnuté za vlasy, malo to reálny základ a ja sa s negatívnou myšlienkou tejto knihy aj vcelku stotožňujem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A zase tam bol nejaký klon prof. Langdona, ktorý behal od miesta k miestu a všade nachádzal šifry?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

prečítali ste niekto knihy od Mareka Chlíbeka ? ak áno, viete poradiť iné knihy od iných autorov čo sa zaoberajú podobnou témou ? (napr. John Wiseman )
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

begbeee napísal:A zase tam bol nejaký klon prof. Langdona, ktorý behal od miesta k miestu a všade nachádzal šifry?
Presne tak. Síce nie klon, ale práve Langdon.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som od Browna čítal 3 knihy (v poradí: Kód, A&D, Pevnosť..) a po pevnosti som povedal, že nikdy viac. Brown píše dookola to isté, tá istá schéma a je to niekoľkýkrát prevarený šálok čaju. Langdon pobehuje niekde po meste a všade sú šifry. Bolo to zaujímavé raz-dvakrát ale už piaty-krát? Môžu mať z knižiek Inferna vystavanú pyramídku aj na každom námestí, aj tak to nikdy nekúpim.

Idem na mesiac do zahraničia, dnes si idem vybrať nejakú knihu...
Dúfam, že dostanem niečo od Eca - Focaultovo kyvadlo alebo Pražský cintorín, ak nie uspokojím aj sa aj so Svet podľa Garpa alebo pri najhoršom, keď nebudem vedieť kam z konopí tak Zlato Arkony I, II od Červenáka :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Cintorin je super, ten by si malo precitat velmi vela ludi
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak podarilo sa mi zohnať Pražský cintorín - nemali ho v žiadnom kníhkupectve v meste, ani v Tescu, nakoniec som ho objavil úúúplne dole v roku na kraji regála v Hypernove :D
Vyzerá skvelo, ide zrejme - ako to už býva u Eca - hru Rozprávača s Čitateľom, kde jediným vymysleným charakterom je hlavná postava (ešte aj jeho otec je skutočný) a formou konšpirácií sa podieľa na európskych dejinách...
Čitateľ možno pocíti, ako mu na čelo vystupuje pot, začne sa úzkostlivo obzerať, zhasne svetlá v byte a pomyslí si, že história sa môže zopkaovať.

:smt049 Love it!

No ale to až o mesiac :psssst: Zatiaľ do Talianska mám nachystaný Svet podľa Garpa, ktorý som už začal čítať a vyzerá to na riadnu satiru. Zatiaľ je to prevažne o Garpovej matke, ktorá neznáša všetkých mužov a aby splodila Garpa zneužije zmrzačeného vojaka...
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Zacinam citat :) zatial som za svoj zivot precital iba Metro a Godfather. Teraz som kupil I am Zlatan tak uvidim ci ma to bude bavit.
Napísať odpoveď