Povedať doma, že som spáchal trestný čin a mám podmienku?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
stefan333
Novice
Novice

Povedať doma, že som spáchal trestný čin a mám podmienku?

Príspevok od používateľa stefan333 »

mám 22 rokov a spravil som nejakú blbosť. o tom sa tu nejdem rozpisovať, proste po dohode o vine a tresne je to podmienka. ľutujem to, ale vrátiť späť sa to nedá, ale o tom nie je téma. bývam s rodičmi, ktorí o tom ešte nevedia. dnes som bol na vypočúvaní na kriminálke a priznal som sa a povedali mi, že som dospelý človek, spravil som blbosť, treba ísť ďalej, dokončiť výšku atď... a nechávajú to na mne, či to poviem rodine, resp. hocikomu. preto sme sa dohodli, že mi zavolajú na tel. a po obvinenie si prídem sám a takisto bude pokračovať prípad až do podpísania Dohody o vine a treste.

Otázka - čo by ste robili na mojom mieste? mám šancu to riešiť celé tak, že rodina nikdy nebude vedieť, že mám záznam v registri trestov a podmienku možno 2 roky, ale na druhú stranu budem s tým žiť celý život v strese, že sa to niekto dozvie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Povedať doma, že som spáchal trestný čin a mám podmienku

Príspevok od používateľa beardie »

Minimalne sa to dozvie tvoj buduci zamestnavatel
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

zalezi od toho co si spachal
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Poznáš svojich rodičov a vieš, ako berú tvoje problémy. Tak sa k tomu tak postav. Možno by to jeden z rodičov zniesol (otec) a druhý nie (mama). Ale zase ak v podmienke spáchaš náhodou niečo ďalšie a pôjdeš sedieť, oni sa dozvedia aj o tomto a to už bude ich dôvera k tebe úplne na nule.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja by som si to nechal pre seba.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

vsetko zalezi od toho co si spravil... a kedze to nechces pisat, tak to nevytahuj ani doma, ani nikde.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nechal by som si to pre seba...navyše po nejakej dobe môžeš tuším požiadať o výmaz záznamu z registra trestov a budeš zase úplne čistý...určite by som to nikomu nevešal na nos...
stefan333
Novice
Novice

je to taká vec, ktorou som nikomu neublížil, nikoho som neokradol... ale určite by to obidvaja brali ťažko a nechcem im to povedať nie preto, že by ma vykričali alebo čo, len proste majú dosť svojich problémov a nechcem ich vidieť sa trápiť kvôli blbosti, ktorú som spravil ja... len je tu šanca, že sa o nejak dozvedia raz a to by bolo ešte horšie.

o tom vymazaní z registra trestov som ešte nepočul

//autoeditácia príspevku (03 Sep 2013, 13:53)
a už keď sme pri tom zamestnaní, tak mám ešte otázku... pri každom zamestnaní na TPP sa dáva zamestnávateľovi výpis z RT? v budúcnosti by som chcel žiť asi v Česku, tak tam by som tiež musel odovzdať výpis zo slovenského RT?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://www.infodrogy.sk/index.cfm?modul ... visoryID=3

...ale informuj sa radšej u právnika, pretože podmienka je niečo iné ako odsúdenie na x rokov odňatia slobody...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

co takeho si spravil? ... ved nacrtni len oblast, drogy, alebo co ....
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

nie kazdy zamestnavatel ziada vypis, ja som vystriedal ale 6-7 zamestnani a potreboval som vypis len raz...
aj to nie pri vstupe do zamestnania ale ked som si robil papiere na lod...
inak v tvojom pripade mozes ziadat po 3 rokoch o vymazanie (ak sa nemylim)...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na trestny cin uz staci aj alkohol za volantom, ani nemusel havarovat... dost zalezi od typu trestneho cinu... tiez som mal opletacky s policiou a nie cela rodina vie detaily
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Grim,
výmaz síce existuje.... ALE v odpise to bude navždy.... aj keď je pravda, že málokto žiada odpis z registra (odpis je na rozdiel od výpisu nemenný)....

A k téme....
neviem síce o čo ide, ani nepoznám rodinné či iné vzťahy jej zakladateľa.... ale minimálne najbližšej rodine by sa čosi povedať mohlo, lebo ak to raz praskne (a podľa zákona schválnosti, čo sa môže doje*** sa aj doje***) tak to bude omnoho väčšia rana pod pás.
A ešte k tej dohode o vine a treste.... Na to by som si dal pozor, lebo fakticky sa jedná o priznanie sa k činu a voči uloženému trestu sa nemôže odvolať - nijakým spôsobom.... A rovnako ju môže aj prokurátor neprijať a potom by z toho bol riadny súd, kde by mal obvinený šancu uhrať to vo svoj prospech (to znamená NEVINNÝ) omnoho nižšiu, ako keď sa sám prizná.... Celkovo s policajtami by som sa nebavil vôbec o ničom - na určenie viny či neviny je tu súd, nie nejaký debílek s komplexom menejcennosti v uniforme....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Po nejakom casu mozes poziadat o zahladenie odsudenia, tak sa to vola oficialne, doba po ktorej mozes o to poziadat su 3 roky ak bola podmienka na menej ako rok a 5 rokov ak na viac ako rok, pocas tejto doby musis samozrejme sekat dobrotu.

A co sa tyka na dohody, tu uzatvara prokurator, cize neviem ako ti ju mohol navrhnut vysetrovatel...potom ju este schvaluje sud, a tento sud ju moze neschvalit ak sa mu zda zla. Ak ju neschvali pokracuje normalne proces, kde sa na priznanie v dohode neberie ziaden ohlad...ale ked je sanca na podmienku musi to byt len neico male, do dvoch rokov (max troch s dohladom) typujem to na pytel travy...niekedy ta dohoda vobec nie je zle riesenie, kedze ked raz je v hre dohoda a odmietnes ju, potom co ju bol prokurator ochotny schvalit, pokial ta sud neoslobodi tak nikdy nedostanes nizsi trest ako ti ponukal prokurator v dohode a este sa prokurator z hrdosti hecne ... nehovoriac o tom, ze ked je jasne, ze si vinny a nemozes si to nejak uplatit tak nema zmysel vyskakovat ked ti ponukaju podmienku.
TheBadOne
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa TheBadOne »

Nevrav nič. Vyhneš sa minimálne zbytočnému rozhovoru a zmene ich pohľadu na teba. Vo všeobecnosti, čím menej o tebe ľudia vedia, tým lepšie. Vôbec sa na to nepozeraj z pohľadu, že by im to mohlo ublížiť, to sú proste rodičia, im ublíži každá hovadina čo spravíš- o podmienke nehovoriac. Ty si ty, ide o teba a o to, čo ti tá ktorá varianta spôsobí. V tomto prípade je to jednoznačné, môžeš buď ostať tam kde si, alebo stratiť. Získať sa nedá, a preto nemá zmysel niečo vravieť.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ked uz prezentujes takyto egocentricky pohlad zabudol si dodat, ze ked sa to prevali neskor moze to byt pre neho este horsie.
stefan333
Novice
Novice

dohodu o vine a treste mi nenavrhol vyšetrovateľ, ale rozprávali sme sa o tom, obidvaja vieme ako končí 99% podobných prípadov... dohoda -> podmienka so skúš. dobou cca 2 alebo 3 roky... ďalej som si už zistil, že pri podmienečnom odklade sa maže záznam automaticky po uplynutí skúšobnej doby

ale je tu nová dosť zaujímavá vec, nebudem o tom zakladať samostatné fórum... MS SR od 2012 zverejňuje všetky rozhodnutia súdu (všetky osobné info sú tam cenzurované), ale číslo spisu tam je... ďalej sa zverejňujú od 2012 aj všetky verejné trestné pojednávania (čiže všetky bežné súdy + schválenie dohody o v. a t.) a dá sa v nich vyhľadávať aj podľa mena obvineného, ktoré je zverejnené spolu s trestným činom, o ktorý ide a číslom spisu... čiže od r. 2012 je trestný register praktický verejný na internete... podľa mena obžalovaného si vieš nájsť každé trestné pojednávanie a potom už cez číslo spisu aj celý rozsudok aj s popisom trestného činu... dokonca aj po zahladení odsúdenia po pár rokoch by pojednávanie malo ostať stále v zozname pojednávaní... čiže výpis z registra trestov (ktorý si môžete dať vyhotoviť iba vy) vám napovie ešte menej ako stránka ministerstva, kde si to každý môže vyhľadať...

a má to aj pokračovanie... ak si do googlu zadáš niekoho meno len tak a on je na stránke ministerstva medzi obžalovanými, tak to google nenájde nikdy, proste sa ten zoznam nevyskytuje vo výsledkoch hľadania vôbec.... ale! odkaz na otvorenesudy.sk už áno - portál ktorý vlastne zhromažďuje tieto údaje zo stránky ministerstva spravodlivosti... skúsil som si to s kamarátovym menom a tie odkazy boli hneď na prvej stránke

výsledok: zadáš si do googlu meno nejakého človeka, ktorý dajme tomu dostal iba podmienku a trestný čin má už aj vymazaný z registra trestov a na prvej strane vo výsledkoch hľadania máš rovno odkaz na ktorom máš napísané jeho meno, trestný čin číslo spisu, cez ktoré sa dostaneš až k detailnému rozsudku... toto môže pár ľuďom trochu znepríjemniť život, čo?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to je zaujímavé...môžeš sem dať odkazy na tie stránky o ktorých píšeš?...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

ColdRain napísal:Ked uz prezentujes takyto egocentricky pohlad zabudol si dodat, ze ked sa to prevali neskor moze to byt pre neho este horsie.
V čom horšie ?
Pinhead napísal:ale minimálne najbližšej rodine by sa čosi povedať mohlo, lebo ak to raz praskne (a podľa zákona schválnosti, čo sa môže doje*** sa aj doje***) tak to bude omnoho väčšia rana pod pás.
Skús rozvinúť.

Mal som vždy za to, že čím dávnejšie sa niečo stalo, tým menej vážne sa to bude brať.
stefan333
Novice
Novice

Grim napísal:...to je zaujímavé...môžeš sem dať odkazy na tie stránky o ktorých píšeš?...
MS SR:
http://www.justice.gov.sk/Stranky/Pojed ... oznam.aspx
http://www.justice.gov.sk/Stranky/Sudne ... nutia.aspx

a potom tie isté záznamy na www.otvorenesudy.sk kde je aj fulltext hľadanie a sú aj cacheované do google vyhľadávania

nájdem si tam náhodne nejaké meno a dám príklad... poznám človeka menom Matej Bachratý a je z Galanty, samozrejme nemám právo nahliadnuť jeho výpisu z registra trestov, pokiaľ si ho sám nedá vyhotoviť a neukáže mi ho... zadám si jeho meno do vyhľadávania a nájde mi, že v r. 2012 podpísal dohodu o vine a treste (čiže sa priznal) s prokurátorom za Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky... už teraz viem viac, než by som mal o cudzom človeku. Skopírujem si IČ súdneho spisu a vo vyhľadávaní rozhodnutí si nájdem dokonca celý rozsudok, ktorý je síce vycenzurovaný, ok... ale meno obvineného viem a keby som videl aj iba vycenzurovaný rozsudok, tak si naopak viem zistiť, kto bol obvinený

http://otvorenesudy.sk/decrees/121492?q=2312010570

za cca pol roka mu skončí skúšobná doba, záznam v registri trestov bude zahladený... no toto tu bude stále... a stačí, že si niekto napíše jeho meno do googlu
Napísať odpoveď